Vítězové MICHELIN CHALLENGE DESIGN 2015 “DRIVE YOUR PASSION” byli vyhlášeni

20. října 2014, 12:27

Porota složená z předních světových designerů automobilů a odborníků automobilového průmyslu vybrala práce jednotlivců i týmů návrhářů z Austrálie, Belgie, Francie, Guatemaly, Indie, Srbska, Jižní Koreje, Turecka a Spojeného království.

15 vítězných designerů pro rok 2015 bylo vybráno z více než 1.100 zaregistrovaných účastníků soutěže zastupujících 81 zemí. Za dobu své 15-ti leté existence Michelin Challenge Design  zaznamenal více než 7.300 registrací do soutěže ze 118 zemí.

"Soutěž Michelin Challenge Design oslavuje a podporuje inovace v oblasti designu vozidel a vášeň pro design, což je obojí součástí kultury Michelinu již od doby založení naší společnosti," řekl Thom Roach, viceprezident prodeje originální výbavy Michelinu pro Severní a Jižní Ameriku. "Blahopřejeme vítězům, kteří projevili své já i svou vášeň pro budoucnost právě prostřednictvím svých přihlášek do soutěže Michelin Challenge Design."

Vítězové Michelin Challenge Design 2015 vybraní porotou jsou:
   – První místo: Youngjai Jun & Gunyoung Yoon – Jižní Korea
   – Druhé místo: Aurelien Deleuze, Pierre-Hugues Vallin & Robinson Mancaux – Francie
   – Třetí místo: Cristian Polanco – Guatemala

Dalšími vítězi Michelin Challenge Design 2015 jsou (dle abecedy):

Mehdi Alamdari & Ali Doostdar – Austrálie; Nicholas Lee Dunderdale – Spojené království; Arjun Govil – Indie; Jean Hiss & Robin Apprioual – Francie; Jihwan Jung – Jižní Korea; Marko Lukovic – Srbsko; Marcos Magister & Sebastian Vereertbrugghen – Belgie; Jean-Thomas Mayer – Francie; Hankil Moon – Jižní Korea; Siriphong Roongruengvuthikul – Spojené království; Petar Vukovic – Srbsko; Emre Yazici – Turecko

První tři vítězové se budou moci zúčastnit coby hosté Michelinu Severoamerické  Mezinárodní Auto Show (NAIAS) a budou oceněni na soukromé výroční Recepci designerů. Michelin vystaví návrhy všech 15 vítězů v lednu na NAIAS 2015 v Detroitu.

"Porotu velmi zaujala kreativita a kvalita podaných návrhů a strávili jsme poměrně hodně času výběrem oněch tří nejlepších ze všech vynikajících návrhů," řekl Stewart Reed, předseda poroty Michelin Challenge a vedoucí oddělění designu dopravních prostředků na Art Center College of Design. "Soutěž Michelin Challenge Design se stala velmi známou a vysoce respektovanou designerskou soutěží a návrháři využívají příležitost získat uznání v celosvětové návrhářské komunitě, kterou tato soutěž nabízí."

Porotu Michelin Challenge Design 2015 tvořili:
   – Stewart Reed; Chair, oddělení designu dopravních prostředků, Art Center College of Design, konzultant a předseda poroty, Michelin Challenge Design
   – Rich Plavetich, hlavní manažer, Design Business, Nissan Design America
   – Frank Saucedo, ředitel, General Motors Advanced Design Studio
   – Thomas Sycha, manažer designu, BMW Group Design, Evropa
   – Freeman Thomas, ředitel, Strategický Design, Ford Motor Company
   – Mark Trostle, ředitel SRT Design, Chrysler
   – Jason Wilbur, manažer, Honda Advanced Design Studio
   – Damien Michelin, čestný porotce, Michelin Severní Amerika

Související články

Pneumatika MICHELIN Pilot Sport S9L pro nový Renault Sport R.S. 01
Pneumatika MICHELIN Pilot Sport S9L pro nový Renault Sport R.S. 01

Nový Renault Sport R.S. 01, hvězda francouzského závodního umu, bude obouvat nejnovější vysokovýkonnou novinku z produkce Michelinu s názvem MICHELIN Pilot Sport S9L. Tato pneumatika bude dostupná nejen pro závody World Series by Renault, ale také pro závodní vozy v rámci GT3 pro sezónu 2015. Nový vůz, výkonný a účinný Renault Sport R.S. 01 je […]

Michelin získal hlavní cenu za nejlepší inovační management a pět dalších cen v kategorii udržitelný rozvoj
Michelin získal hlavní cenu za nejlepší inovační management a pět dalších cen v kategorii udržitelný rozvoj

V roce 2014 se společnosti Michelin podařilo získat šest cen v žebříčcích Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), včetně management inovací, správcovství produktu, klimatických strategií a management životního prostředí. Michelin je jedním ze dvou výrobců pneumatik v tomto žebříčku, což potvrzuje zapojení firmy do oblasti udržitelného rozvoje.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!