Společnost Henkel představuje nová silikonová těsnění na příruby

22. září 2013, 16:32

Těsnění mechanických komponent se tak stane ještě snadnějším s novými silikonovými produkty značky Loctite, které společnost Henkel odhalila na letošním veletrhu Automechanika ve Frankfurtu. Inovační prémiové silikony byly vyvinuté tak, aby uspokojily ty nejnáročnější požadavky v autoopravárenských dílnách.

Společnost Henkel obohacuje a optimalizuje svou řadu silikonových těsnění dvěma novými produkty Loctite SI 5660 a Loctite SI 5990, kterými tak doplňuje dobře známý Loctite SI 5980 Quick Gasket. Tyto silikony je možné použít pro těsnění různých komponent na vozidle, například v motorovém prostoru se používají na olejové vaně, vodním čerpadle a krytech ventilů. Všechny tři produkty vykazují dobrou adhezi jak ke kovům tak k plastům.

Společnost Henkel, největší světový výrobce lepidel, těsnění a technologií pro povrchové úpravy, dodává tyto inovační produkty v uživatelsky nenáročné kartuši pro snadné použití, která byla vyvinuta speciálně pro dílenské účely. Těsnění se nanáší z natlakované kartuše přes integrovanou trysku bez potřeby dalšího nanášecího zařízení.

Vhodné pro použití na celém vozu

Loctite SI 5980 Quick Gasket, černý silikon, je vhodný pro těsnění v oblastech, kde dochází k neustálému kontaktu s olejem, například jde o olejovou vanu, skříň diferenciálu a kryty rozvodového řetězu.

Loctite SI 5660, který má šedou barvu, se vyznačuje svou extrémně vysokou odolností vůči glykolu. Tento produkt je tak ideální pro těsnění termostatů a vodních čerpadel.

Loctite SI 5990 v barvě mědi se vyznačuje vynikající teplotní odolností – až do 350°C (krátkodobá odolnost). Používá se především na díly, které podléhají vysokým teplotám, například pro těsnění krytu turbodmychadla nebo pro doplňkové těsnění hlavy válců.

Odolné, pevné a pružné
Jako všechny silikony značky Loctite, jejichž schopnosti jsou léty prověřené, také tyto nové produkty nabízí výjimečnou dlouhodobou trvanlivost. Co se složení produktu týče, tyto silikony nezpůsobují korozi na dílech, jsou pružné a také extrémně odolné vůči vnějšímu napětí. Mají dobré adhezní vlastnosti na různých materiálech, jako jsou kovy, nátěry (např. elektroforézní nátěry), plasty atd.

Kromě toho tyto nové silikony pro těsnění přírub nabízí dobré vlastnosti v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví. Neobsahují žádné látky, které by mohly ohrožovat zdraví (bez R40), a tudíž nejsou označeny žádnými symboly nebezpečnosti. Společnost Henkel tak vychází vstříc přísným požadavkům na bezpečnost a ochranu zdraví při práci – a to bez jakéhokoliv snížení výkonu.

Nové silikony pro těsnění přírub značky Loctite jsou k dostání ve 200ml kartuši k okamžitému použití. K dispozici je technický list včetně podrobného popisu správného použití produktů.

Silikony značky Loctite pro těsnění přírub je možné použít pro těsnění různých komponent na vozidle.

 

Související články

Společnost Henkel představuje epoxidový produkt pro opravy karoserie, který nahrazuje dosavadní metodu používající cín
Společnost Henkel představuje epoxidový produkt pro opravy karoserie, který nahrazuje dosavadní metodu používající cín

Dvousložkový materiál Terokal 5010 TR je zcela novým řešením pro dokonalé opravy poškozené karoserie, které výrazně předčí pájení s použitím cínu. Produkt prodávaný pod značkou Teroson prokázal své výborné vlastnosti během praktických zkoušek provedených v “Allianz Centru pro techniku”. Použití produktu Terokal 5010 TR nabízí dílnám výraznou úsporu času a práce. Na rozdíl od práce […]

Nové hybridní lepidlo Loctite® 4090 přináší rychlost vteřinového lepidla a pevnost konstrukčního lepidla
Nové hybridní lepidlo Loctite® 4090 přináší rychlost vteřinového lepidla a pevnost konstrukčního lepidla

Společnost Henkel představila produkt Loctite® 4090, inovativní hybridní lepidlo, které kombinuje nejdůležitější vlastnosti konstrukčních a vteřinových lepidel – vysokou pevnost, houževnatost a odolnost spoje spolu s výhodou rychlého lepení. Produkt vykazuje výbornou odolnost vůči rázům, vysokou pevnost lepených spojů na různých materiálech, vynikající teplotní odolnost a též spolehlivou odolnost proti vlhkosti. Díky těmto vlastnostem je […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!