Finále soutěže AUTOOPRAVÁŘ JUNIOR 2020 se uskuteční v dubnu

31. ledna 2020, 15:14

V termínu 14. –16. dubna 2020 se vprostorách společnosti ŠKODA AUTO a. s. Mladá Boleslav uskuteční 26. ročník celostátního finále soutěže odborných znalostí a dovedností Autoopravář junior 2020 ve čtyřech kategoriích Automechanik, Karosář, Autolakýrník a Autotronik.

Hlavní myšlenkou a cílem pořádání této akce je systémová motivace žáků středních škol s výukou autooborů, propagace uvedených technických oborů a rozvoj spolupráce mezi budoucími zaměstnavateli žáků a středními školami v České republice.

Dalším cílem je také porovnání znalostí a dovedností soutěžících a navázání spolupráce mezi vyučujícími a žáky jednotlivých škol.

Vyhlašovatelem 26. ročníku soutěže Autoopravář junior 2020 je Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ČR a Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel ČR.

Soutěž je tříkolová a skládá se ze školního kola, krajského kola a celostátního finále. Soutěže se pravidelně účastní žáci téměř všech škol svýukou autooborů v ČR, kterých je vsoučasnosti 106. Všechny kategorie soutěže Autoopravář junior jsou zařazeny do rozvojového programu MŠMT ČR. Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích – Excelence středních škol, kategorie Automechanik, Karosář a Autolakýrník jsou dále zařazeny do přehlídky České ručičky.

Obsah soutěží vychází z Rámcových vzdělávacích programů a má tři části – teoretickou, poznávací a praktickou část. Do soutěže je tradičně zapojena celářada partnerů z oblasti autoopravárenství, kteří se podílejí na zajištění praktických úkolů, jejich hodnocení a cenách pro účastníky.

Hlavními partnery soutěže jsou společnosti ŠKODA AUTO, BOSCH a SCANIA. Dalšími partnery jsou například společnosti Porsche ČR, AutoJob, Univer, AD technik, Wűrth, Hella Gutmann, Agrotec, Fronius, Interaction, Toplac, AutoFit, Bučan, Servind, Mirka, Motip, 3M, Global Expert, Festool, Sata, Dürr, Alca, Hazet a další. Všem patří již nyní poděkování.

Uvedené soutěže jsou svým rozsahem, počtem zapojených škol, soutěžících žáků a aktivně spolupracujících partnerů největší akcí v technických oborech v ČR.

Harmonogram soutěže
14. 04. 2020, 16:00 – Slavnostní zahájení soutěže – ŠKODA Muzeum, Mladá Boleslav
15. 04. 2020, 07:00-18:00 – Soutěž v kategoriích Automechanik, Karosář a Autolakýrník
16. 04. 2020, 07:00-15:30 – Soutěž v kategorii Autotronik
16. 04. 2020 17:00 – Slavnostní vyhlášení výsledků – Service Training Center, Kosmonosy

Organizátoři
Integrovaná střední škola Vysoké nad Jizerou
Integrovaná střední škola automobilní Brno
Střední škola automobilní a informatiky Praha 10
Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí
Střední škola technická a dopravní Ostrava-Vítkovice
ŠKODA AUTO a.s., Střední odborné učiliště strojírenské, odštěpný závod
Vyšší odborná škola a Střední škola automobilní Zábřeh

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!