Návrh na konkurz firmy Autoprima Slovakia

2. dubna 2014, 9:25

Vedenie firmy Autoprima Slovenská republika podalo 31.3.2014 na súd návrh na vyhlásenie konkurzu. 100% vlastníkom firmy je poľská FOTA.

Vedenie firmy Autoprima oznámilo, že tržby už nestačí na pokrytie priebežných prevádzkových nákladov a na splácanie finančných záväzkov.

Vlastník, firma FOTA, viedla rokovania o predaji svojho 100% podielu. Tieto rokovania boli k 2.4.2014 neúspešná.

Podľa vedenia firmy Fota nebude mať potenciálny konkurz negatívny dopad na budúcu situáciu Foty. Ďalšia finančná podpora firmy Autoprima však už nie je možná a firma FOTA sa pripravuje na vyrovnanie záväzkov firmy Autoprima Slovakia.

FOTA odkúpila od českej firmy Autoprima 100% podiel vo firme AUTOPRIMA Slovakia sro v decembri 2011 v menovitej hodnote 26.556 eur za 1.119.000 eur. Hodnota pohľadávok Foty u firmy Autoprima s.r.o. převyšovala kúpnu cenu podielu.

Související články

Firma FOTA prodala svůj podíl ve firmě Autoprima
Firma FOTA prodala svůj podíl ve firmě Autoprima

Vedení firmy FOTA S.A. oznamuje, že dne 26. října 2012 byla s firmou MKcom se sídlem v Sopotem podepsána smlouva o prodeji podílu ve firmě Autoprima s.r.o. Podle podmínek dohody firma FOTA prodala 100% podílu ve společnosti odpovídající 80% základního kapitálu společnosti o jmenovité hodnotě 160.000 Kč za cenu 1.000 zlotych (6.000 Kč). Firma FOTA […]

Autoprima končí
Autoprima končí

Jako první jsme Vás informovali, že firma FOTA prodala svůj většinový podíl ve firmě Autoprima. Na základě této skutečnosti firma Autoprima na sebe dne 2.11.2012 podala insolvenční návrh. Již z naší předchozí zprávy se dalo očekávat, že firma Autoprima, která je ve finančních problémech bude mít na trhu hodně těžkou pozici. Prodej 80% podílu firmě […]

Firma Fota SA podala návrh na konkurz
Firma Fota SA podala návrh na konkurz

Vedení firmy Fota SA na sebe podalo 28.6.2013 k soudu návrh na konkurz s možností reorganizace. Rozhodnutí je výsledkem nedohody s bankami, kdy je firma nucena bankám splatit všechny otevřené kredity. Firma Fota byla vlastníkem českého distributora náhradních dílů Autoprima, která je nyní v konkurzu. Na polském trhu byla roky dvojkou v objemu tržeb.

Předseda představenstva společnosti Fota o důvodech ztrát skupiny v roce 2012
Předseda představenstva společnosti Fota o důvodech ztrát skupiny v roce 2012

Předseda představenstva společnosti Fota u příležitosti zveřejnění výroční zprávy zveřejnil dopis, ve kterém vysvětluje důvody ztrát společnosti v roce 2012. Mezi argumenty je zvyšující se konkurence, porušení smluv ze strany nájemců poboček nebo negativní jednorázové činnosti. Podle předsedy představenstva Pavla Gizickiego utrpěla společnost v roce 2012 ztráty kvůli nižším, ve srovnání s předchozími roky, maržím […]