Přehled školení a konferencí FCD.eu

3. ledna 2014, 17:16

Jednotlivé kurzy školení na sebe tématicky i logickou posloupností navazují. Zde je možné získat ucelený přehled o jejich obsahu.

Blok 1: Hlavní metody logické diagnostiky (pro začátečníky i pokročilé)
Je třeba pochopit, jak řídící jednotky přemýšlí a tomu je nezbytné přizpůsobit další kroky i tehdy, zní-li text chybového hlášení jakkoliv, i třeba zcela opačně! Každý diagnostik by témata tohoto bloku měl ovládat, ať je jeho specializace jakákoliv. Nenechte se brzdit a postavte se na vyšší úroveň!

(S) Využití sériové diagnostiky na 100% při hledání závad
Přečíst paměť závad, je jen 5% z toho, co s vlastní diagnostikou lze provádět. Naučte se ji využít na 100%! Nejen při stojícím vozidle, ale i za jízdy lze přes její "zásuvku" dostat nmohem více důležitých informací, které Vás naučíme vyhodnocovat.

(P) Testy obvyklých elektronických komponentů
Tam, kde končí diagnostika přes diagnostickou zásuvku, nastupuje mnohem účinnější způsob, jak závadu snadno, rychle a přitom velmi účinně a bez časových ztrát odhalit. Vyvarujte se klasických měření, která Vám řeknou polovinu toho, co byste měli vědět. Kde je lepší multimetr lépe zahodit, než s ním měřit a naopak, kde je nenahraditelný.

Blok 2: Specializovaná školení diagnostiky na systémy
K úspěšnému praktikování univerzálních metod měření je třeba znát konstrukci i principy funkčnosti jednotlivých systémů a jaké metody jsou na ten či onen systém nejrychlejší a nejúčinnější. Načerpejte vědomosti o nových nekonvenčních systémech, jinak si už pozítří nemusíte vědět rady! Protože k systémům různých typů od různých výrobců existují rozdílné diagnostické postupy, je třeba jejich odlišnosti a úskalí znát, jinak se z opravy může stát spíše "peklo", než aby podobné zakázky přinášely spolehlivý zisk.

SD – DPF – Filtr pevných částic DPF (FAP)
Funkce filtru pevných částic v provozu. poruchy systému DPF a jejich řešení.

SD CAN – Hledání závad na sběrnici CAN BUS
Popis funkce, topologie, parametrů diagnostiky a metod zjišťování problémů v komunikaci běžně užívaných datových sběrnicích "CAN pohon" a "CAN komfort".

SD CR 1 – Jak najít závadu u Common Rail (1)
Základní popis funkce a diagnostiky na příkladech systémů vstřikovacích soustav několika generací Bosch.

SD – MPI Nepřímé vícebodové vstřikování benzinu
Testy palivových a zapalovacích soustav nepřímo vstřikovaných systémů.

SD CR 2 – Jak najít závadu u Common Rail (2)
Základní popis funkce a diagnostiky na příkladech systémů vstřikovacích soustav několika generací Siemens, Delphi, Denso, Continental Simos.

SD GDI – Přímé vstřikování benzínu (TSI, FSI a GDI)
Popis funkce, komponentů a prezentace metod komplexní diagnostiky na motorech s přímým vstřikováním.

SD – VE,PD – Jak najít závadu u čerpadel BOSCH VE a Pumpe Duse
Popis funkce, komponentů a prezentace metod komplexní diagnostiky na vznětových motorech vybavených elektronickými vstřikovacími čerpadly a jednotkami Pumpe Düse.

Školení emisí (na všechny značky a v co nejkratší možnou dobu)
Školicí středisko provozujeme dle vyhlášky Ministerstva dopravy a spojů ČR č.302/2001 Sb., o technických prohlídkách a měření emisí vozidel, k získání osvědčení o specializovaném školení mechaniků SME (neznačkové/nezávislé autoopravny).

Školicí zařízení pro diagnostiku a opravy emisních systémů (ŠZD) IHR Technika s.r.o., pověřené Ministerstvem dopravy a spojů ČR (č.j. 876/02-0150).

Absolventi školících kurzů získají osvědčení způsobilosti k měření emisí podle § 23 odst. 7 vyhl. č. 302/2001 Sb.

Prvotní (základní) přezkoušení
Kurzy jsou prováděny formou přezkoušení za podstatně kratší čas. Tyto zkoušky musí jednou projít každá stanice emisí, která chce měřit vozidla v dané kategorii. Podmínkou účasti je předložení profesního osvědčení vydané Ministerstvem dopravy ČR.

Kurzy na značky
Pokud chcete měřit emise na konkrétních vozidlech, je dle vyhlášky nutné absolvovat školení na konkrétní značky. Certifikáty se vydávají na dobu určitou – 2 roky, pak musí následovat další doškolovací kurz.

Proč jsme se rozhodli školit EMISE v kompaktních školeních jako v Evropě?
Česká Republika je (nejenom v legislativě emisí) svým způsobem zvláštní. V některých ohledech je papežštější než papež (nařizuje školení emisí na každou značku vozidla zvlášť) a na některé důležité aspekty zcela zapomíná – např. na masové vytloukání filtrů pevných částic, které se rozmohlo jako lukrativní byznys právě proto, protože legislativa na něj několik let neumí reagovat. IHR Technika se rozhodla zavést nejnovější poznatky z diagnostiky a oprav emisních systémů a implementovat je do moderních školení.

DIAGNOSTIC CON – Setkání diagnostiků v oboru automotive
Dne 28.4.2011 proběhlo první setkání diagnostiků v oboru automotive nazvané DIAGNOSTIC CON, které má za cíl sezvat všechny specialisty a diskutovat o současných problémech a trendech do budoucna tak, abychom jako "řemeslný cech autoopravců" posílli velmi slabou právní i odbornou pozici.

Letos se Diagnostic Con koná 10.02.2014.

Související články

FCD.eu – Školení pro 1. pololetí 2014
FCD.eu – Školení pro 1. pololetí 2014

Přinášíme Vám přehled školení, které pořádá firma IHR Technika a portál FCD.eu pro 1. pololetí 2014. 8.1.2014 Kosmonosy SD-CR2: Jak najít závadu u Common Rail (2) Přednášející: Hampl Jiří 8.1.2014 Mladá Boleslav ZD EMISE: Doškolovací kurz na značky – Osobní automobily – Zážehové motory (benzín) Přednášející: Fleischhans Libor 8.1.2014 Mladá Boleslav VD EMISE: Doškolovací kurz […]

FCD.eu – Školení pro 2. pololetí 2014
FCD.eu – Školení pro 2. pololetí 2014

Přinášíme Vám přehled školení, které pořádá firma IHR Technika a portál FCD.eu pro 2. pololetí 2014. 19.8.2014    Kosmonosy ZD   EMISE: Doškolovací kurz na značky – Osobní automobily – Zážehové motory (benzín)  Přednášející: Fleischhans Libor    19.8.2014    Kosmonosy VD   EMISE: Doškolovací kurz na značky – Osobní automobily – Vznětové motory (diesel, nafta)  Přednášející: Fleischhans Libor    19.8.2014    […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!