Tenneco a výfukové systémy Walker na Auto Kelly Race Show 2012

9. června 2012, 0:00

Široké spektrum dílů a prvotřídní podpora – to jsou výfukové systémy Walker v sortimentu firmy Auto Kelly a představené na Auto Kelly Race Show 2012.

Každý čtvrtý výfukový systém, používaný v automobilech po celém světě, sjíždí z výrobní linky společnosti Tenneco Automotive. Tento největší světový výrobce výfukových systémů a jejich komponentů své produkty na trh dodává pod značkami WalkerR, Fonos R a GilletR.

Široký sortiment značky Walker Vám také přináší Auto Kelly a pokrývá díky více než 10.500 položkám kompletní výfukové systémy, katalyzátory a další díly pro naprostou většinu tuzemského i evropského vozového parku.

Výfukové systémy
Tlumiče výfuků značky Walker, určené pro trh s náhradními díly a vyráběné v řadách Aluminox®, Quality Plus Special a Quality Plus, byly sloučeny do jednotné, vysoce kvalitní řady, která nyní nabízí o 25 % vyšší ochranu před korozí než ostatní výfuky v oblasti aftermarketu.

Silná povrchová úprava a kvalitní svary
Nové tlumiče výfuků se nyní vyrábějí s vnitřním pláštěm potaženým silnější 150g/m² vrstvou hliníku, což představuje výrazný narůst oproti 90-120 g běžných u ostatních výrobců.

 

Silnější povrchová úprava poskytuje mnohem vyšší odolnost proti korozi způsobené kyselinou produkovanou kondenzovanými výfukovými plyny. Kvalita je dále zvýšena také tím, že všechny díly jsou svařovány sváry z austenitické nerezové oceli jak z vnitřní, tak i z vnější strany a pro provedení sváru se používá svářecí drát stejné kvality jako u výfukových dílů do automobilové prvovýroby.

„Na většině výfuků, které jsou nyní k dispozici na trhu s náhradními díly, se svařuje měkká ocel,“ říká Frank Plas, manager sortimentu pro řízení emisí ze společnosti Tenneco Automotive, výrobce výfuků značek Walker, Fonos a Gillet. „Jakmile se opálí nátěr – k čemuž dojde záhy po namontování výfuku do vozu – mohou tyto sváry korodovat a koroze se pak šíří dále do celého výfukového systému. Nerezové sváry této korozi brání, a to i v místech vedle svárů, která jsou obvykle nejnáchylnější na poškození.“

Katalyzátory
V nabídce Auto Kelly naleznete přes 800 položek katalyzátorů značky Walker, díky kterým pokryjete potřeby širokého spektra vašich zákazníků.

Ušlechtilá ocel a keramický monolit
Katalyzátory Walker jsou baleny v plastových sáčcích spolu s veškerým nezbytným montážním příslušenstvím. S výjimkou tepelného štítu je plášť katalyzátoru kompletně vyroben z ušlechtilé oceli. Většina katalyzátorů Walker je také vybavena keramickým monolitem. Na povrchu monolitu je nanesena vrstva drahých kovů (platina, paladium a rhodium) a monolit je připevněn do pláště pomocí podložky, která jej chrání před poškozením v důsledku vibrací či nesprávné manipulace. Sortiment katalyzátorů Walker je schválen pro použití v EU. Schvalovací dokumentace je k dispozici na vyžádaní.

Katalyzátory hrají ve vozidle velmi důležitou roli. Principem jejich funkce je přeměna škodlivin jako uhlovodíky, oxid uhelnatý či oxidy dusíku, obsažené ve výfukových plynech, na neškodné emise oxidu uhličitého a vodní páry. Tím napomáhají ochraně životního prostředí.

Montážní sady a díly
Minikit obsahuje veškeré montážní komponenty nutné k instalaci jednotlivé části výfukového systému. Jejich použití je vhodné tehdy, je-li třeba vyměnit pouze jednu část výfukového systému, např. zadní tlumič. Vedle sad jsou v různých baleních (po 1, 5, 10, 25 nebo 50 kusech) jsou vám k dispozici také jednotlivé díly jako např. svorky, pryžové osazení, těsnění, těsnicí kroužky, šrouby a matice. Z ekologických a bezpečnostních důvodů jsou těsnění Walker kovová, ne azbestová. Nezapomínejte na to, že výměnou montážních dílů spolu s častí výfuku prodloužíte životnost celého výfukového systému.

 

 


 

Související články

„Tenneco On Tour“ road show 2014
„Tenneco On Tour“ road show 2014

Pokud jste ještě nenavštívili tuto interaktivní, na technologii vozidel zaměřenou road show, budete překvapeni, kolik zajímavých informací a novinek se můžete dozvědět o systémech řízení, zavěšení kol a řídicích systémech emisí vozidel. Pokud jste již zúčastnili, se můžete těšit na zcela novou road show připravenou pro rok 2014 . Pro více informací a pro nalezení […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!