MAN a Goodyear rozšiřují spolupráci

22. října 2015, 9:57

Společnost Goodyear se stala výhradním dodavatelem pneumatik pro školení řidičů MAN ProfiDrive® v celé Evropě. Předmětem spolupráce obou značek je vybavení všech 25 tahačů a návěsů, které MAN ProfiDrive® využívá při praktickém výcviku řidičů, nejnovějšími prémiovými pneumatikami Goodyear.

Dodávky pro MAN ProfiDrive® se budou skládat z řady FuelMAX s nízkým valivým odporem, a tedy zaměřeným na úsporu paliva, dále bude obuta řada KMax, která se zaměřuje na vysoký kilometrový proběh a chybět nebude ani řada Omnitrac II pro smíšený provoz na silničních komunikacích a v terénu. Goodyear bude spravovat celé pneuhospodářství, což si vyžádá i převzetí pneuservisů. Partnerství, které v neposlední řadě zahrnuje i školení lektorů značky MAN o problematice pneumatik, vychází z dlouhodobé úzké spolupráce společnosti Goodyear a automobilky MAN při dodávkách originální výbavy pro nákladní vozidla značky MAN. Obě společnosti navíc určitý čas spolupracovali i na některých akcích jako například MAN Trucknology®Days.

"Velmi nás těší, že rozšíříme dosavadní spolupráci s MAN o výhradní vybavení vozidel MAN ProfiDrive® našimi prémiovými pneumatikami Goodyear," uvedl Peter Platja, ředitel prodeje originální výbavy pro nákladní vozidla Goodyear pro Evropu, Střední východ a Afriku. "MAN ProfiDrive® poskytuje další možnost, jak se setkávat s uživateli našich výrobků a vysvětlovat jim, jak jsou pneumatiky nákladních vozidel, jejich výběr a následná péče o ně důležité. Během praktického školení řidičů MAN ProfiDrive® v celé Evropě si řidiči tyto poznatky neosvojí pouze teoreticky, ale co je ještě důležitější, i prakticky."
 
"Goodyear je naším vynikajícím partnerem a rádi se ohlížíme za vzájemnou úspěšnou dlouholetou spoluprací," řekl Andreas Griem, ředitel MAN ProfiDrive®. "Naše odborné a praktické školení jsou na špičkové světové úrovni a jednoznačně těží ze spolupráce se společností Goodyear. Spojení prémiových pneumatik Goodyear a specializovaného praktického výcviku s našimi trenéry MAN ProfiDrive® v oblasti pneumatik je skutečně velkým přínosem."
 
Ucelený koncept praktického výcviku
Prostřednictvím školení MAN ProfiDrive® dostávají profesionální řidiči k dispozici kvalifikovaný systém praktického výcviku, který je zaměřen speciálně na jejich potřeby, ale současně berou v úvahu i požadavky správců vozových parků. Rozvrh výukových hodin zahrnuje požadovanou teoretickou přípravu řidičů z povolání a odborné a praktické školení, díky kterému je jejich každodenní práce za volantem bezpečnější a hospodárnější. Všichni účastníci přitom těží z více než třicetiletých zkušeností MAN ProfiDrive® při výuce teoretických a praktických znalostí o bezpečnosti a hospodárnosti v silniční dopravě.

Související články

Druhá generace Goodyear Vector 4Seasons si odnáší ceny ze dvou prestižních testů pneumatik
Druhá generace Goodyear Vector 4Seasons si odnáší ceny ze dvou prestižních testů pneumatik

Nová pneumatika vyhrála nejnovější test celoročních pneumatik německého týdeníku AutoBild a obsadila první místo v nezávislém testu, v němž TÜV hodnotil chování pneumatik při brzdění na mokré vozovce, sněhu a ledu. Společnost Goodyear dnes oznámila, že její nová celoroční pneumatika Vector 4Seasons vyhrála v nejnovějším testu německého magazínu AutoBild a současně obsadila i první místo za chování […]

Goodyear a Rainer Zietlow vytvořili nový světový rekord
Goodyear a Rainer Zietlow vytvořili nový světový rekord

Rainer Zietlow zvládl cestu Cape-to-Cape 2.0 za méně než deset dní (9 dní, 4 hodiny a 8 minut) a překonal vzdálenost 19 tisíc kilometrů na jediné sadě pneumatik Goodyear Wrangler Rainer Zietlow, kameraman Marius Biela a bloger Sam Roach vytvořili nový světový rekord v nejrychlejším překonání trasy mezi mysem Agulhas v Jihoafrické republice a mysem Nordkapp v Norsku. […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!