Bridgestone pokračuje v podpoře Světového poháru v alpském lyžování

8. prosince 2013, 18:03

Bridgestone, výrobce pneumatik s vynikajícími výkony v zimních podmínkách, opět přináší s novou sezonou Světového poháru v alpském lyžování (Audi FIS Alpine Ski World Cup) napínavé souboje na zasněžených svazích. Jako hlavní sponzor seriálu 39 závodů Světového poháru v alpském lyžování vstupuje Bridgestone do třetí sezóny úzké spolupráce s tímto vrcholovým zimním sportem.

Světový pohár v alpském lyžování 2013/2014 začal o posledním říjnovém víkendu ve velkém stylu obřími slalomy žen a mužů v rakouském Söldenu, který nabídl atraktivní kulisy pro strhující start třetího roku. Bridgestone hraje roli hlavního sponzora Světového poháru v alpském lyžování (Audi FIS Alpine Ski World Cup) a bude v letošní sezóně sponzorovat celkem 39 závodů v 8 zemích po celé Evropě (Rakousko, Finsko, Francie, Německo, Itálie, Slovinsko, Švédsko a Švýcarsko). Současně oznámil prodloužení sponzorské smlouvy na další tři sezóny.

Jake Rønsholt, generální ředitel oddělení Corporate and Brand Communications ve společnosti Bridgestone Europe, k tomu říká: „Výzvy řízení automobilu v zimních podmínkách jsou podobné jako v alpském lyžování. V obou případech je nezbytné vynikající ovládání společně s rovnováhou, bezpečností a přilnavostí. A to je důvodem, proč jsme již třetím rokem hrdým sponzorem Světového poháru v alpském lyžování Audi FIS Alpine Ski World Cup. Bridgestone intenzivně investuje do vývoje nejvyspělejších technologií, aby zajistil nejvyšší úroveň výkonu a bezpečnosti na zimních cestách. To potvrzují špičkové výsledky nedávných testů v několika předních německých publikacích, jichž dosáhly naše zimní pneumatiky Blizzak LM-32 a LM-32s, jakož i Firestone Winterhawk 3(3).“

Obřího slalomu v Söldenu se zúčastnil slavný německý sjezdař a tvář značky Bridgestone Fritz Dopfer. Fritz, který podepsal sponzorskou smlouvu se společností Bridgestone v letošním roce, dává tvář rozsáhlému sponzorskému balíčku, který zahrnuje loga značky Bridgestone v prostoru startu, na brankových vlajkách a dresech sportovců společně s nepřehlédnutelnými tabulemi podél trati a v oblasti cíle.

Zahájení nového ročníku Světového poháru v alpském lyžování 2013/2014 se kryje s dobou, kdy mnoho evropských motoristů přezouvá své vozy z letních na zimní pneumatiky. Povědomí spotřebitelů o enormních přínosech zimních pneumatiky pro bezpečnost silničního provozu vzrůstá každým rokem, stejně jako poptávka po prémiových zimních pneumatikách, které si poradí se všemi druhy zimních podmínek. Bridgestone proto i nadále intenzivně investuje do vývoje nejnovějších zimních směsí, dezénů a konstrukčních metod, aby byla zajištěna nejvyšší úroveň bezpečnosti i v nejvíce extrémních severských podmínkách.

Bridgestone pokračuje v podpoře českého sjezdaře Ondřeje Banka
„V České republice je tváří značky Bridgestone již třetím rokem náš dlouhodobě nejlepší sjezdař Ondra Bank, který je od roku 1998 stabilním členem mužského A-týmu české reprezentace,“ říká Jaroslav Třetina, marketingový manager společnosti Bridgestone ČR. „Ondra je v nezáviděníhodné pozici, protože kvůli nemocem a zraněním dva roky téměř nezávodil a jen v předchozí sezóně se musel potýkat se dvěma zraněními. Společně s ním ovšem věříme, že letos se na něj i ve sportu tolik potřebné štěstí konečně usměje a Ondra potvrdí své dosavadní postavení dlouhodobě nejúspěšnějšího českého reprezentanta v alpském lyžování nejen v závodech Světového poháru, ale i na olympijských hrách v Soči.“

Ondra vstoupil do letošní sezony plný optimismu a sil. Po dlouhé době absolvoval kompletní letní přípravu, během níž trénoval čtyřikrát na ledovci, měsíc piloval sjezdy v Chile a před ostrým startem sezony absolvoval ještě dva kempy na sněhu. Novým členem jeho týmu se navíc stal Phil McNichol, bývalý úspěšný hlavní trenér americké reprezentace. Další změna pro letošní sezonu, kterou si Ondra velmi pochvaluje, se týká značky lyží, u níž vyměnil Elan za lyže Nordica. Věrnost však nadále zachovává značce Bridgestone, jejíž zimní pneumatiky používá ke své maximální spokojenosti na svém vozu Volvo.

Přestože třiatřicetiletý Ondřej Bank v úvodním závodu Světového poháru v Söldenu kvůli vlastní chybě v prvním kole nedojel, optimismus jej neopouští. „Fyzicky jsem na tom hodně dobře. I časy v trénincích vypadají zajímavě. Věřím, že po těch problémech mohu atakovat nejvyšší příčky,“ říká sympatický lyžař, jehož ovšem na začátku sezóny čeká především boj o lepší pozice na startu vzhledem ke svým dlouhodobým zraněním.

Ondra hodlá v letošní sezóně jezdit všechny disciplíny, ale zvlášť se zaměří především na obří slalom a superkombinaci, v nichž dosáhl zatím nejlepších výsledků. Mezi ně řadí mimo jiné 5. místo na mistrovství světa v Ga-Pa v roce 2011 nebo 7. místo na zimní olympiádě ve Vancouveru v roce 2010. Ve Světovém poháru dojel Ondřej, který se ve svém volném čase s oblibou věnuje různým adrenalinovým sportům, ale také golfu, nejlépe třetí v superkombinaci v Beaver Creeku v roce 2007 a v roce 2010 pátý v obřím slalomu v Alta Badia.

Špičkové výsledky testů pro zimní pneumatiky Bridgestone
Průběžné investice společnosti Bridgestone do vývoje bezpečných, spolehlivých a vysokovýkonných zimních pneumatik byly nedávno oceněny vynikajícími výsledky testů několika zimních pneumatik značek Bridgestone a Firestone v nejvýznamnějších německých motoristických časopisech.

Zimní pneumatika Blizzak LM-32 byla velmi chválena dvěma renomovanými německými motoristickými časopisy. Pneumatika Blizzak LM-32, reprezentující vrcholné know-how značky Bridgestone v oblasti technologie dezénu a směsi, dosáhla extrémně dobrých výsledků v nejnovějších nezávislých testech. Od časopisu Auto Zeitung získala přívlastek „velmi doporučovaná“ a v časopisu Auto Bild skončila na 4. místě z 50 pneumatik.

Pneumatice Blizzak LM-32s byla udělena pečeť kvality organizace TÜV SÜD za její výkon na mokru, neboť byla jasným vítězem v disciplínách brzdění na mokru, příčné přilnavosti na mokru a odolnosti vůči akvaplaningu při jízdě přímým směrem. Autoklub ADAC ve svém testu zimních pneumatik 2013 popsal tuto pneumatiku jako „velmi dobře vyváženou“ a ve svém časopisu ADAC Motorwelt ji označil za „nejlepší volbu na mokrou vozovku“.

Pneumatika Winterhawk 3 se umístila v testu zimních pneumatik 2013, který společně uspořádaly autokluby ADAC, TCS a ÖAMTC, na třetím místě. Pneumatika Winterhawk 3 si vedla velmi dobře rovněž v testu organizací ACE, GTÜ a ARBÖ, v němž byla vyhlášena „vítězem z hlediska cena/výkon“.

Nejvyšší čas k přezutí na zimní pneumatiky
Uvedené výsledky testů jsou zveřejňovány v době, kdy v Evropě přichází čas pro přezutí na zimní pneumatiky. S klesajícími teplotami věnují spotřebitelé velkou pozornost výsledkům nezávislých testů, aby si mohli vybrat vhodnou pneumatiku pro své provozní podmínky, druh vozidla a styl řízení.

Zimní pneumatiky jsou nejen výrazně efektivnější na zmrzlém povrchu než letní pneumatiky, ale zároveň poskytují také lepší přilnavost a vyšší úroveň bezpečnosti ve všech zimních podmínkách. Interní testy společnosti Bridgestone a zkoušky realizované třetími stranami ukazují, že na sněhu může být brzdná dráha s letními pneumatikami téměř třikrát delší než se zimními.

Bridgestone jako výrobce pneumatik proto důrazně doporučuje přezutí na zimní pneumatiky již při příchodu chladného počasí, nikoli až napadne první sníh.

 

Související články

Bridgestone a její značka Firestone vytvořily tým s Turbem od DreamWorks Animation (+video)
Bridgestone a její značka Firestone vytvořily tým s Turbem od DreamWorks Animation (+video)

Společnost Bridgestone Americas Tire Operations (Bridgestone Americas) oznámila počátkem března roku 2013 mnohostrannou propagační kampaň a soutěž na podporu nejnovější 3D komedie DreamWorks Animation, Turbo, o obyčejném hlemýžďovi zahradním, který sní o tom, že soutěží v Indy 500. Spojení mezi kultovní značkou Bridgestone Firestone a společností DreamWorks Animation známou pro její populární filmy Shrek, Kung […]

Bridgestone a Mercedes-Benz promění jízdu automobilem v nezapomenutelný zážitek (+video)
Bridgestone a Mercedes-Benz promění jízdu automobilem v nezapomenutelný zážitek (+video)

Bridgestone navázal další partnerství s koncernem Daimler, v jehož rámci začal dodávat prémiové pneumatiky pro proslulé kurzy řízení a další akce pro řidiče, organizované v rámci programu Mercedes-Benz Driving Events. Pneumatiky Bridgestone byly vybrány na základě jejich bezpečnosti, spolehlivosti a osvědčeného výkonu v široké škále provozních podmínek, od stavu silnice až po povětrnostní podmínky. Bridgestone […]

Bridgestone uzavřel rekordní sezónu MotoGP™
Bridgestone uzavřel rekordní sezónu MotoGP™

Ve strhujícím závodě na okruhu Circuito Ricardo Tormo ve Valencii, rozhodl o svém zisku letošního titulu MotoGP™ jezdec stáje Repsol Honda Marc Marquez. Tím byla úspěšně uzavřena dvanáctá sezóna značky Bridgestone v MotoGP™ a její šestá sezóna v roli Oficiálního dodavatele pneumatik pro královskou kategorii silničních motocyklových závodů. Pokračující růst MotoGP™ byl patrný z rozšíření […]

Sponzorství s dokonalou přilnavostí – Bridgestone ve Světovém poháru v alpském lyžování 2013/14
Sponzorství s dokonalou přilnavostí – Bridgestone ve Světovém poháru v alpském lyžování 2013/14

Světový pohár v alpském lyžování 2013/2014 (FIS Audi Ski World Cup) byl zahájen 23. října 2013 v alpském Söldenu – a Bridgestone byl opět u toho. Světová jednička ve výrobě pneumatik a pryže je již třetí sezonou sponzorem nejvyšší soutěžní úrovně v alpském lyžování, přičemž rozsáhlé zpravodajství v mezinárodních médiích používá jako komunikační platformu. Bezpečnost, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!