Auto Kelly Partner Program: Školení Autoklimatizace – fluorované skleníkové plyny

26. května 2010, 0:00

Pro všechny mechaniky v autoservisech, kteří provádí servis klimatizací motorových vozidel, platí nařízení EK č. 307/2008 ze dne 2. dubna 2008, které podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 842/2006 stanovuje požadavky na školicí programy.

Jedná se o podmínky pro vzájemné uznávání osvědčení o školení pracovníků, s klimatizačními systémy u některých motorových vozidel, které obsahují fluorované skleníkové plyny.

Z této skutečnosti vyplývá nová povinnost mechaniků autorizovaných i nezávislých autoservisů, kteří provádějí servis klimatizací, absolvovat do 4. července 2010 školení ve firmě (atestačním orgánu) pověřeném Ministerstvem životního prostředí a získat osvědčení o tom, že školení úspěšně absolvovali. Nařízení se týká samozřejmě i všech, kteří tuto činnost začnou nově vykonávat.

V případě, že po datu 4. 7. 2010 bude mechanik pracovat s klimatizacemi motorových vozidel a nebude moci doložit potvrzení o tom, že se školení zúčastnil, hrozí pracovníkovi (případně jeho zaměstnavateli) vysoké sankce podle § 31 odst. 1 písm. a) zákona o ochraně ovzduší.

Certifikát se vztahuje na proškolenou osobu, nikoliv na společnost!!!

Společnost Auto Kelly se z rozhodnutí Ministerstva životního prostředí stala atestačním subjektem, který je oprávněn zmíněná školení provádět.

Termíny školení: 
31.5. 2010 Pardubice
1.6. 2010 Nový Jičín
2.6. 2010 Havířov

Bližší informace o dalších místech a termínech konání školení Vám budou sděleny prostřednictvím obchodního zástupce Auto Kelly. V případě zájmu o více informací kontaktujte Jiřího Šedu na adrese: jiri.seda@autokelly.cz, nebo naši zákaznickou linku na telefonním čísle: 840 808 808.

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!