Ženevský autosalon 2015 – Bridgestone klade důraz na inovace a bezpečnost

23. února 2015, 23:15

Největší výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě představí letos v Ženevě řadu inovativních pneumatik a technologií, které se soustředí na uspokojení nejdůležitějších potřeb: hospodárnosti, trvalé udržitelnosti a bezpečnosti.

Hospodárnost nové pneumatiky „ologic“
Expozice značky Bridgestone (hala 1, stánek 22) nabídne návštěvníkům možnost podrobně si prohlédnout revoluční pneumatiku Ecopia EP500 s technologií „ologic“, která je exkluzivně montována na elektromobil BMW i3. Nová technologie Bridgestone „ologic“, použitá poprvé ve spolupráci s BMW, využívá synergie velkého průměru pneumatiky a úzkého běhounu, která přináší důležité výhody v oblastech aerodynamiky a valivého odporu při zachování nejvyšší úrovně přilnavosti.

V oblasti bezpečnosti vystaví Bridgestone nejnovější generaci pneumatik s technologií RFT (Run-Flat Technology). Bridgestone vyvíjí jako průkopník technologie RFT pneumatiky „run-flat“ pro originální výbavu i pro trh náhradní spotřeby, které umožňují řidičům zvládnout situaci s náhlou ztrátou tlaku v pneumatice v naprostém pohodlí a bez ohrožení života.

Bridgestone nabídne ve své expozici také pohled do trochu vzdálenější budoucnosti konceptem bezvzduchové pneumatiky AirFree. Cílem tohoto projektu je vyvinout trvale udržitelné řešení s nízkými nároky na údržbu, které maximalizuje recyklaci použitých pneumatik a dalších zdrojů.

Bridgestone vystaví také vrcholné produkty ze své aktuální nabídky prémiových pneumatik: vlajkovou loď mezi sportovními pneumatikami Potenza S001 pro vysokovýkonné vozy, cestovní pneumatiku Turanza T001, pneumatiku Dueler H/P Sport, energeticky hospodárnou pneumatiku Ecopia EP150 a nejnovější zimní pneumatiku Blizzak LM001, která obsadila celkové druhé místo v testu německého autoklubu ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) a získala velmi prestižní hodnocení „velmi doporučovaná“ s nejlepší známkou za provozní vlastnosti na mokrém povrchu.

Nabídka více značek
Bridgestone ve své ženevské expozici poprvé po mnoha letech přivítá značku Firestone, která opět usiluje o přízeň evropských zákazníků ve středním cenovém segmentu se svou novou, velmi konkurenceschopnou produktovou řadou za silné podpory společnosti Bridgestone Corporation. Firestone je hlavní součástí víceznačkové strategie Bridgestone. V Ženevě bude vystavena sportovní pneumatika Firestone Destination HP pro vozy SUV a nová celoroční pneumatika Firestone Multiseason pro evropské podmínky.

Návštěvníci budou moci také poznat Firestone Music Tour, novou síť festivalů sponzorovaných značkou Firestone!

Kromě supersportovního vozu Lexus LFA bude k expozici Bridgestone přitahovat pozornost nevšední elektromobil. Sluneční energií poháněný vůz World Solar Car, zkonstruovaný japonskou univerzitou Kogakuin, se zúčastnil soutěže Bridgestone World Solar Challenge, která se uskutečnila v roce 2013 v Austrálii. Bridgestone je hlavním sponzorem této akce, která podporuje inovace a pokrok ve vývoji trvale udržitelné dopravy. V roce 2013 se do soutěže přihlásilo 40 týmů z 23 zemí. Další ročník této soutěže je připravován pro letošní rok.

Bezpečnost: srdce strategie Bridgestone
Hlavním mottem ženevské expozice Bridgestone bude bezpečnost. Bridgestone, globální lídr ve svém oboru, považuje za svou povinnost vést ofenzivu v úsilí o zvyšování bezpečnosti silniční dopravy. V rámci těchto snah organizuje široce pojatou kampaň a investuje vysoké částky do nových bezpečnostních technologií. Tyto snahy podporuje ženevská expozice, jejíž návštěvníci budou moci sledovat video z mezinárodní kampaně, která upozorňuje řidiče na to, že pneumatiky jsou jedinou částí jejich vozidla, zajišťující kontakt s vozovkou. O to větší je důvod, proč by měli řidiči kupovat kvalitní pneumatiky a dbát na jejich řádnou údržbu!

Související články

Bridgestone vyvinul novou technologii sledování opotřebení pneumatik na základě konceptu CAIS
Bridgestone vyvinul novou technologii sledování opotřebení pneumatik na základě konceptu CAIS

Společnost Bridgestone Corporation vyvinula novou technologii sledování opotřebení a hloubky dezénu pneumatiky. Toto inovativní řešení vychází z konceptu snímání informací ze styčné plochy CAIS (Contact Area Information Sensing). S postupným opotřebením dezénu může klesat přilnavost pneumatiky k mokrému povrchu, čímž se zvyšuje riziko ztráty adheze. Kromě toho představuje pneumatika s extrémně nerovnoměrným opotřebením větší riziko, že způsobí poruchu […]

Po stopách Hannibala se značkou Bridgestone
Po stopách Hannibala se značkou Bridgestone

„Tato jízda byla nezapomenutelným zážitkem“ – takový byl závěr účastníků akce Hannibal Tour 2014. Tři šťastní výherci soutěže, zorganizované značkou Bridgestone a předním německým motoristickým časopisem Auto Bild, byli koncem října pozváni, aby se zúčastnili jízdy z Mnichova do Říma v novém elektromobilu BMW i3 a hybridním sportovním automobilu BMW i8. Vozy byly vybaveny speciálně […]

Firestone zahajuje ofenzivu v Evropě
Firestone zahajuje ofenzivu v Evropě

Esencí značky Firestone je „svoboda řídit“ Firestone zahajuje nyní v Evropě ještě silnější ofenzivu. Společnost Bridgestone, která převzala celosvětové aktivity značky Firestone v roce 1988, investuje v poslední době do projektu, jenž zajistí značce Firestone na evropském trhu velmi konkurenceschopnou nabídku produktů doprovázenou příslušnou marketingovou podporou. Firestone klade od uvedení pneumatiky Destination HP pro SUV na trh v roce […]

Bridgestone je hlavním sponzorem soutěže World Solar Challenge 2015
Bridgestone je hlavním sponzorem soutěže World Solar Challenge 2015

Bridgestone se rozhodl podpořit nový ročník soutěže World Solar Challenge 2015 jako její hlavní sponzor. Bridgestone tím navazuje na podporu předchozího ročníku této akce, který se uskutečnil v roce 2013. Soutěž World Solar Challenge stimuluje vývoj ekologické techniky pro vozy s pohonem na solární energii. Bridgestone se dlouhodobě zaměřuje na nové disciplíny motoristického sportu, které […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!