Pneumatika MICHELIN Pilot Sport S9L pro nový Renault Sport R.S. 01

20. října 2014, 12:16

Nový Renault Sport R.S. 01, hvězda francouzského závodního umu, bude obouvat nejnovější vysokovýkonnou novinku z produkce Michelinu s názvem MICHELIN Pilot Sport S9L. Tato pneumatika bude dostupná nejen pro závody World Series by Renault, ale také pro závodní vozy v rámci GT3 pro sezónu 2015.

Nový vůz, výkonný a účinný Renault Sport R.S. 01 je připraven užít si svou hvězdnou kariéru v rámci World Series by Renault. Z tohoto důvodu je také potřeba, aby měl to nejkvalitnější obutí, které současné technologie nabízejí a to jsou právě nové MICHELIN  Pilot Sport S9L.

Philippe MUSSATI, manažer zodpovědný za klientský závodní program, vysvětluje: "U nás v Michelinu máme rádi výzvy a právě Renault Sport nám laťku nasadí vždy o něco výš. Jsme rádi, že jsme dokázali zareagovat na jejich požadavky a kompletně je naplnit a to zejména v oblasti kroutivého momentu a výkonu. Cílem je, aby ježdění s R.S. 01 bylo co nejjednodušší a splnilo očekávání závodníků. Pro vytrvalostní závody je umožněno použít pouze dvě sady pneumatik na závod, takže dlouhá životnost kolo za kolem je nutností."

Pro divizi Renault Sport připravil Michelin dva rozměry obutí Pilot Sport S9L, a to 30-68×18 pro přední nápravu a 31-71×18 pro zadní.

Michelin záměrně zvolil rozměr 18 palců, který přímo koresponduje s použitím pneumatik v běžném provozu. To znamená, že nové technologie použíté u této pneumatiky, mohou být snadno transformovány do silničních standardních pneumatik.

Související články

Vítězové MICHELIN CHALLENGE DESIGN 2015 “DRIVE YOUR PASSION” byli vyhlášeni
Vítězové MICHELIN CHALLENGE DESIGN 2015 “DRIVE YOUR PASSION” byli vyhlášeni

Porota složená z předních světových designerů automobilů a odborníků automobilového průmyslu vybrala práce jednotlivců i týmů návrhářů z Austrálie, Belgie, Francie, Guatemaly, Indie, Srbska, Jižní Koreje, Turecka a Spojeného království. 15 vítězných designerů pro rok 2015 bylo vybráno z více než 1.100 zaregistrovaných účastníků soutěže zastupujících 81 zemí. Za dobu své 15-ti leté existence Michelin […]

Michelin získal hlavní cenu za nejlepší inovační management a pět dalších cen v kategorii udržitelný rozvoj
Michelin získal hlavní cenu za nejlepší inovační management a pět dalších cen v kategorii udržitelný rozvoj

V roce 2014 se společnosti Michelin podařilo získat šest cen v žebříčcích Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), včetně management inovací, správcovství produktu, klimatických strategií a management životního prostředí. Michelin je jedním ze dvou výrobců pneumatik v tomto žebříčku, což potvrzuje zapojení firmy do oblasti udržitelného rozvoje.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!