Společnost Michelin jako strategický partner PSA Peugeot Citroën vyvíjí pneumatiky pro nový Peugeot 308

30. srpna 2013, 10:25

Společný projekt pod hlavičkou Michelin a PSA Peugeot Citroën při vzniku nového Peugeotu 308 byl veden snahou vylepšit nový model pneumatikami, které umožní získat z tohoto vozu maximum.

Laurent Cléro, Account Manager pro technické záležitosti, zodpovědný za vývoj pneumatik pro novou 308: “ Velmi ambiciózní požadavky ze strany PSA Peugeot Citroën pro novou 308 byly zaměřeny zejména na tři oblasti výkonu. Za prvé byl kladen důraz na dynamiku řízení, preciznost vedení vozidla a zážitek z jeho řízení. Následovalo snížení energetické náročnosti, související se sníženou váhou vozidla a nižšími emisemi oxidu uhličitého do ovzduší. Poslední klíčovou oblastí bylo brždění na mokru, při zachování vynikajících ostatních vlastností pneumatik. U vozu Peugeot 308, nové MICHELIN Energy Saver+ významně zkracují brzdnou dráhu na mokrém povrchu o 3 metry, snižují emise oxidu uhličitého o 3 gramy na kilmetr a zajišťují výborné řízení vozu a to vše bez zkrácení životnosti tohoto produktu.”

Mike Bundick, Marketingový ředitel pro originální výbavu, Michelin: “Úzké strategické partnerství mezi týmy Michelin a PSA Peugeot Citroën je snadno patrné u nového Peugeotu 308. MICHELIN Energy Saver + obouvá 15 a 16 palcová kola a MICHELIN Pilot Sport 3 potom 17 a 18 palcová. Toto obutí významně podporuje výkon nového modelu zejména u přesného řízení a chování vozu na silnici. Navíc tyto pneumatiky hrají důležitou roli týkající se úspory paliva a počtu najetých kilometrů. Je to výsledek strategie společnosti Michelin pod názvem Michelin Total Performance.”

Inženýři Michelinu zodpovědní za vývoj obutí pro novou 308 pochopili každý jednotlivý aspekt ze strany Peugeotu a znovu v rekordně krátké době ukázali, že toto strategické partnersví je postaveno na vzájemné úctě a oboustranném pochopení možností obou stran.

Proces certifikace – ruku v ruce se strategií MICHELIN Total Performance
MICHELIN Total Performance je strategií pro návrh a vývoj pneumatik – pro každý segment trhu – který přináší vylepšená řešení pro zákazníky. Společnost Michelin navrhuje a vyrábí pneumatiky, které v sobě kombinují bezpečnost v každé jízdní situaci (jízda na suchu, na mokru i v zatáčkách), úsporu paliva a delší životnost, což jsou klíčové charakteristiky požadované zákazníky.

Související články

Michelin a Porsche 918 Spyder
Michelin a Porsche 918 Spyder

9 čísel, 1 rekord, 8 klíčových informací 9 čísel – 1 pneumatika  – MICHELIN Pilot Sport Cup 2 certifikovaná pro celosvětové použití – 1 celosvětový dodavatel pneumatik pro vůz Porsche 918 Spyder –  Michelin – 2 rozměry  – 265/355-ZR20 pro přední kola a 3225/30-ZR21 pro zadní nápravu – 3.672 (918×4) – vysoce výkonné pneumatiky Michelin […]

Nový vůz Porsche Macan – obut do pneumatik Michelin
Nový vůz Porsche Macan – obut do pneumatik Michelin

Nové SUV od Porsche s názvem Macan bude v originální výbavě obuto do tří produktových řad od Michelinu. Budete si tak moct užít jízdu v létě i v zimě, kdekoliv na světě. Tři produktové řady Michelin, včetně letní novinky MICHELIN Latitude Sport 3, byly homologovány pro nový Macan. Pro zimní ježdění byl zvolen MICHELIN Latitude […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!