Firma Bosch Diesel s.r.o. uspořádala společně s Filharmonií Gustava Mahlera Novoroční koncert

22. ledna 2015, 8:53

Na 450 návštěvníků, řada významných hostů a výnos z prodeje vstupenek ve výši 45.000 korun charakterizovaly třetí Novoroční koncert dne 18. ledna 2015 v DKO v Jihlavě. Novoroční koncert pořádala firma Bosch Diesel s.r.o. společně s Filharmonií Gustava Mahlera pro své zaměstnance a významné regionální partnery firmy.

Program koncertu Filharmonie Gustava Mahlera přinesl, po vzoru vídeňských filharmoniků, Johanna Strausse ml. a jeho současníky, slavné árie z oper, operet, muzikálů a filmů. Úspěšný koncert byl zakončen valčíkem „Na krásném modrém Dunaji“ a písní Brindisi z Verdiho opery La Traviata.

Jako hosty na zahájení koncertu uvítali obchodní ředitel Hermann Butz společně s technickým ředitelem Karsten Müllerem, mimo jiné například senátora Parlamentu ČR, Miloše Vystrčila, poslankyni Sněmovny Parlamentu ČR, Janu Fischerovou a primátora Jihlavy Rudolfa Chloupka. Firma Bosch Diesel s.r.o. a její zaměstnanci věnovali výnos z prodeje vstupenek ve výši 45.000 korun neziskové organizaci Fokus Vysočina z Havlíčkova Brodu. Symbolický šek převzala ředitelka Fokus Vysočina Anna Šimonová.

Společenská angažovanost zaměstnanců a závodu
„Máme radost z toho, že se jihlavský závod firmy Bosch vždy angažoval ve prospěch společnosti, je pevně spojen s regionem Vysočiny a ve smyslu zakladatele firmy Roberta Bosche podporuje neziskové organizace včetně různých charitativních projektů. Finanční dar využijeme na podporu projektu Komunitního chráněného bydlení pro 12 duševně nemocných klientů z regionu Vysočiny, včetně chráněné dílny,“ řekla ředitelka Fokus Vysočina Anna Šimonová.

Závod Jihlava: Excelence z Vysočiny
„Stejně jako v posledních letech bychom chtěli uvítat nový rok nejen pěknou hudbou, ale zároveň i výtěžkem z našeho koncertu podpořit charitativní a veřejně prospěšné projekty v regionu Vysočiny. Takovýmto způsobem můžeme pomoci lidem, kteří nestojí ve středu společenského zájmu. Dar symbolizuje jednak naše propojení s Krajem Vysočina, také chceme umožnit regionu a Jihlavě mít podíl na našem hospodářském úspěchu a technologickém pokroku. Naše poděkování patří ale především všem, kteří přispěli k tomu, že se podařilo vybrat skvělou částku na dobrou věc,” sdělil na závěr Novoročního koncertu obchodní ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o. Hermann Butz.

Tisková zpráva Robert Bosch odbytová, foto: Bosch

Související články

Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala ocenění „Exportér roku 2014“
Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala ocenění „Exportér roku 2014“

Dne 16. prosince 2014 byli v Kaiserštejnském paláci v Praze oceněni nejlepší čeští exportéři. Jubilejní dvacáté vyhlášení výsledků soutěže „Exportér roku 2014“ se konalo pod záštitou Hospodářské komory ČR. Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala v této renomované soutěži první místo v kategorii „Exportér s největším objemem exportu 2013 – Kraj Vysočina“, zároveň i […]

Prezident České republiky Miloš Zeman navštívil Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě
Prezident České republiky Miloš Zeman navštívil Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě

V rámci oficiální návštěvy Kraje Vysočina navštívil dne 25. června 2014 firmu Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě prezident České republiky MiIoš Zeman. Jeho návštěvě ve firmě byl přítomen i hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Prezidenta republiky přivítal Klaus Huttelmaier, reprezentant Bosch Group v České republice a generální ředitel společnosti Robert Bosch odbytová s.r.o. Klaus Huttelmaier […]

Bosch Diesel s.r.o., Jihlava podpořil první ročník soutěže „Stavíme z Merkuru“
Bosch Diesel s.r.o., Jihlava podpořil první ročník soutěže „Stavíme z Merkuru“

„Stavíme z Merkuru“, tak se jmenoval první ročník soutěže žáků šestých až devátých tříd základních škol z Kraje Vysočina, která se uskutečnila 7. května 2014 za podpory firmy Bosch Diesel s.r.o. a Krajského úřadu Kraje Vysočina v Jihlavě. Soutěže s technickou stavebnicí Merkur se zúčastnilo 14 smíšených týmů s celkem 70 účastníky. „Cílem soutěže a […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!