Schaeffler rozšiřuje nabídku inteligentních vodních čerpadel pro aftermarket

3. září 2018, 17:30

Díky rozšíření programu pod značkou INA má nyní společnost Schaeffler v nabídce přepínatelné vodní čerpadla pro modely VW (motory 1.4 TSI a 1.6, 2.0 TDI) a pro modely Mercedes-Benz (180-220 CDI). S těmito třemi novými vodními čerpadlami pokrývá Schaeffler v Evropě přibližně 4 miliony vozidel.

Inteligentní vodní pumpy INA
Přepínatelná vodní čerpadla INA pro aftermarket mají elektrický pohon, který přizpůsobuje kapacitu čerpání různým provozním podmínkám motoru.

Přepínatelná vodní čerpadla INA umožňují přesnější řízení průtoků chladicí kapaliny v celém chladicím okruhu. Na rozdíl od běžných mechanických čerpadel, přepínatelné vodní čerpadlo dodává chladicí kapalinu pouze tehdy, když je to skutečně zapotřebí. Přitom dochází k urychlení zahřátí motoru, což například šetří energii a palivo a ovlivňuje hodnoty emisí.

Odpovídá za to elektrický pohon, který přizpůsobuje kapacitu čerpání různým provozním podmínkám motoru. Řídící jednotka motoru pošle signál na elektrický pohon na základě aktuální teploty motoru, aby se aktivoval nebo deaktivoval. Bez těchto provozních prvků je výsledkem vyšší spotřeba paliva a emise.

Nová přepínatelná vodní čerpadla doplňují komplexní program pro aftermarket. Pod značkou INA nabízí společnost Schaeffler mechanická, přepínatelná a elektrická vodní čerpadla pro téměř každý typ vozidla v Evropě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!