Podepsána rámcová smlouva o konání Autosalonu 2017 v Brně

19. září 2016, 15:44

V Brně byla 13.9.2016 podepsána třístranná rámcová smlouva o spolupráci na přípravě mezinárodního automobilového veletrhu s názvem AUTOSALON Brno. Každý kalendářní rok, počínaje rokem 2017, se bude Autosalon konat ve výstavním areálu BVV v Brně. Jeho pořadatelem budou Veletrhy Brno a odbornými gestory budou Sdružení automobilového průmyslu a Svaz dovozců automobilů.

Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) dohodu o konání Autosalonu vítá a jako zájmové profesní sdružení českých výrobců vozidel, jejich dílů a příslušenství přispěje k jeho úspěšnému uspořádání. Za Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) smlouvu podepsal viceprezident Pavel Juříček: „AutoSAP je jedním z iniciátorů obnovy konání Autosalonu. Dlouhodobě usilujeme o to, aby se na jaře příštího roku konal na výstavišti v Brně a byl reprezentativní přehlídkou nejen pro finální výrobce vozidel, ale také pro dodavatele dílů a příslušenství. Věřím, že bude také oslavou současných úspěchů automobilového průmyslu v České republice. Naše sdružení i já osobně uděláme pro zdárné konání Autosalonu 2017 maximum, vítáme podporu primátora města Brna Petra Vokřála. Věříme, že dnešní dohoda vytváří dobré podmínky pro zájem ze strany vystavovatelů, a že autosalon opět přiláká desítky tisíc návštěvníků.“

Za Svaz dovozců automobilů (SDA) byla smlouva podepsána panem Josefem Pokorným, tajemníkem svazu: „Cílem je znovu nabídnout návštěvníkům v České republice to nejlepší, co automobilový trh nabízí. Očekáváme zastoupení většiny významných světových značek doplněných řadou doprovodných programů. Autosalon v novém pojetí s prezentací nastupující generace vozidel s pokročilými elektronickými systémy umožní široké veřejnosti shlédnout vše na jednom místě.

Do moderního výstavního areálu v Brně se tak po čtyřleté přestávce vrátí autosalon evropského standardu. Očekáváme mimořádný zájem návštěvníků, kterým tato tradiční akce v posledních letech chyběla. V roce 2013, kdy se Autosalon konal naposledy, ho navštívilo 80 tisíc lidí.

Související články

Stát by měl podpořit omlazení vozového parku
Stát by měl podpořit omlazení vozového parku

Svaz dovozců automobilů (SDA) i Sdružení automobilového průmyslu (AutoSAP) očekávají zásadní rozhodnutí vlády k podpoře obnovy přestárlého vozového parku osobních automobilů.

Úspěch českých firem na Automechanika Frankfurt 2016
Úspěch českých firem na Automechanika Frankfurt 2016

Letošního veletrhu Automechanika Frankfurt se ve dnech 13.-17. září 2016 zúčastnila řada členských firem Sdružení automobilového průmyslu AutoSAP. Některé využily možnosti prezentace v rámci České oficiální účasti (ČOÚ) připravené Ministerstvem průmyslu a obchodu (MPO). AutoSAP se tak, jako v jiných letech, ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR, podílel na výběru tohoto veletrhu zaměřeného […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!