ALCAR BOHEMIA přináší designové novinky

16. února 2015, 14:53

Nabídka největšího prodejce litých kol pro osobní a lehké užitkové vozy na trhu s náhradními díly v České republice, společnosti ALCAR BOHEMIA, s.r.o, se pro jarní sezónu obohatila o nové designy. A které designy kol již teď motoristé naleznou v konfigurátoru kol na alcar.cz a také v nabídce více než 2.000 obchodních partnerů ALCAR BOHEMIA v České republice?

Prémiová značka AEZ přichází s designem Straight, a to hned ve třech barevných variantách. První varianta AEZ Straight předvádí fascinující geometrii v efektní kombinaci tmavých a leštěných ploch. Lahůdkou designérů AEZ jsou na jedné straně seříznuté okraje paprsků, které kolu dodávají vizuálně přitažlivou dynamiku. Verze AEZ Straight shine je opatřena lakem s efektem titanového lesku, který zaručuje maximální univerzálnost použití ke všem barevným lakům karosérií. AEZ Straight dark nabízí barevnou variantu se speciálním matně grafitovým lakem, který desetipaprskovému puristickému designu dodává nekompromisní nádech. Dostupné rozměry od 17 až do 20 palců a prvotřídní kvalita AEZ předurčují kola s názvem Straight pro výkonné vozy, které si žádají po všech stránkách špičkový produkt. Díky svému modernímu vzhledu Straight zdůrazní sportovní a progresivní design modelů Audi A4, A5 nebo A6, podtrhne asertivní vzhled BMW řady 3, 4 a 5 a učiní vozy třídy C, E a CLS značky Mercedes ještě více vzrušující a dodá všem vozidlům výjimečnou individualitu.

Nové lité kolo značky Dotz si vypůjčilo jméno od japonského bojového umění Kendo, které má své kořeny v bojovém umění s mečem, ale představuje také speciální životní styl. Dotz tento styl zhmotnil ve velikostech od 16 do 19 palců v designu své novinky Kendo. Dvojité paprsky s leštěnou čelní plochou vytváří za jízdy dojem skutečného ostří pohybujícího se kolem zářící středové části. Asymetrické spojení paprsků se středem kola pod různými úhly a subtilní odlehčená středová část kola zdůrazňují jeho optickou dynamiku a nižší hmotnost zároveň umožňuje vozu maximální agilitu. Varianta Kendo dark přebírá tmavý styl oblékání bojovníků ninja a nabízí kolo v jednolité černé úpravě.

Novinka Dotz Thunder střídá pět samostatných paprsků s pěti dvojitými paprsky v dynamickém celku, který si libuje v rychlosti. Asymetrickému designu dává vyniknout lakování v titanovém lesku. Dotz vyrábí nejen novinky Kendo a Thunder v jedné z předních evropských továren na litá kola v Neuenrade v Německu, a to dle nejvyšších certifikovaných standardů kvality.

DEZENTTG dark je novinka určená pro vozy Mercedes. Pětipaprskový design opatřený černým lakem a leštěnou čelní plochou paprsků přináší tradiční křivky Mercedes v novém hávu. Pro vozy Mercedes tříd A, B, C, E a CLA je kolo vybaveno ECE homologací a není proto třeba ho zapisovat do technického průkazu vozidla.

Speciálním zátěžovým kolem pro dodávkové vozy a SUV je nový DEZENT TH. Díky nosnosti kola až 975 kg je ideální volbou například pro VW T5 nebo Mercedes třídy V a spolehnout se na něj mohou také majitelé velkých SUV, například VW Touareg, Porsche Cayenne, Mercedes třídy M, BMW X5 nebo Volkswagenu Amarok. Široké paprsky se zvednutými okraji perfektně ladí s křivkami těchto oblíbených mohutných automobilů. Přímočarý design se stříbrným lakováním také maximálně zjednodušuje údržbu kola. Ti, kteří hledají atraktivní kombinací leštěné čelní plochy a černého laku mohou zvolit DEZENT TH dark. Černý lak s leštěnými okraji pěti masivních paprsků, vytváří čisté zářící linie, které dodají lesk celému vozu.

Novinka se stříbrným lakem DEZENT TI je vícepaprskové kolo smoderním vzhledem a širokou variabilitou aplikací. VariantaDEZENT TI dark spojuje černé lakované plochy s leštěnou čelní plochou v okouzlující design. Desetipaprskové kolo umí, díky schválení ECE, namátkou ozdobit například Ford Mondeo, VW Sharan, Seat Alhambra, VW Tiguan nebo Audi Q3.

Nový DEZENT TJ je silným společníkem pro velká SUV, pick-up i offroad se šestiděrovým uchycením. Je připraven na těžkou práci, a proto může skvěle doplnit Toyotu Landcruiser, Mitsubishi L200, Pajero a mnoho dalších vozů, které se často pohybují mimo zpevněné cesty. Všechny tyto vozy se mohou spolehnout na mohutný design TJ, který DEZENT zkonstruoval s nosností 1 017 kg. Odstranění nečistot z kola po náročném dni v terénu je pak díky jeho designu dílem okamžiku. Motorista, který se nespokojí s jednobarevným lakem s titanovým leskem, může zvolit verzi DEZENT TJ dark s kombinací černého lakování a leštěných okrajů paprsků, které ještě více akcentují robustní vzhled kola.

Zatímco v minulosti probíhající debata o nahrazení 10 palcových kol 12 palcovými byla velice vzrušená, kola pro o tři generace mladší vůz jsou zase o pěkný kus větší a také atraktivnější. Speciální design DEZENT TM nabízí špičkovou alternativu pro řidiče nejnovějších vozů značky MINI. DEZENT TM kombinuje tradiční s moderním a úžasně spojuje eleganci se sportovním duchem. Černý čaj, černý humor, černé taxi, to vše neodmyslitelně patří k Anglii. Nový design DEZENT určený výhradně pro vozy Mini proto logicky přichází také v černé variantě TM dark. Černý lak se potkává s atraktivní čelní leštěnou částí a společně na kole vytváří originální tvary připomínající kousky dortu. Díky schválení ECE mohou být TM i TM dark v rozměrech od 16 do 18 palců použity bez zápisu do technického průkazu vozidla.

Akce „Šrotovné“ alias jarní úklid garáže
ALCAR BOHEMIA připravuje spolu se svými obchodními partnery pro všechny motoristy jarní akci „Šrotovné“. V případě objednávky nové sady litých kol značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO vykupuje ALCAR BOHEMIA protiúčtem stará litá kola. Podmínkou je, že kola musí být celá, ale mohou být poničená a pocházet i od cizích výrobců. Motorista může při nákupu litých kol od ALCARu ušetřit až 1 760 Kč, tedy až 15% z ceny nové sady litých kol a navíc se tak zbaví nepotřebných věcí z garáže.

ALCAR poskytuje komplexní řešení TPMS
Skupina ALCAR, největší evropský dodavatel litých a ocelových kol na trh náhradních dílů, připravila všechna litá a ocelová kola z produkce značek AEZ, DOTZ, DEZENT, ENZO a ALCAR STAHLRAD na montáž senzorů kontroly tlaku v pneumatikách (TPMS). Všechna nově přihlášená vozidla třídy M1, která od listopadu 2014 musí být dle evropské směrnice vybavena TPMS, tak mohou využít schválená kola z produkce skupiny ALCAR.

V létě roku 2014 ALCAR BOHEMIA pořádal desítky odborných školení pro stovky svých obchodních partnerů. Během uplynulých 6 měsíců, kdy ALCAR začal poskytovat komplexní řešení problematiky TPMS, dodal svým partnerům v České republice více než 2.600 senzorů TPMS. Senzor ALCAR T-Pro, vyvinutý skupinou ALCAR, se na tomto počtu podílel více než 70 procenty. ALCAR T-Pro, má velice rychlý čas konfigurace na konkrétní model automobilu do 8 vteřin, což znamená důležitou úsporu času při servisování vozidla.

ALCAR svou nabídkou senzorů pokrývá kompletní vozový park, který využívá přímý systém TPMS za použití ventilů se senzory tlaku. Obchodní partneři ALCAR BOHEMIA mají nepřetržitý online přístup k informacím v ALCAR konfigurátoru kol, který přiřadí ke kolu a vozidlu také správný TPMS senzor včetně uvedení doporučeného utahovacího momentu a správné programovací procedury.

Nové ALCAR ozdobné kryty ocelových kol mají u motoristů úspěch
Od podzimní sezóny 2014 ALCAR BOHEMIA rozšířil svůj sortiment o exkluzivní design ozdobných krytů kol Milano v rozměrech od 13 do 16 palců. Kryty kol jsou dostupné ve stříbrném a antracitové odstínu a v černostříbrné barevné kombinaci, která je nejžádanější a volí jí 50% zákazníků. Od října 2014 do konce ledna 2015 si motoristé v ČR opatřili více než 1.300 svých automobilů ozdobnými kryty kol z produkce ALCAR.

Související články

ALCAR má hybridní ocelové kolo pro novou Škodu Fabia
ALCAR má hybridní ocelové kolo pro novou Škodu Fabia

Vítězem ankety Auto roku 2015 v České republice se stala nová Škoda Fabia. ALCAR BOHEMIA pro vítězný vůz nabízí speciální designové ocelové kolo. Všechny homologace hybridního ocelového kola pro novou Škodu Fabia, včetně její verze Combi, byly dokončeny a motoristé tak mohou svůj nový vůz vybavit hybridním kolem z produkce skupiny ALCAR. Hybridní ocelová kola, […]

ALCAR: Komplexní řešení TPMS
ALCAR: Komplexní řešení TPMS

Dle evropské směrnice 2010/48/EU musí být všechna nová vozidla třídy M1 přihlášená po 1. listopadu 2014 vybavena systémem kontroly tlaku v pneumatikách (TPMS). Systém musí signalizovat 20% pokles tlaku oproti běžnému provoznímu tlaku. Proč TPMS ?    1. Bezpečnost    2. Snížení spotřeby pohonných hmot – snížení emisí CO2    3. Snížení opotřebení pneumatik Nepřímý […]

Vyjádření k zachyceným zfalšovaným Typovým listům
Vyjádření k zachyceným zfalšovaným Typovým listům

V poslední době jsou ve stanicích technické kontroly stále častěji zachycovány falzifikáty Typových listů k litým kolům. Tyto padělky jsou vytvořeny pro kola různých značek, která nemají schválení pro provoz na veřejných komunikacích ČR (neprošla povinnými zkouškami a nemají homologaci) anebo pro kola, která nejsou schválená na konkrétní dané vozidlo. ALCAR BOHEMIA do ČR dováží […]

ALCAR BOHEMIA je generálním partnerem soutěže České auto 2015
ALCAR BOHEMIA je generálním partnerem soutěže České auto 2015

Největší prodejce litých a ocelových kol pro osobní a lehké užitkové vozy na trhu s náhradními díly v České republice, společnost ALCAR BOHEMIA, s.r.o, se stala generálním partnerem soutěže pro motoristickou veřejnost České auto 2015. ALCAR BOHEMIA dlouhodobě podporuje akce zaměřené na zvýšení zájmu o nové bezpečnější, hospodárnější a ekologičtější vozy. Během své 17 leté […]

ALCAR: Hybridní ocelové kolo nově i pro Ford, Renault a další značky
ALCAR: Hybridní ocelové kolo nově i pro Ford, Renault a další značky

Do ČR v těchto dnech dorazila první hybridní kola pro automobily mimo koncern VW. Velice oblíbený produkt skupiny ALCAR, takzvané hybridní ocelové kolo začal ALCAR BOHEMIA od podzimu 2015 nabízet, kromě vozidel VW Group, i pro vozy dalších značek. Zákazníci si tak nově toto ocelové designové kolo budou moci objednat také na vozy Citroen, Dacia, […]

ALCAR: Informace k zápisu kol do TP vozidla na základě Typového listu
ALCAR: Informace k zápisu kol do TP vozidla na základě Typového listu

Využijte až 60% slevy na spojkové sady a setrvačníky LuK. Navíc od středy 11. 11. do pátku 13. 11. platí jedinečná nabídka na nejprodávanější DMF Repset 600 0016 00 (Škoda Octavia II, VW Golf V…), kdy při nákupu 2 a více kusů získáte tuto sadu s mimořádnou slevou 62%. Více na www.trost.cz

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!