Závod Dunlop 24 hodin v Dubaji ovládl po roce stejný závodní tým

18. ledna 2013, 22:49

Osmý ročník vytrvalostního závodu Dunlop 24 hodin v Dubaji vyhrál tým Abu Dhabi by Black Falcon závodící s automobilem Mercedes-Benz SLS AMG GT 3 a navázal tak na vítězství z předchozího roku. Během 24 hodin dokázali čtyři jezdci tohoto týmu ujet rovných 600 kol.

Mezinárodní tým závodníků ve složení Khaled Al Qubaisi, Sean Edwards, Jeroen Bleekemolen a Bernd Schneider vyhrál letošní první vytrvalostní závod, když o dvě kola překonal svého největšího soupeře, italský tým AF Corse jedoucí na Ferrari 458 Italia. Závodní okruh v Dubaji dlouhý 5 390 metrů obkroužil během 24 hodin celkem 600krát, což odpovídá 3 234 kilometrům.

Dubajská čtyřiadvacetihodinovka se během své osmileté historie stala jednou z hlavních motoristických událostí roku a našla si své pevné místo v kalendáři motoristických akcí. Tento závod, v němž po boku profesionálů a poloprofesionálů nastupují rovněž amatéři, je lákavý pro týmy z celého světa a každoročně se v něm střetávají řidiči z více než 40 různých zemí, včetně České republiky a Slovenska. V letošním roce Českou republiku reprezentoval tým K&K racing Válek Autosport, který ve třídě A4 do 3000 ccm obsadil velmi dobré třetí místo. Několik českých řidičů se objevilo také v posádkách zahraničních závodních týmů.

Výhradním dodavatelem pneumatik tohoto na techniku velmi náročného závodu je značka Dunlop, která během jednoho závodu dodá závodním týmům dohromady přes 5000 pneumatik, přičemž o veškeré servisní práce týkající se přezouvání kol se stará její speciálně vyškolený tým mechaniků. Značka Dunlop, která během letošního závodu oslavila již 125. výročí své existence, se s pořadateli dohodla na pokračování jejich úspěšné spolupráce. „Jsme velmi potěšeni, že i nadále můžeme být partnery závodu v Dubaji. S pořadateli spolupracujeme od úplného začátku, tedy již osm let, a je úžasné sledovat, v jak velkolepou akci plnou účastníků z celého světa se závod postupně vypracoval,“ okomentoval dohodu Jean-Felix Bazelin, generální ředitel divize Dunlop Motorsport.

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!