Společnost Henkel představuje epoxidový produkt pro opravy karoserie, který nahrazuje dosavadní metodu používající cín

22. září 2013, 14:33

Dvousložkový materiál Terokal 5010 TR je zcela novým řešením pro dokonalé opravy poškozené karoserie, které výrazně předčí pájení s použitím cínu. Produkt prodávaný pod značkou Teroson prokázal své výborné vlastnosti během praktických zkoušek provedených v “Allianz Centru pro techniku”.

Použití produktu Terokal 5010 TR nabízí dílnám výraznou úsporu času a práce. Na rozdíl od práce s cínem není třeba vysokých teplot, demontáže a následné opětovné montáže autodílů. Ani plastové komponenty poblíž opravovaných dílů nejsou nijak ovlivněny, jelikož jak teplota aplikace, tak teplota vytvrzení nejsou o nic vyšší než teploty, kterým je vystaveno vozidlo na přímém slunci.

V porovnání s cínem se Terokal 5010 TR může navíc pochlubit vynikající zpracovatelností a tvárností, dokonce i v těžko přístupných oblastech karoserie. Produkt se nanáší při pokojové teplotě a následně vytvrzuje za použití infračerveného zdroje tepla při 60 až 80 stupních Celsia. Na rozdíl od oprav prováděných pájením, které vyžadují mnohem vyšší teploty, zůstávají okolní nátěry a ochrany proti korozi netknuté.

Dlouhá doba zpracovatelnosti, přesné míchání
Terokal 5010 TR umožňuje specialistovi na karoserie snazší tvarování poškozených míst. Díky dlouhé době zpracovatelnosti kolem 80 minut je dostatek času pro vytvoření potřebného tvaru v místě opravy.

Míchání tohoto dvousložkového materiálu je také mimořádně snadné, a to díky speciální mísící trysce používané pro nanášení produktu Terokal 5010 TR. Jeho dvě složky se v trysce automaticky promíchají, což zajišťuje optimální použití materiálu.

Vhodnost pro praktické aplikace
Tato inovace od společnosti Henkel je použitelná na všechny kovové povrchy karoserie vozu. V „Allianz Centru pro techniku“ byl produkt podroben rozsáhlým zkouškám, které prověřily jeho vhodnost pro použití v praxi. Po provedení svých vlastních testů jsou i renomovaní automobiloví výrobci přesvědčeni o výborných vlastnostech produktu.

Terokal 5010 TR je velmi vhodný pro opracování a broušení po provedených opravách. Produkt dále nabízí dobrou základnu pro následné použití plničů a laků. Terokal 5010 TR je k dostání ve dvousložkových 175 ml kartuších a nanáší se pomocí manuálních pistolí na kartuše (Staku).

Ochrana zdraví a bezpečnost
Terokal 5010 TR je pro dílny a jejich zaměstnance bezpečnější než cín. Nepřináší žádná rizika a potíže spojené s pájením především proto, že není třeba otevřeného plamene.

 

 

Související články

Společnost Henkel představuje nová silikonová těsnění na příruby
Společnost Henkel představuje nová silikonová těsnění na příruby

Těsnění mechanických komponent se tak stane ještě snadnějším s novými silikonovými produkty značky Loctite, které společnost Henkel odhalila na letošním veletrhu Automechanika ve Frankfurtu. Inovační prémiové silikony byly vyvinuté tak, aby uspokojily ty nejnáročnější požadavky v autoopravárenských dílnách. Společnost Henkel obohacuje a optimalizuje svou řadu silikonových těsnění dvěma novými produkty Loctite SI 5660 a Loctite […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!