AutoEXPERT 11/2013

1. listopadu 2013, 19:16

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 11/2013 – časopisu profesionálů v autoopravárenství.

01 Editorial

AutoEXPERT

04 Info
Přinášíme vám nabídku školení od našich spolupracujících společností.

06 Novinky
Autodata – nová éra ● Představujeme nabíječku Ctek MXTS70 ● České nemrznoucí kapaliny ● Revoluční zabezpečení vozidel ● Společnost IHR informuje ● Nemrznoucí směsi STARLINE.

08 Spektrum
Společnost Inter Cars otevřela nový centrální sklad ● Nové technologické centrum společnosti Mirka ● Změny v českém zastoupení M &B Engineering ● Novinka – 3D „geometrie“ ● Nové vydání LuK Clutch Catalogue ● Souprava LuK RepSet® Pro je dostupná pro dílny.

11 Lakýrník Cup 2013
Reportáž ze sedmého pokračování soutěže Lakýrník Cup, kterou již tradičně pořádala společnost Interaction s.r.o.

12 Leaders voice
V seriálu oslovujeme lidi, jejichž hlasu a názorům stojí za to naslouchat. Jsou z různých oblastí autobranže, pohybují se v ní dlouho a vidí daleko dopředu.

14 Křišťálovou kouli nebrat
Správná otázka. V tomto článku, který připravil náš stálý spolupracovník Josef Förster, se dočtete o tom, jak někteří z vás vnímají podmínky současného podnikání.

16 Legislativa v oblasti měření emisí
Rozhovor s naším stálým spolupracovník Liborem Fleischhansem, který se nedávno stal členem pracovní skupiny pro úpravu novely vyhlášky č. 302 k zákonu č. 56/2001.

20 Servisní programy pro starší vozidla – 1
Pro informace o tom, jaké služby v tomto segmentu nabízí značkové autoopravny, jsme zamířili k zástupcům výrobců, resp. dovozců vozidel.

24 Kam kráčíš, české autoopravárenství? – 2
S odstupem času se autor, Zdeněk Vlášek ze společnosti SCC, opět věnuje aktuálnímu stavu současného vozového parku v ČR.

27 Měřili jsme s…
Další série recenzí přístrojů pro paralelní a sériovou diagnostiku, které už tradičně připravuje náš stálý spolupracovník Ing. Aleš Janderka, odborný pedagog Vyšší odborné školy v Zábřehu.

32 Liga mistrů diagnostiky
V tomto článku se náš spolupracovník, diagnostik Jiří Blecha, zaměří na zjišťování poruch zdrojové a dobíjecí soustavy.

34 Antikorozní ochrana při opravách vozidel – 2
Ve spolupráci s techniky společnosti Servind vám přinášíme několik rad, jak počínající korozi zastavit.

38 Interaktivní diagnostika – 8
Projekt, který připravujeme ve spolupráci s diagnostickým portálem FCD.eu, popisuje zajímavé diagnostické případy.

40 Je zima zabijákem autobaterií?
Ve spolupráci se zástupci společnosti Honoris, a.s., přinášíme shrnutí základní péče o akumulátor v zimním období.

44 Užitečné „vychytávky“ – 10
Uvádíme další díl seriálu o zajímavých pomůckách a nářadí, který připravujeme ve spolupráci s Miroslavem Šrotýřem ze společnosti HENI CZ. Tentokrát představujeme „vychytávky“ pro přípravu na zimní období.

46 Budoucnost je tu – 2
Ve spolupráci se Zdeňkem Rýcem ze společnosti Continental jsme připravili sérii článků o systémech měření tlaku v pneumatikách.

48 Představujeme „leteckou“ novinku pro pneuservis
Přinášíme letmý pohled na stroj pro demontáž a montáž pneumatik FALCO EVO 622IT italského výrobce SICAM.

TruckEXPERT

50 Vyzkoušeli jsme v terénu
Reportáž z testování nového modelu Volvo FMX ve složitém terénu nedaleko švédského Göteborgu.

52 Tiráž + seznam inzerentů

Praktická dílna
Brzdové systémy 4

Související články

AutoEXPERT 10/2013
AutoEXPERT 10/2013

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 10/2013 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial AutoEXPERT 04 Info Přinášíme vám nabídku školení od našich spolupracujících společností. 06 Novinky Společnost Auto Kelly uvádí… ● Nová montážní videa pro instalaci závěsů kola ● Nový piktogram pro odlehčená čelní skla ● Přípravky pro paliva s etanolem ● Novinka společnosti ATAL – […]

AutoEXPERT 12/2013
AutoEXPERT 12/2013

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 12/2013 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial AutoEXPERT 03 Info Přinášíme vám nabídku školení od našich spolupracujících společností. 04 Novinky APM Automotive: GS místo Moll ● Nové centrální odsávání TURBO II DC-TEC ● TOPLAC: GLASURIT 568-M 124 CV – mísicí lak matný ● BCS.12-15 – bateriová nabíječka/booster. 05 Spektrum Nextis […]

AutoEXPERT 1-2/2014
AutoEXPERT 1-2/2014

Nové číslo časopisu AutoEXPERT 1-2/2014 – časopisu profesionálů v autoopravárenství. 01 Editorial AutoEXPERT 04 Info Přinášíme vám nabídku školení od našich spolupracujících společností. 06 Novinky Zapojení patic regulátorů ● Vyzkoušejte eCat mini ● SATAminijet® 4400 B ● Stříkací pistole WS-400 evo Caterham F1 Team ● Právní předpisy EU týkající se zavedení systému tísňového volání e-Call. […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!