MICHELIN a Peugeot 208 T16 Pikes Peak

30. května 2013, 22:10

30. června spojí MICHELIN své síly s Peugeot Sport a Sébastienem LOEBEM v nejdéle trvajícím a zároveň nejprestižnějším závodě v jízdě do kopce – Pikes Peak International Hill Climb v Coloradu ve Spojených státech.

Devítinásobný mistr světa rallye Sébastien Loeb s Peugeotem 208 T16 Pikes Peak bude závodit na pneumatikách MICHELIN (31/71-18), které byly vyvinuty přímo pro „Závod do oblak“, který letos slaví již 91. ročník.

Díky 156 zatáčkám na pouhých 20 km (8 zatáček na kilometr, což je třikrát více než je průměr na předních světových okruzích) jsou pneumatiky při závodě Pikes Peak vystaveny mimořádné námaze. Povrch a úroveň vlhkosti jsou také velmi nestálé a rozdíly v nadmořských výškách více než 1 800 m mezi startem a cílem představují další výzvu, díky které jsou běžné závodní pneumatiky pro tento americký závod nevhodné.

MICHELIN proto vyvinul tajné pneumatiky, které v sobě spojují moderní technologie využívané při vytrvalostních závodech a Super GT a při mistrovství světa v rallye. Kromě toho, že jsou bezpečné a extrémně závodní, byly navrženy tak, aby vydržely jedinečné podmínky této soutěže a odpovídají jedinečné charakteristice vozu Peugeot 208 T16 Pikes Peak, který má výkon o velikosti 875 koní a velmi sofistikovanou aerodynamiku.

Jak řekl Pascal COUASNON, ředitel MICHELIN Motorsportu: “Pneumatiky, které jsme vyvinuli pro Peugeot 208 T16 Pikes Peak a Sébastiena LOEBA, představují svým způsobem směs know-how motosportu MICHELINU.

“Ve spolupráci s naším partnerem jsme se rozhodli vybavit Peugeot 208 T16 Pikes Peak pneumatikami 31/71-18, což je velikost, kterou závodní vytrvalostní prototypy LMP1 budou používat od 2014.

“Vzali jsme v úvahu vysoký počet zatáček na kilometr, který je třikrát vyšší než na typickém okruhu. Pneumatiky MICHELIN, které jsme vyvinuli pro Pikes Peak, byly navrženy tak, aby dosáhly ideální provozní teploty velmi rychle, a jsou proto schopné vyhovět požadavku  neustálých zrychlení a prudkého brzdění, nemluvě o častých ostrých změnách směru.”

Pneumatiky pro Peugeot 208 T16 Pikes Peak byly ‘vyrobeny ručně’ v továrně MICHELINU Cataroux v Clermont-Ferrand ve Francii. Po závodě budou všechny pneumatiky použité při přípravě na závod i při něm samotném recyklovány.

Tisková zpráva Michelin

Související články

Nový vůz Porsche Macan – obut do pneumatik Michelin
Nový vůz Porsche Macan – obut do pneumatik Michelin

Nové SUV od Porsche s názvem Macan bude v originální výbavě obuto do tří produktových řad od Michelinu. Budete si tak moct užít jízdu v létě i v zimě, kdekoliv na světě. Tři produktové řady Michelin, včetně letní novinky MICHELIN Latitude Sport 3, byly homologovány pro nový Macan. Pro zimní ježdění byl zvolen MICHELIN Latitude […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!