Goodyear uvádí na trh druhou generaci celoroční pneumatiky Vector 4Seasons

14. října 2015, 8:47

Společnost Goodyear představuje druhou generaci celoroční pneumatiky Vector 4Seasons. Novinka vychází z více než třiceti let zkušeností s vývojem celoročních pneumatik i z připomínek uživatelů stovek vozidel originálně vybavených celoročními pneumatikami, včetně vozidel předních značek jako Volkswagen, Audi, Fiat, Jeep, Opel, Ford a Renault.

Cenami ověnčená první generace pneumatiky Vector 4Seasons je v prodeji na všech hlavních evropských trzích a nastupující nová generace ji bude postupně nahrazovat.

"Uvedení druhé generace pneumatiky Vector 4Seasons vychází z více než třiceti let konstrukčních inovací a zpětné vazby od řidičů i značek, které ji využívají jako originální výbavu," říká Alexis Bortoluzzim, Marketing Director EMEA ve společnosti Goodyear. "Goodyear stojí na čele trhu celoročních pneumatik od té doby, co v polovině osmdesátých let poprvé vyvinul koncept pneumatik na jízdu v zimě iv létě. Stále naplňujeme náš tehdejší slib, že budeme i do budoucna nabízet kvalitní pneumatiku, se kterou se vyhnete starostem."
 
Pneumatika Vector 4Seasons druhé generace je zkonstruována tak, aby vyhověla stále hlasitějšímu volání po pohodlném a jednoduchém řešení od evropských řidičů, kteří nechtějí pokaždé při změně ročního období přezouvat pneumatiky. Aktuální výzkum společnosti Goodyear ukazuje, že velký počet zákazníků v Evropě považuje celoroční pneumatiku za pohodlnou alternativu pro druhé rodinné vozidlo a že právě na těchto vozidlech je bezproblémové celoroční obutí stále populárnější.
 
Nová Vector 4Seasons byla vyvinuta tak, aby se vyrovnala s nároky na provoz v zimních podmínkách a dokázala v nich obstát, a to zejména v oblastech s mírnější zimou. I když v nich bývá zpravidla méně dní s teplotou pod bodem mrazu, musí i tak občas čelit nepříznivým podmínkám například v podobě lehkého sněhového poprašku nebo namrzlé vozovky. Goodyear v nové generaci, ve srovnání s dosavadním řadou, dále zlepšil celkovou výkonnost celoročních pneumatik. Díky optimalizovanému uspořádání menších, vzájemně propojených segmentů běhounu jsou výkonnější na zasněžených cestách a díky velké povrchové ploše zase na vozovce pokryté ledem.
 
Protože ne každou zimu provází sníh, Goodyear zapojil do vylepšené technologie SmartTRED pro změkčenou směs nejnovější polymerovou technologii a vyšší podíl siliky, aby na rozdíl od předchozí generace dále zlepšil celkovou výkonnost pneumatik i na mokré vozovce, v tajícím sněhu a na ledě. Zařazení hydrodynamických drážek zvyšuje odolnost proti aquaplaningu na mokré vozovce a na rozbředlém sněhu. Nová generace Vector 4Seasons ve srovnání s předchozí generací poskytuje lepší stabilitu a ovladatelnost i na suchých silnicích, a to díky tužšímu dezénu a 3D příčnými drážkami. A konečně, pevný tužší dezén zaručuje vynikající výkonnost během celé životnosti pneumatiky.
 
"Při vývoji pneumatiky Vector 4Seasons jsme usilovali o to, aby dokázala zvládat nejnáročnější situace na evropských silnicích – tedy zimní podmínky, a aby byla současně i skutečnou celoročním pneumatikou," dodává Alexis Bortoluzzim. "Vícenásobné nezávislé i interní testy potvrzují, že si nadále udržujeme vedoucí pozici v užitných vlastnostech pneumatik na sněhu a na ledě, ale také v rozhodující kategorii – na mokré vozovce; to vše je v zimě v Evropě realitou. Zvyšování bezpečnosti zákazníků zůstává pro Goodyear vždy hlavní prioritou a Vector 4Seasons bude přispívat k tomuto závazku tím, že na ní zákazníci budou moci jezdit a cítit se přitom bezpečně během celého roku. "
 
Nezávislé testy TUV Süd prokázaly, že pneumatika je lídrem na sněhu: její brzdná dráha na zasněžené vozovce je o 12% kratší než průměr konkurenčních výrobků. Ve stejných testech Vector 4Seasons prokázala o 19% vyšší trakční přilnavost na sněhu a ve srovnání s průměrem svých konkurentů o 13% kratší brzdnou dráhu na zledovatělých silnicích.
 
Pneumatika Goodyear Vector 4Seasons druhé generace je v maloobchodním prodeji od srpna a chybějící rozměry Goodyear doplní v lednu 2016. Celkových 43 různých velikostí, včetně tří modelů dojezdových pneumatik, tak bude k dispozici na začátku roku 2016.

Související články

Nová zimní pneumatika Goodyear Ultra Grip Performance umožňuje řidičům lepší kontrolu nad vozidlem
Nová zimní pneumatika Goodyear Ultra Grip Performance umožňuje řidičům lepší kontrolu nad vozidlem

Společnost Goodyear představuje novou, vysoce výkonnou zimní pneumatiky Ultra Grip Performance. Novinka nabízí vynikající přilnavost a ovladatelnost umožňující jízdu v nejrůznějších zimních povětrnostních podmínkách – na sněhu, v rozbředlém sněhu i na ledě. Pneumatika je již dostupná pro maloobchodní prodejce. Řada pneumatik UltraGrip Performance těží ze 44 let inovačních zkušeností a z celkově 60 milionů […]

Goodyear a Rainer Zietlow vytvořili nový světový rekord
Goodyear a Rainer Zietlow vytvořili nový světový rekord

Rainer Zietlow zvládl cestu Cape-to-Cape 2.0 za méně než deset dní (9 dní, 4 hodiny a 8 minut) a překonal vzdálenost 19 tisíc kilometrů na jediné sadě pneumatik Goodyear Wrangler Rainer Zietlow, kameraman Marius Biela a bloger Sam Roach vytvořili nový světový rekord v nejrychlejším překonání trasy mezi mysem Agulhas v Jihoafrické republice a mysem Nordkapp v Norsku. […]

Druhá generace Goodyear Vector 4Seasons si odnáší ceny ze dvou prestižních testů pneumatik
Druhá generace Goodyear Vector 4Seasons si odnáší ceny ze dvou prestižních testů pneumatik

Nová pneumatika vyhrála nejnovější test celoročních pneumatik německého týdeníku AutoBild a obsadila první místo v nezávislém testu, v němž TÜV hodnotil chování pneumatik při brzdění na mokré vozovce, sněhu a ledu. Společnost Goodyear dnes oznámila, že její nová celoroční pneumatika Vector 4Seasons vyhrála v nejnovějším testu německého magazínu AutoBild a současně obsadila i první místo za chování […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!