Dunlop představuje novou pneumatiku na silnici i závodní okruhy

23. března 2012, 0:00

Dunlop, jeden z předních výrobců výkonných a vysoce výkonných pneumatik, představuje novou závodní pneumatiku Sport Maxx Race. Pneumatika byla navržena tak, aby nejrychlejším vozům světa pomáhala dosáhnout mimořádných výkonů na nejnáročnějších závodních okruzích a zároveň byla schopna následně řidiče odvézt domů, aniž by bylo zapotřebí pneumatiky vyměnit.

Nová pneumatika je vyvinuta k uspokojení potřeb nejvýkonnějších automobilů, které lze v současné době na silnicích potkat, mezi něž se řadí Mercedes C 63 AMG Black Series, Audi TT RS a Audi R8.

„Během své dlouhé historie Dunlop vždy nabízel závodní pneumatiku pro okruhové nadšence a nyní se představením Sport Maxx Race dostáváme opět na pole-position v této kategorii“ uvádí Sanjay Khanna, Managing Director značky Dunlop. „Po tisících hodinách práce strávených na vývoji jsme si jisti, že jsme zohlednili vše až do nejmenšího detailu tak, abychom zajistili, že přinášíme na trh pneumatiku, která dokáže přenést veškerý výkon automobilu na silnici s maximální účinností.“ Dunlop Sport Maxx Race poskytuje dokonale spolehlivou přilnavost na suchých vozovkách díky použité směsi vycházející ze směsi závodních pneumatik Dunlop, která umožňuje lepší přizpůsobivost vozovce. Pneumatika také zaručuje velmi jisté chování na mokru, k čemuž výrazně napomáhají čtyři vnitřní obvodové drážky určené k lepšímu odvádění vody.

Asymetrický dezén běhounu s masivním vnějším ramenním blokem zvyšujícím přilnavost při zatáčení zaručuje řidičům dokonalou kontrolu nad automobilem v zatáčkách, a to jak na silnici, tak i na závodním okruhu. Ještě výraznější zlepšení přilnavosti při zatáčení umožnila speciální ramena zajišťující zvýšenou boční tuhost.

 

Mimořádné stability ve vysokých rychlostech je dosaženo použitím hybridní vrstvy obsahující Aramid, vysoce pevné a teplu odolné syntetické vlákno. Aramid se rovněž využívá v kosmickém průmyslu a při výrobě neprůstřelných vest.

„Naše nová pneumatika Sport Maxx Race je skvělou volbou pro každého opravdového řidiče sportovního vozu. Umožní mu totiž nejen k závodnímu okruhu dojet, ale i si na daném okruhu zajezdit a využít plný potenciál automobilu. Předvádění jedněch z nejlepších výkonů na závodních okruzích u pneumatiky, která je současně plnohodnotně využitelná v běžném provozu, bylo klíčovým požadavkem od začátku vývoje Dunlop Sport Maxx Race a to se nám podařilo splnit,“ dodává Sanjay Khanna, Managing Director značky Dunlop.


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!