Druhá generace Goodyear Vector 4Seasons si odnáší ceny ze dvou prestižních testů pneumatik

19. října 2015, 9:01

Nová pneumatika vyhrála nejnovější test celoročních pneumatik německého týdeníku AutoBild a obsadila první místo v nezávislém testu, v němž TÜV hodnotil chování pneumatik při brzdění na mokré vozovce, sněhu a ledu.

Společnost Goodyear dnes oznámila, že její nová celoroční pneumatika Vector 4Seasons vyhrála v nejnovějším testu německého magazínu AutoBild a současně obsadila i první místo za chování při brzdění na mokré vozovce, sněhu a ledu v nezávislém testu, který na zakázku společnosti Goodyear provedl TÜV. Vector 4Seasons je celoroční pneumatika s důrazem na výkonnost v zimním období a s vynikajícími vlastnostmi v létě, která se tak dokáže po celý rok vyrovnávat i s těmi nejobtížnějšími podmínkami, které ji mohou na evropských silnicích potkat. AutoBild do testu zařadil deset pneumatik, které hodnotil podle celé řady kritérií, včetně trakce, ovladatelnosti a chování při brzdění na mokrém, zasněženém a zledovatělém povrchu, a celoroční pneumatika Goodyear zvítězila nad všemi nejnovějšími konkurenčními výrobky ve všech těchto kategoriích. Pneumatika současně obsadila i první místo v nezávislém testu chování při brzdění na mokrém, sněhem pokrytém a zledovatělém povrchu, který na zakázku společnosti Goodyear vypracoval TÜV. I v něm porazila všechny ostatní testované konkurenční výrobky.   

V testu AutoBildu prokázala pneumatika Vector 4Seasons druhé generace (rozměru 195/65R15 91H) příkladný všestranný talent s nejlepším chováním na mokrém povrchu, s nejvyšší odolností proti aquaplaningu a s nejkratší brzdnou dráhou na mokru, s vynikající hodnotou spotřeby díky nízkému valivému odporu a s nejvyšším kilometrovým proběhem. Díky tomu za sebou nechala všechny konkurenty.

Kvality pneumatiky Vector 4Seasons potvrdil i nezávislý test, který na zakázku společnosti Goodyear zpracoval TÜV. Jeho výsledky ukázaly, že pneumatika vede před všemi testovanými konkurenčními výrobky v brzdných vlastnostech na mokrém, zasněženém a zledovatělém povrchu. V4S tak řidiči pomáhá s bezpečnou jízdou i ve velmi obtížných podmínkách. Na sněhu Vector 4Seasons vykázala ve srovnání s průměrem tří vedoucích konkurentů o 8% kratší brzdnou dráhu. Ve stejném testu Vector 4Seasons vykázala také o 6% kratší brzdnou dráhu na mokru a o 9% kratší brzdnou dráhu na zledovatělé silnici ve srovnání s průměrem tří hlavních konkurenčních výrobků.

„Těší nás, že výsledky testů potvrzují výkonnost nejnovějšího člena rodiny pneumatik Goodyear Vector 4Seasons. Goodyear se zavazuje dbát na bezpečnost jízdy za jakýchkoli zimních podmínek, zejména v obzvláště obtížných situacích jako například na mokrých, ledových a sněhem pokrytých silnicích. Výsledky těchto testů posilují třicetileté vedoucí postavení našich celoročních pneumatik, které přispívají k bezpečnosti silničního provozu a zbavují rodiny v celé Evropě starostí při cestě autem,” řekl Alexis Bortoluzzi, marketingový ředitel Goodyear pro osobní pneumatiky v Evropě, na Středním východě a v Africe. 

Nová Vector 4Seasons těží z více než třiceti let zkušeností s vývojem celoročních pneumatik a mnoha let připomínek od uživatelů stovek vozidel originálně vybavených předchozími generacemi celoročních pneumatik, včetně vozidel předních značek jako Volkswagen, Audi, Fiat, Jeep, Opel, Ford a Renault.

Nejnovější, oceněné pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons druhé generace jsou v prodeji na všech hlavních evropských trzích. Všech celkem 43 různých velikostí, včetně tří modelů dojezdových pneumatik, bude k dispozici počátkem roku 2016. Nastupující nová generace bude na všech těchto trzích postupně nahrazovat dosavadní pneumatiky Vector 4Seasons. 

Související články

Goodyear uvádí na trh druhou generaci celoroční pneumatiky Vector 4Seasons
Goodyear uvádí na trh druhou generaci celoroční pneumatiky Vector 4Seasons

Společnost Goodyear představuje druhou generaci celoroční pneumatiky Vector 4Seasons. Novinka vychází z více než třiceti let zkušeností s vývojem celoročních pneumatik i z připomínek uživatelů stovek vozidel originálně vybavených celoročními pneumatikami, včetně vozidel předních značek jako Volkswagen, Audi, Fiat, Jeep, Opel, Ford a Renault. Cenami ověnčená první generace pneumatiky Vector 4Seasons je v prodeji na […]

Nová zimní pneumatika Goodyear Ultra Grip Performance umožňuje řidičům lepší kontrolu nad vozidlem
Nová zimní pneumatika Goodyear Ultra Grip Performance umožňuje řidičům lepší kontrolu nad vozidlem

Společnost Goodyear představuje novou, vysoce výkonnou zimní pneumatiky Ultra Grip Performance. Novinka nabízí vynikající přilnavost a ovladatelnost umožňující jízdu v nejrůznějších zimních povětrnostních podmínkách – na sněhu, v rozbředlém sněhu i na ledě. Pneumatika je již dostupná pro maloobchodní prodejce. Řada pneumatik UltraGrip Performance těží ze 44 let inovačních zkušeností a z celkově 60 milionů […]

MAN a Goodyear rozšiřují spolupráci
MAN a Goodyear rozšiřují spolupráci

Společnost Goodyear se stala výhradním dodavatelem pneumatik pro školení řidičů MAN ProfiDrive® v celé Evropě. Předmětem spolupráce obou značek je vybavení všech 25 tahačů a návěsů, které MAN ProfiDrive® využívá při praktickém výcviku řidičů, nejnovějšími prémiovými pneumatikami Goodyear. Dodávky pro MAN ProfiDrive® se budou skládat z řady FuelMAX s nízkým valivým odporem, a tedy zaměřeným […]

Goodyear: Soutěž #MyWinterFeelGoodPlace oslavuje a nabízí online inspiraci na zimní cestování
Goodyear: Soutěž #MyWinterFeelGoodPlace oslavuje a nabízí online inspiraci na zimní cestování

Zima letos přichází brzy a v některých částech Evropy již dostali první sněhovou nadílku. Společnost Goodyear oslavuje krásu zimy na sociálních sítích i ve skutečnosti. Zákazníci mohou ze sociálních sítí poslat své fotky a videa oblíbených zimních míst z celého světa na platformu „My Winter Feel Good Place“ a vyhrát jednu ze zimních cen Goodyear. […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!