Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala prestižní ocenění „Exportér roku 2016“

15. prosince 2016, 8:21

Dne 12. prosince 2016 byli v Kaiserštejnském paláci v Praze oceněni nejlepší čeští exportéři. Letošní, již dvaadvacáté, vyhlášení výsledků soutěže „Exportér roku 2016“ se konalo pod záštitou Hospodářské komory ČR.

Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala v této renomované soutěži první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2015“ , zároveň i páté místo v kategorii „Objem exportu 2015“ (velcí exportéři nad 500 mil. Kč) a sedmé místo v kategorii „Objem exportu 1993 -2015“ (velcí exportéři nad 500 mil. Kč).

Vyhlášení letošního ročníku soutěže se zúčastnil mimo jiné i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Pořadatelem soutěže je sdružení Střední podnikatelský stav a Asociace na podporu podnikání ČR.

Oceněn přínos firmy Bosch pro český průmysl
V soutěži „Exportér roku 2016“ byla skupina Bosch zastoupena vedle firmy Bosch Diesel s.r.o. i firmou Robert Bosch, spol. s.r.o. z Českých Budějovic. Ta získala první místo v kategorii „Exportér roku Jihočeského kraje s největším objemem exportu za rok 2015“. Tímto úspěchem opětovně potvrdil Bosch svůj přínos a význam jak v daných krajích, tak i pro celý český průmysl.

Získané ceny nás samozřejmě naplňují pocitem hrdosti. 23 let historie naší firmy v Jihlavě je příkladem úspěchu bezprostředně spojeného s moderní a pokrokovou automobilovou technologií. Během této doby se firma Bosch Diesel s.r.o. rozrostla do celosvětově největšího výrobního závodu skupiny Bosch na výrobu vysokotlakých dieselových čerpadel a tlakových zásobníků se současnými zhruba 4 700 pracovníky. Dokázali jsme tak prosadit do života naší vizi: „Závod Jihlava: Excelence z Vysočiny“, zhodnotil obchodní ředitel Bosch Diesel s.r.o., Ralph Carle.

Související články

Výročí: 130 let firmy Bosch
Výročí: 130 let firmy Bosch

Nezní to tak úplně jako příběh úspěchu. Otevření v listopadu 1886, do roku 1891 růst ze dvou na rovných 15 zaměstnanců. Ve stejném roce je počáteční kapitál téměř vyčerpán, Bosch žádá svoji matku o poskytnutí záruky, bere si další bankovní úvěry a v roce 1892 se dostává na pokraj krachu. Od té doby se mnohé […]

Tři ocenění CES 2017 Innovation Awards pro motocyklové systémy Bosch
Tři ocenění CES 2017 Innovation Awards pro motocyklové systémy Bosch

Zvýšená bezpečnost a rozšíření informačního a zábavného systému pro motocykly byly receptem Bosch na úspěch v rámci CES 2017 Innovation Awards. Porotci předali 10. listopadu 2016 celkem tři ocenění pro motocyklové systémy společnosti. Systém informací pro řidiče, který nahrazuje tradiční přístrojovou desku panelem, zaujal porotce hned dvakrát a stal se vítězem v kategorii Palubní audio/video […]

Bosch v Praze otevřel novou centrálu
Bosch v Praze otevřel novou centrálu

Dne 14. září 2016 proběhlo slavnostní otevření nové centrály společnosti Bosch v České republice za účasti představitelů parlamentu, vlády, městské části Prahy 5 a průmyslu. Na nové adrese Radlická 350/107d v Praze 5 nyní sídlí několik entit Bosch reprezentujících obchodní oblasti Mobility Solutions, Průmyslová technika, Spotřební zboží, Energetika a technika budov. „Dnes neslavíme jen otevření […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!