U ojetiny vznětový nebo zážehový motor?

12. prosince 2016, 11:35

Ze statistik autobazarů AutoPoint, patřící do skupiny Auto Palace, vyplývá, že zákazníci při nákupu malých vozidel volí jasně benzinové motory. Dieselové motory z celkových prodejů ojetin tvoří v této kategorii pouze 10 procent. V porovnání ojetých automobilů střední třídy a kategorií vyšších pak jednoznačně vítězí vznětové motory před zážehovými, a to v poměru 75/25 procent.

Podle statistik sítě autobazarů AutoPoint lidé kupují více malých vozů s benzinovým motorem než zákazníci, kteří si pořizují vozy střední a vyšší třídy. Ve srovnání tříd to pak v detailu vypadá tak, že 9 z 10 automobilů kategorie „malých vozů“ jsou benzinové, naopak majitel každého 4 z 5 vozů spadajícího do vyšší katergorie odjíždí s novou ojetinou na diesel.

Naše statistiky nepoukazují na nic převratného, pouze potvrzují tento dlouhodobý fakt,“ říká Ralph Howie, generální ředitel Auto Palace pro ČR a SR. „Ojetiny se vznětovým motorem si u nás často pořizují lidé, kteří častěji a dále cestují, ať už jsou to rodiny s dětmi, zaměstnanci firem dojíždějící každodenně do práce nebo podnikatelé cestující za byznysem. Naopak pro malé vozy si k nám chodí čím dál tím častěji lidé staršího věku, kteří vůz používají k dojížďkám na nákup, k lékaři nebo na výlety po okolí,“ dodává Ralph Howie.

Související články

Autobazar AutoPoint Premium prodal za prvních 6 měsíců již 100 luxusních ojetin
Autobazar AutoPoint Premium prodal za prvních 6 měsíců již 100 luxusních ojetin

Po 6-ti měsících fungování pražského autobazaru AutoPoint Premium, patřícího do skupiny Auto Palace, eviduje společnost již 100 prodaných luxusních vozů za více než 64.000.000Kč. Nejdražším prodaným kusem bylo Porshe Panamera za bezmála 3.000.000Kč. Společnost Auto Palace, přední dealer automobilů hned 8 značek v ČR, rozšířil svoji činnost o prodej luxusních ojetin v dubnu tohoto roku. […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!