IBS Scherer uvádí na trh mycí stůl typ G-50-W / G-50-I

30. září 2013, 18:10

Specialista systémových řešení z Gau-Bickelheim a dodavatel všech údržbářských výrobků IBS Scherer uvádí na trh nové mycí zařízení IBS – mycí stůl typ G-50-W / G-50-I v uzavřeném dílenském provedení, které se díky jeho stabilní a kompaktní technologii v průmyslových dílnách postará o příjemné pracovní prostředí.

Hned na první pohled je jasné: zakrytování nové generace zařízení je skutečně dokonalé. Uzavřená přední část a robustní ocelová konstrukce přináší pevnou stabilitu. Majitel firmy Axel Scherer je o úspěchu obou „nováčků“ přesvědčen: „S novým vývojem jsme reagovali na přání trhu. Právě v dílenských provozech se v posledních letech rapidně změnily podmínky. Kvalita a hygiena  dílenských provozů je samozřejmostí. Uklizená dílna je všude dnes již standartní věc. Právě tady nastupujeme s naší novou generací mycích stolů. Díky uzavřené a kompaktní technologii jsou tyto zařízení opravdu ideální pro použití v každé dílně a v každém údržbářském oddělení“.

To ukazuje také pohled na povolenou nosnost obou mycích stolů. Dílenská verze typ G-50-W je schválena pro čištění dílů do 50 kg, s průmyslovou verzí typ G-50-I mohou být čištěny díly dokonce do 150 kg. Přesně to je ten bod, v kterém se oba stoly liší. Typ G-50-W s pracovní plochou 646×465 mm nabízí dostatek prostoru pro „klasické“ údržbářské dílny, např. v autodílně a průmyslová verze typ G-50-I vyhovuje dílnám s větší zátěží čištěných dílů. Na pracovní ploše s rozměrem 790×490 mm kvalitního vysokohodnotného lamelového roštu mohou být čištěny velké díly na osvědčeném principu IBS Scherer.

„Jako u všech jiných typů zařízení přesvědčují nové mycí stoly  svým  jednoduchým ovládáním. Nic zde nepřebývá, nic neruší, nic není zbytečné, je zde vše promyšleno do posledního bodu.“ Tým vedený Axelem Schererem nenechal u vývoje nového zařízení nic náhodě.

Proto zůstává u osvědčeného technického zpracování systému, který funguje velmi úspěšně. Společností vyvinutý mycí stůl s patentově chráněným samonasávacím speciálním čerpadlem, které nasává i abrazivní  media, průtokový štětec a sud naplněný čisticí kapalinou, která v uzavřeném oběhu omývá čištěné díly – systémové řešení – tím mohou zákazníci profitovat také u nových sudů. Axel Scherer ještě jednou zdůrazňuje výhodu této osvědčené technologie, která vedla k tomu, že se čím dál více údržbářských oddělení rozhodne pro výrobky z Gau-Bickelheim: „V zásadě tak jednoduchý princip – a přesto tak přesvědčivý.  Pomocí  bezpečnostního nožního spínače se uvede do chodu čerpadlo, které dopraví čisticí kapalinu na mycí plochu, a tam průtokovým štětcem vyčistíme znečištěné díly. Použitá kapalina odtéká zpět do sudu. Díky tomu, že je hrdlo čerpadla umístěno nad dnem sudu, může se čisticí kapalina oddělit od nečistot a cizích látek na dně sudu. Současně je ze středu sudu čerpadlem nasávána čistá čisticí kapalina. Tímto systémem se kapalina nechá nadprůměrně dlouho – z pravidla v rozmezí od 6 do 48 měsíců – použít stále znovu a znovu.“

Jak hodně se zamýšlí IBS Scherer nad tématem „Ochrana životního prostředí“, ukazuje pohled na možnosti IBS-mycích stolů: samozřejmostí IBS Scherer je nabídka příslušných záchytných van, které splňují podmínky platných norem dle zákona vodního hospodářství.

A také další a poslední argument hovoří pro pořízení nové generace zařízení: prodloužená záruka mycích stolů a čerpadel na 3 roky, kterou poskytuje specialista systémového řešení z Gau-Bickelheim svým zákazníkům při používání IBS-čisticích kapalin.

Tisková zpráva IBS Scherer Czech s.r.o.

Související články

Ekologický brilant: Čisticí kapalina za studena s likvidací od IBS Scherer
Ekologický brilant: Čisticí kapalina za studena s likvidací od IBS Scherer

Kvalita čištění, nákladová efektivita a méně rizik pro člověka a životní prostředí: Když jde v průmyslovém čištění dílů o měřítka, určují značku čisticí kapaliny od IBS Scherer. IBS Scherer GmbH, přední výrobce kompletního řešení čistění malých dílů znečištěných od oleje a tuků, které jsou šetrné pro životní prostředí, sází již několik let na využití čisticích […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!