QWP: vstřikovací moduly AdBlue

26. února 2024, 15:25

Novinkou v široké nabídce náhradních dílů značky QWP od firmy SAG se v únoru 2024 staly AdBlue nádrže s integrovaným vstřikovacím modulem pro vozy Peugeot a Citroën. Pro prvotní naskladnění bylo vybráno patnáct položek s provedením i kvalitou odpovídající prvovýrobě skupiny PSA.

Podle provedení (identifikovatelného podle typu vozu) jednotlivé moduly obsahují jak samotnou nádrž na AdBlue (roztoku močoviny), tak integrovaná čerpadla, vstřikovače, směšovače. Proto se jedná o celkem rozměrné a také nákladné díly, které jsou navíc prodávané i se zálohou na starý díl (pro případné repasování).

Dávkovací systémy močoviny musí zajistit vstřikování přesného množství močoviny pro reakce SCR a rovnoměrné mísení močoviny a amoniaku s výfukovými plyny. Lepší atomizace a menší velikost kapek vstřikované močoviny umožňují úplnější přeměnu na amoniak a mohou minimalizovat riziko zanášení pevnými usazeninami. Mnoho komerčních systémů vstřikování močoviny využívá ke zlepšení atomizace stlačený vzduch, ale byly vyvinuty i systémy bez vzduchu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!