Dunlop přichází s pneumatikami SportSmart2 v nových rozměrech pro Ducati Streetfighter a Panigale

16. května 2014, 13:44

Dunlop vyrábí své nejnovější technologicky vyspělé pneumatiky SportSmart2 v rozměrech vhodných pro motocykly Ducati Streetfighter 848 a 899 Panigale.

Model SportSmart2 byl navržen tak, aby zvýraznil požitek z jízdy díky lepší ovladatelnosti, které bylo dosaženo úpravou tvaru a konstrukce přední pneumatiky, což umožňuje rychlejší zatáčení, přesné držení stopy a stabilitu při brzdění v zatáčkách. Obrácený směr dezénu na střední části běhounu přední pneumatiky vylepšuje odtok vody, a tím zvyšuje přilnavost na mokré vozovce. Zvýšené pohodlí je zajištěno technologiemi JLB a JLT, využitím menšího počtu složek, novým tvarem a nižší hmotností. Pneumatika byla uvedena na trh na konci roku 2013.

Technologie využité v pneumatice SportSmart2
     • Technologie JointLess Belt (JLB, přední ocelový bezešvý pás) zvyšuje ovladatelnost, stabilitu a vysokorychlostní schopnosti (až 300 km/h).
     • Technologie Multi-Tread (MT) zvyšuje kilometrový výkon využitím speciálního tvrdšího materiálu ve střední části pneumatiky a zároveň použitím 100% siliky při výrobě ramen pneumatiky, což zlepšuje přilnavost při jízdě v zatáčkách na mokru i na suchu.
     • Technologie Jointless Tread (JLT) umožňuje přesné rozložení vícesložkové směsi v pneumatice, čímž napomáhá k vyšší trvanlivosti, odolnosti proti opotřebení, přilnavosti po celé šíři běhounu a stabilitě při vysokých rychlostech.

Model Ducati Streetfighter 848 je navržen pro milovníky motocyklů ze segmentu „super naháčů“. Jezdecké vzrušení je podněcováno motorem Testastretta 11 ° L-twin o objemu 849 ccm, dosahujícím výkonu 132 koní. Motor a geometrie odvozené od modelu Superbike 848EVO poskytují jezdcům kontrolu, přesnost a potěšení z jízdy. Výkonný naturel tohoto stroje vytváří s pneumatikou SportSmart2 ideální pár.

Pneumatika SportSmart2 se stejně dobře hodí také k novému modelu značky Ducati – 899 Panigale. Tento „Baby Superbike“, který je k dostání od října 2013, je moderním sportovním motocyklem využívajícím revoluční technologie, díky nimž dosahuje nových úrovní v lehkém a rychlém ovládání. Tento agilní stroj s objemem motoru 898 ccm a výkonem 148 koní je jako doma na silnici i na dráze.

Sharon Antonaros, ředitel útvaru Motorcycle EMEA značky Dunlop: „Motocyklový průmysl je dynamickou oblastí s mnoha inovativními stroji, které umožňují svým majitelům užívat si jízdu jak na silnici, tak na dráze. Dvěma takovými stroji jsou 899 Panigale a Streetfighter 848, přičemž každý z nich je vzrušující jiným způsobem, a oba nyní mohou těžit z vlastností pneumatiky SportSmart2. Jsme velmi rádi, že můžeme nabídnout naší nejnovější pneumatiku pro oba tyto modely. Myslím si, že výkonnostní parametry naší pneumatiky ideálně vyhovují oběma motocyklům, a věřím, že si jezdci budou moct nyní užít ještě více potěšení z jízdy.“

Tisková zpráva Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o.

Související články

Pneumatika Dunlop RoadSmart II je nyní k dispozici také v rozměrech pro nové BMW R 1200 GS
Pneumatika Dunlop RoadSmart II je nyní k dispozici také v rozměrech pro nové BMW R 1200 GS

Pneumatika RoadSmart II, která byla uvedena na trh v roce 2011, je vlajkovou lodí značky Dunlop na poli sportovních cestovních pneumatik a díky své všestranné výkonnosti si získala u novinářů a spotřebitelů již hodně uznání. Pneumatika se nyní vyrábí také v rozměrech vhodných pro motocykl BMW R 1200 GS dual-sport. R 1200 GS je nejúspěšnějším […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!