Telia zvolila pro zařízení TELIA SENSE systém firmy ZTE

21. listopadu 2016, 9:27

Společnost ZTE, velký mezinárodní poskytovatel řešení telekomunikačních, obchodních a spotřebitelských technologií pro mobilní internet, dnes oznámila, že její řešení propojení chytré palubní diagnostiky (OBD) bylo vybráno společností TeliaSonera, předním poskytovatelem telekomunikačních služeb (TSP) v Severní Evropě, pro její zařízení telematických služeb TELIA SENSE.

Služba TELIA SENSE, která je ve Švédsku přístupná od 1. listopadu, obsahuje inovativní zařízení internet věcí (IoT) ZTE, které vyvinula ZTEWelink, dceřiná společnost ZTE se zaměřením na komunikaci M2M/IoT, s cloudovou platformou a aplikací SpringWorks, poskytovatelem telematických platforem Telia. TELIA TENSE poskytuje svým uživatelům aplikace bohatou uživatelskou zkušenost.

Na základě chytrého zařízení palubní diagnostiky 4G OBD poskytuje TELIA SENSE svým uživatelům stabilní a spolehlivé 4G Wi-Fi připojení, které může najednou připojit až 10 zařízení. Uživatelé mohou sledovat také pozici vozidla, nastavit virtuální ploty nebo získávat oznámení o poruchách vozidla přes aplikaci k umožnění lepšího provozu vozidla a úsporné spotřebě paliva. Díky spolupráci společnosti Telia s poskytovatelem služby mohou uživatelé také získat nižší pojistné a najít nejbližší autoservis v případě poruchy vozidla nebo potřeby údržby. Další služby TELIA SENSE jsou očekávány v budoucnu.

„Z pohledu automobilového internetu věcí připojený automobil rychle nahrazuje smartphony, protože stále více operátorů a poskytovatelů telekomunikačních služeb rozšiřuje trh IoT o řešení připojení palubní diagnostiky OBD, což jim poskytne potřebné údaje pro vývoj služeb s přidanou obchodní hodnotou,“ uvedl Zhang Shumin, viceprezident společnosti ZTE. „Jsme velmi potěšeni spojením se společností Telia, díky kterému můžeme poskytovat majitelům vozidel lepší služby přenosu telematických dat.“

Jako poskytovatel řešení bezdrátové komunikace společnost ZTEWelink neustále zkoumá oblast telematiky v rámci strategie ZTE mobilní ICT (M-ICT). V současnosti může tato společnost poskytnout řešení zařízení, celková řešení pro zařízení a platformy, standardní interoperační řešení komunikace mezi poskytovateli telekomunikačních služeb a aplikačním serverem, stejně jako početné ukázkové scénáře, které mohou být referencí pro různé konstrukce platforem vyžadovaných zákazníky v různých situacích v různých místech na světě.

Související články

Společnosti ZTE a Mojio zapojují téměř každý automobil do internetu věcí
Společnosti ZTE a Mojio zapojují téměř každý automobil do internetu věcí

Kdyby vaše auto umělo mluvit, co by řeklo? Díky spolupráci mezi společnostmi ZTE a Mojio je nyní možné odemknout skrytá data vašeho automobilu díky SyncUP DRIVETM společnosti T-Mobile.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!