Důležitá montážní informace pro VAG motory

20. června 2011, 0:00

Federal-Mogul vydává následující instrukci týkající se ventilových rozvodů AE pro motory VAG.

Marketingové informace signalizují rostoucí počet selhání ventilů pro jisté VAG aplikace, zvláště na vznětových motorech VAG 1.9 a benzinových motorech 1.8 (20V). Rozbor těchto problémů, které vedou k poškození ventilů, ukázal, že problém není ve ventilech, ale v metodě opravy hlavy válců. Z mnoha prozkoumaných destrukcí vyplývá, že k závadám dochází krátce po opravě. Hlavní příčinou je non-adjustment, tj. neusazení hydraulického zdvihátka ventilu.

Můžeme tuto možnost potvrdit tím, že nejlepší zkušenost s motory používajícími hydraulická zdvihátka ventilu, je doporučení od Federal-Mogul a OE montovat vždy nová hydraulická zdvihátka ventilu spolu s novými ventily. Všechny části by měly být nainstalovány v podmínkách absolutní čistoty pro zajištění správné funkce. Každé zdvihátko by mělo být pokryto dostatečnou vrstvou oleje na styku s vačkou. Nakonec starý motorový olej musí být vyčerpán a nahrazen novým olejem a filtrem. V opačném případě starý špinavý olej znečistí nová zdvihátka a vedení a způsobí brzy jejich špatnou funkci.

Hydraulickým zdvihátkům musí být umožněno „usadit se“ po MINIMÁLNĚ 30 minutách, po kompletní instalaci. To umožní nadměrnému množství oleje v hydraulickém zdvihátku ventilu odtékat. Jestli tento krok nenastane, někdy ventily pravděpodobně přijdou do kontaktu s dnem pístu. Toto vede k okamžitému násilnému zlomu dříku ventilu v místě drážky pro klínek po startu nebo brzy po startu, případně během zkušební jízdy. OE proto doporučuje nechat motor „usadit se“MINIMÁLNĚ 30 minut po opravě zakončené dvojím otočením klikového hřídele ručně. To zabrání tomu, aby ventil přišel do kontaktu s pístem. Teoreticky by bylo nejlépe doporučovat, aby motor po opravě zůstal před startem přes noc v klidu.

Tyto důležité informace se doporučuje aplikovat na všechny opravy spojené s výměnou hydraulických zdvihátek pro VŠECHNY motory používající hydraulických zdvihátek ventilů.

Připravila firma Federal-Mogul.

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!