Nové horní uložení tlumičů MEYLE-HD pro VW T5 a T6

22. srpna 2017, 12:17

Nezávislé servisy mohou nyní opravovat u vozů VW Transporter T5 a T6 horní uložení tlumičů novými díly MEYLE-HD. Jako první na nezávislém aftermarketu nabízí MEYLE kompletní opravnou sadu včetně valivého ložiska, kovaného talíře a uložení tlumiče, která je kompatibilní pro oba modely – jedno, jestli se jedná o model VW T5, nebo T6.

 

Nové horní uložení tlumičů MEYLE-HD pro vozy VW T5 a T6

 

VW-Transportery jsou kultovní objekty a těší se již po generace veliké oblibě. Avšak mnoho dílů pohonu a zavěšení náprav trpí vysokým zatížením. Jedním z příkladů je horní uložení tlumičů u vozů T5 a T6: jelikož tyto vozy mají poměrně vysoko těžiště, tak tyto horní uložení musí zvlášť v zatáčkách, rozjíždění a brzdění vyrovnávat velmi vysoká zatížení. Navíc při velkém nákladu se ještě znásobuje toto zatížení – předčasné opotřebení je potom důsledkem.

Za pomocí konstrukčních změn dosáhly inženýři od MEYLE podstatného prodloužení životnosti horních uložení tlumičů MEYLE-HD oproti originálním dílům. Díky většímu počtu kuliček ve valivém ložisku se dosáhlo rovnoměrnějšího rozložení sil. Talíř pružiny je vyroben z výkovku na rozdíl od originálu z litiny – díky tomu tento díl vydrží podstatně vyšší zatížení a nedochází k trhlinám. Díky těmto inovacím mohou servisy svým zákazníkům poskytovat na toto MEYLE-HD provedení tak, jako na všechny MEYLE-HD díly, čtyřletou záruku.

U MEYLE-HD horního uložení se jedná o první opravnou sadu pro vozy VW T6 na aftermarketu. Díky sestavě tří komponentů je možné aplikovat tuto sadu i na T5 – tím pádem je zpětně kompatibilní. Toto řešení nabízí skutečnou přidanou hodnotu pro všechny majitele T5, protože O.E. provedení ložiska bylo velmi slabé a tím pádem docházelo k velmi předčasnému opotřebení. S podstatně robustnějším ložiskem vyvinutým pro T6 je možné i T5 vybavit silnější verzí horního uložení a tím zamezit dalším drahým opravám.

Mimo této nové sady nabízí MEYLE 18 dalších opravných sad horních uložení pro následující značky aut: Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Mazda, Mercedes, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Seat, Škoda a Volvo. Nová opravná sada horního uložení MEYLE-HD pro VW Transporter V (04/03-11/09) a VW Transporter VI (04/15- ) je k dostání pod MEYLE objednacím číslem : 100 641 1002/HD (MEYLE-krátké číslo: MCX0561HD).

Servisní typ: ve videu mechaniků MEYLE (v angličtině) je názorná ukázka výměny horního uložení u VW T5 a i to, na co se má při této výměně dát speciálně pozor: https://youtu.be/kJLt_ER8hBY.

Související články

MEYLE dále rozšiřuje sortiment teplotních čidel
MEYLE dále rozšiřuje sortiment teplotních čidel

Firma MEYLE rozšířila svůj sortiment teplotních čidel MEYLE-ORIGINAL. Celková nabídka nyní činní přes 150 referencí pro takřka všechny značky a pokrývá více jak 26 milionů vozidel v Evropě.

MEYLE stále rozšiřuje sortiment axiálních kloubů MEYLE-HD
MEYLE stále rozšiřuje sortiment axiálních kloubů MEYLE-HD

Vysoké namáhání a špatný stav vozovek mohou vést k předčasnému opotřebení kloubů řízení a tím pádem dochází ke citelnému zvětšení vůle v řízení. Firma MEYLE  rozšířila nabídku technicky optimalizovaných MEYLE-HD axiálních čepů jak pro dodávky, tak pro osobní auta. Celkový sortiment MEYLE-HD axiálních čepů pokrývá 74 milionů typů aut.

Nová opravná sada MEYLE-HD
Nová opravná sada MEYLE-HD

MEYLE AG nově nabízí kompletní opravnou sadu MEYLE-HD pro přední osu modelů BMW X5 a X6 od roku výroby 2007. Kromě všech ramen obsahuje také veškerý montážní materiál.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!