Úspěch českých firem na Automechanika Frankfurt 2016

19. září 2016, 15:32

Letošního veletrhu Automechanika Frankfurt se ve dnech 13.-17. září 2016 zúčastnila řada členských firem Sdružení automobilového průmyslu AutoSAP. Některé využily možnosti prezentace v rámci České oficiální účasti (ČOÚ) připravené Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO). AutoSAP se tak, jako v jiných letech, ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR, podílel na výběru tohoto veletrhu zaměřeného na firmy „automotive“ pro rok 2016. Zahájení Automechaniky se ve Frankfurtu nad Mohanem zúčastnil také viceprezident AutoSAP a člen představenstva SP ČR Pavel Juříček.

V rámci České oficiální účasti se na kontraktačním veletrhu Automechanika představily se svojí nabídkou členské firmy AutoSAP: BRANO a.s. (člen skupiny BRANO GROUP a.s.), C.I.E.B. Kahovec, spol. s r.o., ČZ Řetězy, s. r.o. a Gumárny Zubří, a.s. Tito naši členové využili oficiální expozice MPO se sdíleným příslušenstvím. MPO poskytlo základní výstavní plochu a uhradilo základní stavbu společné expozice. Vystavovatelé si pak hradili nadstandardní vybavení své části expozice a využívali společného zázemí. Celkovou přípravu expozice, informační brožuru a doprovodný program tentokrát zajišťoval realizátor Rapid, a.s.

Jan Kolář (Messe Frankfurt pro ČR a SR) řekl, že se letos jednoznačně potvrdil hlavní cíl veletrhu Automechanika Frankfurt, kterým je vytváření kontraktačních příležitostí: „Veletrh je opět místem prezentace toho nejlepšího, co světový autoprůmysl nabízí a kam v tomto oboru směřuje.

Daniel Kocián (Gumárny Zubří) přijíždí na Automechaniku do Německa opakovaně: „Pro nás je to možnost potkat se s obchodními partnery najednou a nemusíme je všechny objíždět. Vidíme, že zájem o vystavování i návštěvy jednotlivých nákupčích rostou. Čím dál více jich zjistilo, že za jeden až dva dny mohou obejít většinu dodavatelů na jednom místě.“

Luděk Ježek (Brano): „Automechanika nám nabízí ty nejlepší podmínky pro byznys v oblasti after marketu. Jsou tady jak nákupčí, tak střední management firem, se kterými se konkrétní byznys dělá nejlépe.

Zdeněk Tomeš (C.I.E.B Kahovec) uvedl, že na veletrhu jsou poprvé a to právě díky iniciativě AutoSAP, který participaci doporučil: „Je to vhodný doplněk k naší tradiční prezentaci na veletrhu CZECHBUS.“

Na veletrzích Automechanika naopak nejsou poprvé zástupci ČZ Řetězy. Ludmila Michálková k tomu poznamenala: „Je to místo, kde jde hlavně o byznys. Nákupčí k nám chodí s jasnou myšlenkou. Je to zkrátka veletrh pro ryze odbornou veřejnost, o který ČZ Řetězy stojí.“

Ministerstvu průmyslu a obchodu, realizátorovi výstavy i všem zúčastněným firmám při slavnostním večeru v rámci České oficiální účasti poděkoval Miroslav Konvalina (AutoSAP): „Jsme rádi, že Sdružení automobilového průmyslu může být součástí procesu, jehož cílem je najít ta nejlepší místa pro prezentaci českého automobilového průmyslu“.  V současné době už AutoSAP diskutuje s členskými firmami o tom, kde by se mohl český autoprůmysl s podporou státu prezentovat v dalších letech.

Související články

Sdružení automobilového průmyslu se přestěhovalo na novou adresu
Sdružení automobilového průmyslu se přestěhovalo na novou adresu

Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) se přestěhovalo do moderních kanceláří v nově postavené administrativní budově Tetris Office Building v Praze 4. Nové kancelářské prostory lépe odpovídají potřebám 149 členům sdružení a sekretariátu AutoSAP. Administrativní budova Tetris Office Building se nachází v Praze 4 – Michli, u stanice metra Budějovická, s napojením na důležité dopravní tepny – […]

Český automobilový průmysl si i v roce 2015 vedl velmi dobře
Český automobilový průmysl si i v roce 2015 vedl velmi dobře

Výroba vozidel dosahuje rekordních úrovní, ČR je na světové špičce v počtu vyrobených osobních automobilů a autobusů na počet obyvatel.

Stát by měl podpořit omlazení vozového parku
Stát by měl podpořit omlazení vozového parku

Svaz dovozců automobilů (SDA) i Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) očekávají zásadní rozhodnutí vlády k podpoře obnovy přestárlého vozového parku osobních automobilů.

Podepsána rámcová smlouva o konání Autosalonu 2017 v Brně
Podepsána rámcová smlouva o konání Autosalonu 2017 v Brně

V Brně byla 13.9.2016 podepsána třístranná rámcová smlouva o spolupráci na přípravě mezinárodního automobilového veletrhu s názvem AUTOSALON Brno. Každý kalendářní rok, počínaje rokem 2017, se bude Autosalon konat ve výstavním areálu BVV v Brně. Jeho pořadatelem budou Veletrhy Brno a odbornými gestory budou Sdružení automobilového průmyslu a Svaz dovozců automobilů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!