Pro Valeo není ochrana životního prostředí pouhou frází

25. února 2013, 13:38

Pro společnost Valeo není ochrana životního prostředí jen pouhou reklamní a marketingovou frází. V uplynulém roce totiž zpečetila svůj proaktivní přístup k této problematice hned dvěma oceněními za svůj přístup k vývoji balení svých stěračů.

Na sklonku loňského roku ocenila ve Francii Valeo organizace Eco-Emballage cenou „Green Dot“ v kategorii „Sensibilisation on-pack“ za to, že Valeo na svých obalech používá piktogramy („Information Tri Point Vert“), které pomáhají uživatelům při třídění odpadů. Společnost Valeo byla takto ohodnocena jako jedna z prvních průmyslových skupin, které zavedly nové piktogramy dle standardů Eco-Emballage na svých obalech u značek Marchal (řada Uni-Click ®) a PJ (Paul Journée).

Již koncem října získala společnost Valeo ocenění na veletrhu Automotive Aftermarket Products Expo (AAPEX) v Las Vegas (USA) za své balení stěračů z jediného druhu recyklovatelného materiálu. Díky tomu již uživatelé nemusí rozebírat obaly kvůli třídění odpadů v rámci recyklace. Toto balení bylo sice vyvinuto pro stěrače ULTIMATE Master Connect, ale nový obalový materiál lze použít k balení všech stěračů různých technologií: od konvenčních stíracích lišt, přes specifické zadní stírací lišty, ploché lišty s technologií Flat Blade až po lišty s hybridní technologií. Díky jednotné šířce lze tato balení bez problémů vystavovat v prodejnách, což je mimořádně důležité pro maloobchod.

Tyto dvě trofeje jsou odměnou za celý proces zahájený společností Valeo na celém světě pro zajištění trvalé udržitelnosti životního prostředí v rámci celého cyklu životnosti výrobku – od výroby až po třídění odpadů konečným uživatelem. Kromě pozornosti věnované balení v souvislosti s tříděním odpadů se společnost Valeo zaměřuje také na projekty v oblasti školení, vytváření správného povědomí u zaměstnanců a metod pro další vylepšení balení.

Skupina Valeo je již několik let aktivní v procesu neustálého zlepšování ekologické zodpovědnosti a stanovila si snížení emisí CO2 jako jeden ze svých hlavních strategických cílů.
 

Tisková zpráva Valeo

Související články

Prestižní ocenění Valeo pro distributory získal Elit
Prestižní ocenění Valeo pro distributory získal Elit

Valeo Top Clutch Partner 2012, tak se jmenuje ocenění, které společnost Valeo uděluje nejlepším obchodním partnerům v oblasti prodeje náhradních dílů, konkrétně pak spojek. Za loňský rok získala toto prestižní ocenění firma Elit. Valeo Top Clutch Partner získá každoročně pouze pět evropských distributorů Valeo v oblasti trhu s náhradními díly. Samotná cena má podobu spojkové […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!