Inovované Barum Bravuris 3 – správná volba pro cestu na letní dovolenou

23. června 2014, 19:33

Nové pneumatiky Barum Bravuris 3HM představují skvělou volbu pro obutí vozu před letní dovolenou. Inovovaný model je k dostání za přijatelnou cenu, a proto nabízí ideální řešení při posuzování hlediska „cena versus výkon“. Tato pneumatika pro osobní automobily byla totiž přepracována tak, aby přinesla řidičům atraktivní benefity jako vysoký kilometrový výkon, delší životnost, nízký valivý odpor nebo snížení hlučnosti.

Pneumatiky Barum Bravuris 3HM slibují vysoký kilometrový výkon, což naznačuje i samotný název produktu doplněný o zkratku „HM“ (High Mileage).  Delší životnost zajišťuje koncept plochého profilu a velmi vyvážený design pásového dezénu spolu s vysokým stupněm zaplnění dezénu. Výsledkem je snížení a rovnoměrné rozložení kontaktního tlaku ve stopě či zmenšení deformace bloků i prokluzu v kontaktní ploše. Pro snazší identifikaci benefitu vysokého kilometrového výkonu vznikl také univerzálně srozumitelný symbol, jenž je umístěn na boku pneumatiky. Designéři značky Barum vyvinuli speciální strukturu bočnice, jejíž vzorek vzdáleně připomíná „vrtule větrných elektráren“. Vzhled bočnice minimalizuje drobná poškození, vzniklá například při kontaktu s obrubníkem.

Další z předností nové Barum Bravuris 3HM je kratší brzdná dráha na mokré vozovce zajištěná vysokým počtem adhezních hran ve formě lamel a 3D hran, stejně tak inovovanou běhounovou směsí. Adhezní hrany totiž pronikají vodním filmem a zlepšují přilnavost k mokré vozovce – stěračový efekt.

Uzavřená ramenní oblast s makrobloky na vnější nebo vzájemně propojené bloky na vnitřní straně a široké středové obvodové pásy přispívají k vysoké boční tuhosti dezénu, jež účinně zachycuje boční síly. Jejich výborný přenos navíc zmenšuje potřebný úhel natočení volantu. Řidič si tak může vychutnat precizní handling a bezpečnou jízdu i při silném větrunebo dobrou směrovou stabilitu.

Uzavřené ramenní bloky dezénu a proměnlivá šířka dezénových bloků snižují také hladinu hluku tvořeného kontaktem s vozovkou, pronikání hluku ven ze středové oblasti brání protihluková bariéra. Výsledkem je pak tišší a komfortnější jízda za jakékoliv situace.

Pneumatiky Barum Bravuris 3HM jsou na trhu k dostání v široké škále rozměrů vhodných převážně pro fanoušky moderních nízkoprofilových pneumatik (profil 55 a méně). Představují ideální volbu při výběru kvalitních pneumatik za dostupnou cenu.

Tisková zpráva Continental Barum

Související články

dTest: Barumky letos poprvé dobré
dTest: Barumky letos poprvé dobré

Z třiceti testovaných letních pneumatik rozměrů 205/55 R16 a 165/70 R14, které byly vybrány do testu časopisu dTest, byla třetina kvalitní. Mezi dobrými jsou jak renomované stálice, tak pneumatiky nižší cenové kategorie. Letos poprvé získaly známku dobře i pneumatiky české značky Barum z koncernu Continental. Nákup levných pneumatik se příliš nevyplatí. Buď nevynikají jízdními vlastnostmi, […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!