Safe Diesel na pomoc spotřebitelům

31. března 2016, 12:39

Společnost SAFE DIESEL zahájila informační kampaň zaměřenou na každého, kdo mohl být poškozen v rámci emisních podvodů koncernu Volkswagen, obecně označovaných jako „Dieselgate“. SAFE DIESEL založili dva muži s bohatými životními i profesními zkušenostmi, Petr Effenberger a Vladimír Neuman. Rozhodli se podpořit zájmy spotřebitelů, kteří si v minulosti pořídili automobil s „cinknutým“ motorem.

"Jsme přesvědčeni, že podvádět se nemá. A že pokud se někdo k podvodu z jakéhokoliv důvodu uchýlil, musí nést odpovědnost. Tím větší, čím větší je jeho moc a vliv. Zatím se nám zdá, že přijetí odpovědnosti ze strany koncernu Volkswagen a jeho dceřiných firem je spíše vlažné," uvádí Vladimír Neuman a dodává: "Kromě toho, drtivá většina jednotlivců v České republice nemá odvahu, znalosti ani prostředky k účinné obraně proti mašinerii gigantické korporace. Někdo jim musí podat pomocnou ruku."

Společnost SAFE DIESEL angažovala k potřebné právní a komunikační podpoře zkušené poradce: advokátní kancelář BBH a agenturu Ewing Public Relations. Prvním krokem kampaně jsou internetové stránky www.safediesel.cz, které kromě užitečných informací nabízejí možnost registrace zájemců o spravedlivé vyrovnání s výrobci automobilů.

Během prvního týdne provozu navštívilo tyto stránky téměř dvacet tisíc uživatelů internetu. Do systému SAFE DIESEL se zaregistrovaly první stovky zájemců – majitelů konkrétních podvodem postižených automobilů.

Další plány SAFE DIESEL přibližuje Petr Effenberger: "Chceme získat takové množství registrací, nad kterým nebudou automobilky moci jen tak mávnout rukou. Chceme výrobce závadných vozidel přesvědčit, že občané Evropské unie nejsou spotřebiteli druhé kategorie a že s nimi musí zacházet stejně jako s Američany. Že se ke svému problému musí i v České republice postavit čelem, nejen slovy, tak jako dosud, ale především konkrétními činy. Budeme pro postižené spotřebitele požadovat adekvátní vyrovnání."

Související články

Pořad na DVTV: Měření emisí v Česku je mimo realitu
Pořad na DVTV: Měření emisí v Česku je mimo realitu

Libor Fleischhans v internetovém pořadu DVTV o emisích v česku a o zatím neprovalené Dieselgate všech výrobců.

Volkswagen bude možná v USA muset některé své vozy odkoupit
Volkswagen bude možná v USA muset některé své vozy odkoupit

Německý automobilový koncern Volkswagen bude možná ve Spojených státech muset od majitelů odkoupit některé z téměř půl milionu vozů, které zasáhl skandál se zkreslováním výsledků měření emisí. V pátečním vydání německého listu Handelsblatt to tvrdí šéfka kalifornského úřadu pro čisté ovzduší CARB Mary Nicholsová. Zkušenosti z minula podle ní ukazují, že dodatečné úpravy automobilů často […]

APPAA: V Americe o dieselgate téměř nikdo neví
APPAA: V Americe o dieselgate téměř nikdo neví

Tam, kde kauza s upraveným softwarem od Volkswagenu vznikla, tedy ve Spojených státech, o ní v obchodní branži prý nikdo neví. „Když jsem to zjistil, byl to pro mne šok,“ říká v rozhovoru pro E15.cz Petr Přikryl, předseda Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů. Jeho slova se opírají o terénní šetření přímo v USA. Říkáte, že ve […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!