Gautier Paulin a Dunlop dominovali Motokrosu národů 2014

3. října 2014, 12:02

Motokros národů 2014 byla napínavou událostí plnou tvrdých soubojů, které určily šampiony pro rok 2014. Gautier Paulin a Steven Frossard, obouvající pneumatiky Dunlop na motocyklech značky Kawasaki, byli dvěma závodníky ze tříčlenného vítězného družstva Francie. Paulin, který byl nejrychlejší v kvalifikaci, zvítězil v obou závodech, kterých se zúčastnil.

Americký tým, jehož všichni jezdci obouvají pneumatiky Dunlop, prožil náročný víkend, když Jeremy Martin si přivodil zranění a Eli Tomac spadnul na začátku finálového závodu, aby z posledního místa po startu dokončil závod nakonec třetí, což napomohlo k celkovému třetímu místu týmu Spojených států. Stejného počtu bodů (33) dosáhlo rovněž družstvo Velké Británie, které skončilo na čtvrtém místě. Jako pátý dojel tým Německa, za nějž startoval jezdec týmu Honda Max Nagl, který ve svých jízdách dojel třetí a dvanáctý.

Na dráze v lotyšském městě Kegums závodilo na pneumatikách Dunlop celkem 22 závodníku reprezentujících 13 zemí. Těžká písčitá trať byla zpočátku závodu poměrně upravená, ale postupně se stávala rozježděnou a technickou, jak víkend pokračoval.

V prvním závodě ovládli jezdci na pneumatikách Dunlop všechny tři nejvyšší příčky, když Paulin se chopil vedení již v pátém z osmnácti kol a udržel jej až do konce. Američan Dungey skončil druhý a třetí dojel Max Nagl z Německa, kteří spolu po celou dobu soupeřili, aby co nejvíce pomohli svým týmům. Švédský jezdec Filip Bengtsson byl dalším jezdcem na pneumatikách Dunlop, který se umístil v první desítce, když skončil na šestém místě.

Ve druhém závodě obsadili jezdci Dunlop čtyři z prvních šesti míst. Druhé místo Stevena Frossarda napomohlo týmu Francie k výslednému prvnímu místu a třetí místo Deana Wilsona posunulo Velkou Británii v tu chvíli na druhé místo. Tým USA se posunul na čtvrté místo, když oba jeho jezdci skončili na pátém, respektive šestém místě.

Vše vygradovalo ve finálovém závodě. Paulin získal druhé přesvědčivé vítězství dne a čtvrté místo Frossarda zpečetilo francouzský titul. Eli Tomac, který se vrátil do závodu po pádu v první zatáčce, byl jedním z nejviditelnějších jezdců tohoto závodu, když kolo po kole předjížděl své protivníky, aby nakonec dojel na třetím místě. Páté místo Deana Wilsona přidalo další výborný výsledek pro značku Dunlop, když čtyři z pěti nejlepších jezdců závodili na pneumatikách Dunlop. Max Nagl skončil nakonec na dvanáctém místě, když před srážkou jezdil na čtvrtém místě, nicméně i po kolizi si dokázal o několik míst ještě polepšit.

Nejrychlejší jízdy všech třech závodů byly zajety na pneumatikách Dunlop. Gautier Paulin byl nejrychlejší v prvním závodě a Eli Tomac byl nejrychlejším mužem ve druhém a třetím závodě. Pneumatiky Dunlop rovněž napomohly k zisku individuálních vítězství pro Gautiera v kategorii MXGP a Stevena Frossarda v kategorii Open.

Během celého víkendu měli všichni závodníci využívající pneumatiky Dunlop na předním kole obutou Dunlop Geomax MX32 a MX11 na zadním.

Čeští jezdci na pneumatikách Dunlop
Martin Michek se zúčastnil závodu v kategorii Open. Jezdec týmu KTM byl šestnáctý ve volném tréninku a v kvalifikaci nejdříve figuroval na sedmém místě, nakonec však spadnul na jedenáctou pozici. Jeho týmovým kolegům se tak dobře nedařilo a tým se kvalifikoval do finále B, ve kterém Michek dojel na třetím místě a celý tým se nakonec umístil na celkovém 25. místě.

Dunlop na Motokrosu národů 2014 v číslech
– 2 vítězství – 1. a 3. závod vyhrál Gautier Paulin
– 3 z 3 – všechna nejrychlejší kola jednotlivých závodů
– 4 z 5 – čtyři týmy z pěti v celkovém hodnocení
– 4 z 6 – ve všech závodech byly čtyři závodníci mezi nejlepšími šesti
– 5 z 9 – pět jezdců z celkových devíti pozic na stupních vítězů

13 národnostní s jezdci značky Dunlop z celkem 34 zemí (Francie, Velká Británie, Německo, USA, Slovinsko, Lotyšsko, Švédsko, Kanada, Portoriko, Finsko, Irsko, Česká republika, Japonsko)
– 22 z celkem 102 jezdců
– 5 výrobců motocyklů (Honda, Kawasaki, KTM, Yamaha, Husqvarna)
– 11 národů se kvalifikovalo do finále A
– 4 národy v top 10

Eddy Seel, koordinátor značky Dunlop na motokrosových závodech:
„Byla to skutečně neuvěřitelná akce pro značku Dunlop. Ukázali jsme, jak jsou naše pneumatiky silné, když jsme v každém závodě měli čtyři jezdce mezi nejlepšími šesti, zajeli nejrychlejší kolo ve všech závodech a vyhráli dva ze tří závodů."

Během závodního víkendu se trať dost měnila, ale jezdci si s těmito podmínkami dobře poradili a pneumatiky prokázali, jak jsou univerzální. Gautier jezdil neuvěřitelně a byl skvělým ambasadorem naší značky. Eli Tomac si vedl v posledním závodě výborně a skutečně si zasloužil pódiové umístění.

Musíme poděkovat našim jezdcům a týmům, obzvláště týmu HRC a týmu Kawasaki Monster Energy, kteří nám napomohli při vývoji našich pneumatik. Máme za sebou dobrou sezonu a toto byl nejlepší způsob jak ji zakončit. Nyní již se těšíme na úspěchy v roce 2015.“

10 Nejlepších týmu a jezdci Dunlop
1. Francie: Gautier Paulin (Kawasaki), Steven Froassard (Kawasaki)
2. Belgie
3. USA: Ryan Dungey (KTM), Eli Tomac (Honda), Jeremy Martin (Yamaha)
4. Velká Británie: Dean Wilson (Kawasaki)
5. Německo: Max Nagl (Honda)
6. Itálie
7. Švýcarsko
8. Rusko
9. Estonsko
10. Nizozemsko

Tisková zpráva Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o.

Související články

Dunlop zdvojnásobil počet svých fanoušků na Facebooku
Dunlop zdvojnásobil počet svých fanoušků na Facebooku

Výrobce pneumatik Dunlop oznamuje, že jeho facebookovská stránka dosáhla metu 200.000 fanoušků a jejich počet nadále roste. Počet fanoušků se doslova zdvojnásobil, jelikož to bylo přesně před rokem, kdy stránka zaznamenala 100.000 fanouška. „Značka Dunlop je velmi známá díky svým závodním a vysoce výkonným pneumatikám, které jsou navrhovány a vyráběny pro milovníky řízení,“ říká Hans […]

Dunlop se stává oficiálním partnerem AMG Driving Academy
Dunlop se stává oficiálním partnerem AMG Driving Academy

Značka Dunlop se stala oficiálním partnerem AMG Driving Academy pro sezónu 2014/2015. Toto partnerství je dalším krokem probíhající spolupráce mezi divizí Mercedes AMG a výrobcem pneumatik Dunlop, dvěma značkami dodávajícími na trh vysoce výkonné produkty. Značky Mercedes AMG a Dunlop spolupracovaly již v minulosti, kdy společně dosáhly mnoha úspěchů v motoristických aktivitách. Od roku 2011 […]

Dunlop představuje pneumatiky pro moderní cestovní endura
Dunlop představuje pneumatiky pro moderní cestovní endura

TrailSmart disponuje mimořádnou přilnavostí na mokru a pyšní se ovladatelností v terénu na vrcholu třídy a vysokým kilometrovým proběhem Dunlop, přední výrobce motocyklových pneumatik, představuje svou novinku TrailSmart, pneumatiku navrženou pro moderní cestovní endura a jezdce, kteří žijí v duchu hesla značky Dunlop „Forever Forward”. Nové pneumatiky se pyšní mimořádnou přilnavostí na mokru i na […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!