TRW zavádí novou technologii dotykového panelu

9. května 2012, 0:00

TRW Automotive vyvinula nový kapacitní snímač dotykového panelu, který je vybaven softwarem pro rozpoznávání písma. Nový touchpad má moderní rozhraní HMI a pokročilé rozpoznávací funkce. Má menší rozměry a nabízí větší svobodu instalace v kabině řidiče.

Frank Koch, ředitel oddělení pokročilé techniky pro systémy kontroly řízení TRW řekl: "Zvýšené využití zařízení založených na mobilních komunikacích nás inspirovalo k vytvoření jednotného společného centra kontaktu mezi řidičem a aplikacemi systému vozidla. Systém významně přispěje ke zlepšení komfortu, snadnosti použití a zvýšení bezpečnosti. Výzkum provedený TRW ukázal, že použití systému rozpoznávání písma snižuje míru ztráty koncentrace u řidičů o 78 procent v porovnání s konvenční alfanumerickou klávesnicí."

Popisovaný touchpad rozpozná písmo a může být použit jako samostatný produkt i jako multifunkční ovládací panel. Uživatel "píše" prstem jednotlivé znaky na povrchu dotykového snímače a zpráva je zpracována softwarem a potvrzena hlasovou komunikaci.
Dotykový senzor je schopen rozpoznat ručně psané číslice, písmena a symboly, což umožňuje řidiči obsluhu aplikací, jako jsou mobilní telefony, navigační systémy, rádio, stejně jako odesílání zpráv z jednoho panelu. Může také nahradit jednoduché přepínače uvnitř vozidla.

Tvar i umístění multifunkčního panelu mohou být přizpůsobeny individuálním potřebám. Prováděné studie TRW ukázaly, že dobré místo k umístění zařízení je středová konzola, nebo loketní opěrka na dveřích.

Nová technologie touchpad má být připravena pro výrobu v roce 2012.

 

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!