Tenneco a tlumiče Monroe na Auto Kelly Race Show 2012

9. června 2012, 0:00

Většina výrobků společnosti Tenneco, tedy i tlumiče Monroe, směřuje přímo do prvovýroby významných světových automobilek. Značné množství těchto výrobků je ale určeno i pro aftermarketový trh. V České republice je jejich největším distributorem Auto Kelly.

Tlumič je zásadní součástí každého automobilu a výrazným způsobem ovlivňuje bezpečnost jízdy. Proto by měla velká pozornost směřovat právě k výběru toho správného tlumiče pro daný typ automobilu. Extrémně širokou nabídku značky Monroe lze rozdělit do následujících typových skupin.

Monroe Original
Plynokapalinové nebo kapalinové tlumiče pérování Monroe Original jsou speciálně přizpůsobeny pro trh náhradních dílů, aby kompenzovaly opotřebení jiných součástek systému tlumení, k němuž dochází už po ujetí tisíců kilometrů. Díky úpravě originální specifikace tlumení poskytují tlumiče pérování Monroe Original vozidlu větší stabilitu a lepší chování na vozovce.

Monroe Reflex
Tlumič Monroe Reflex je plynokapalinový tlumič pérování vybavený speciální technologií pístu „twin disc“, díky které se zvyšuje stabilita vozidla okamžitou reakcí na pohyby kola. Tlumiče pérování Monroe Reflex snižují boční náklon vozu a přetáčení tím, že udržují vozidlo pevně v bezpečné trajektorii, a tím přinášejí vyšší bezpečnost jízdy.

Monroe Adventure
Tlumiče pérování Monroe Adventure jsou speciálně vyvinuty pro vozidla offroad a 4×4. Nabízejí kombinaci vynikajícího výkonu v terénu a maximálního pohodlí na silnici. Specifikum tlumičů Monroe Adventure je odolnost a přizpůsobivost těžkému provozu s optimálním řízením tlumení, které zajišťuje dokonalý kontakt pláště s vozovkou.

Monroe Van Magnum
Tlumiče pérování Monroe Van Magnum jsou tlumiče vhodné pro dodávky a lehká užitková vozidla. Jejich primárním benefitem je vysoká životnost, odolnost a extremní funkce přizpůsobena pro práci v náročném provozu s těžkým nákladem. Každému vozu zajišťují optimální řízení a bezpečnou jízdu.

Tlumiče Monroe CES
Systém CES je poloaktivní, elektronicky řízený systém tlumení, který dosahuje optimální rovnováhy mezi komfortem na silnici a zábavou za volantem. Systém CES mění pocit z jízdy tím, že plynule přizpůsobuje míru tlumení pérování podmínkám na vozovce a dynamickým aspektům jízdy jako jsou rychlost, zatáčení či zásahy řidiče. Tento systém vyvinula společnost Tenneco ve spolupráci se specialisty z Ohlins Racing. Jednou z automobilek, která tento systém použila při výrobě svých modelů, bylo švédské Volvo. Systém CES najdete například u rychlých modelů S60 R nebo V70 R a jako volitelná možnost se nabízí u ostatních modelu S60, V70, XC70 nebo S80. Dalším výrobcem aplikující systém CES do svých vozů je Audi.

Tlakové koule Monroe
Jako doplnění řady tlumičů pérování a pružin Monroe se zavádí řada tlakových kouli a akumulátorů určena pro aplikace automobilky Citroen. Monroe Spheres se vyrábějí stejnou technologii a se stejnými vlastnostmi jako originální díly. Nabízíme kompletní sortiment pro Citroen, včetně modelů: BX, CX, GS, ID, SM, Xantia, XM, C5 a C6.

Monroe v nabídce Auto Kelly:
Skladem nabízí tlumiče pérování a vzpěry Sensa-Trac a Monroe Reflex, tlumiče pérování pro užitková vozidla Monroe Van Magnum, pružiny Monroe Springs, tlakové koule Monroe Sphere a mnoho dalších výrobků.

 


 

Související články

„Tenneco On Tour“ road show 2014
„Tenneco On Tour“ road show 2014

Pokud jste ještě nenavštívili tuto interaktivní, na technologii vozidel zaměřenou road show, budete překvapeni, kolik zajímavých informací a novinek se můžete dozvědět o systémech řízení, zavěšení kol a řídicích systémech emisí vozidel. Pokud jste již zúčastnili, se můžete těšit na zcela novou road show připravenou pro rok 2014 . Pro více informací a pro nalezení […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!