Pneumatika Dunlop RoadSmart II je nyní k dispozici také v rozměrech pro nové BMW R 1200 GS

16. května 2014, 13:40

Pneumatika RoadSmart II, která byla uvedena na trh v roce 2011, je vlajkovou lodí značky Dunlop na poli sportovních cestovních pneumatik a díky své všestranné výkonnosti si získala u novinářů a spotřebitelů již hodně uznání. Pneumatika se nyní vyrábí také v rozměrech vhodných pro motocykl BMW R 1200 GS dual-sport. R 1200 GS je nejúspěšnějším modelem výrobce BMW Motorrad s téměř 30.000 novými motocykly prodanými v roce 2013, které je nutné připočíst k mnoha prodaným tisícům od představení motocyklu v roce 2004.

Pneumatika RoadSmart II je vhodná pro model R 1200 GS především díky použitým technologiím, které zajišťují stabilitu a výkonnost pro širokou škálu těžkých a výkonných motocyklů, od roadsterů až po velké „road trail“ motocykly:
     • Technologie JointLess Belt (JLB) je systém konstrukce pneumatik, který využívá inženýrské techniky úprav hustoty kordu s cílem zajistit přímočařejší řízení a stabilitu ve vysokých rychlostech na nejvyšší úrovni. Vylepšená zpětná vazba díky použití technologie JLB je klíčová pro jistotu motocyklistů.
     • Technologie Multi-Tread (MT) spočívá v koncentraci směsi odolné pryže ve střední části běhounu (20-25 %) pro případy, kdy je motocykl ve vzpřímené poloze, přičemž měkčí „přilnavější“ směsi jsou soustředěny na ramenech pneumatiky pro případy, kdy je motocykl nakloněn. Směsi byly vyvinuty s cílem udržení stability v přímém směru, lepší trakce, brzdného výkonu a vynikající kilometrové životnosti spolu se spolehlivou přilnavostí v ostrých úhlech.

Motocykly BMW R 1200 GS dual-sport se staly hlavní silou na trhu cestovních endur od jejich uvedení na trh před deseti lety díky jejich svobodnému a dobrodružnému charakteru, spolehlivosti, ovladatelnosti a potěšení z jízdy na silnici i v terénu. Nový motocykl R 1200 GS si zachovává své vlastnosti – robustnost a dynamiku. Má však také nové kontury a povrchy, vodou chlazený motor s protilehlými válci s kombinovaným vzduchovým a kapalinovým chlazením, novou mokrou spojku s funkcí „antihopping“ a elektromotorickou škrticí klapku E-Gas.

Sharon Antonaros, ředitel útvaru Motorcycle EMEA značky Dunlop: „Dunlop oceňuje kompatibilitu pneumatiky RoadSmart II a motocyklu BMW R 1200 GS. Jak motocykl, tak pneumatika samostatně prokázaly svou vynikající všestrannost a společně představují naprosto jedinečnou kombinaci. Optimalizovaná trakční směs, přilnavost, stabilita, pohodlí, ovladatelnost a větší zapojení jezdce, tím vším může pneumatika RoadSmart II ještě vylepšit zážitky z jízdy vlastníkům motocyklů R 1200 GS. Navíc pneumatiky RoadSmart II dokáží obstát v každém počasí a jezdce vyzbrojují větší jistotou a svobodou při jejich cestování.“

Tisková zpráva Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o.

Související články

Dunlop přichází s pneumatikami SportSmart2 v nových rozměrech pro Ducati Streetfighter a Panigale
Dunlop přichází s pneumatikami SportSmart2 v nových rozměrech pro Ducati Streetfighter a Panigale

Dunlop vyrábí své nejnovější technologicky vyspělé pneumatiky SportSmart2 v rozměrech vhodných pro motocykly Ducati Streetfighter 848 a 899 Panigale. Model SportSmart2 byl navržen tak, aby zvýraznil požitek z jízdy díky lepší ovladatelnosti, které bylo dosaženo úpravou tvaru a konstrukce přední pneumatiky, což umožňuje rychlejší zatáčení, přesné držení stopy a stabilitu při brzdění v zatáčkách. Obrácený […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!