Motorové oleje MOL spolehlivě chrání motor vašeho vozidla

15. října 2018, 17:29

Skupina MOL je vedoucí mezinárodní integrovaná ropná a plynárenská společnost se sídlem v Maďarsku. Působí ve více než 40 zemích světa a zaměstnává téměř 28.000 lidí. Provozuje čtyři rafinérie a dva petrochemické závody v rámci integrovaného řízení dodavatelského řetězce v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvatsku. Nedílnou součástí MOL je i divize olejů a maziv MOL Lubricants. Historie se datuje do roku 1907, kdy továrna na výrobu maziv společnosti Vacuum Oil company zahájila výrobu ve městě Almásfüzitő v Maďarsku a dosud se zde oleje a maziva vyrábí. Produkty lze zakoupit ve více než 50 zemích na světě. MOL Lubricants vyrábí přibližně 1.000 druhů olejů a maziv ve více než 2.300 typech balení. 53 % portfolia tvoří oleje a maziva pro automobilový průmysl včetně autochemikálií a 47 % produktů je určeno pro průmyslová odvětví. V České republice lze zakoupit produkty prostřednictvím společnosti MOL Česká republika a sítě distributorů.

Prémiové motorové oleje MOL Dynamic

MOL Dynamic Gold Pro každého majitele vozidla, ať je už to jednotlivec nebo dopravní společnost, je důležitý spolehlivý a ekonomický provoz vozidla. Vhodně zvolená maziva v tom hrají klíčovou roli. Tým odborníků MOL Lubricants vyvinul prémiovou produktovou řadu motorových olejů MOL Dynamic tak, aby vyhovovala těm nejnovějším výkonnostním požadavkům a nejpřísnějším emisním limitům a zároveň poskytovala vynikající ochranu a dlouhou životnost. Neméně důležitá jsou schválení předních výrobců motorů – např. VW-Audi Group, Mercedes-Benz, MAN, Volvo atd. k jednotlivým olejům.

Aby výrobci vyhověli těm nejpřísnějším emisním limitům, vyrábí čím dál menší motory s novými technologiemi dodatečné úpravy výfukových plynů. Mezi pohyblivými částmi motoru se přenáší obrovská zátěž srovnatelná s výkony závodních aut. Spolehlivý provoz zajišťuje jen velmi tenký mazací film, je proto důležité, aby se dokázal rychle přizpůsobit provozním podmínkám motoru.

oleje MOL
Ochranný film s dvojím efektem pro dokonalou ochranu motoru

Naše motorové oleje vytváří ochranný film s dvojím efektem (tzv. dual film technology), který poskytuje díky speciální aditivaci dokonalou ochranu, jak při normálním zatížení pomocí kapalné mazací vrstvy, tak i v oblasti mezního a smíšeného tření pomocí aditiv navázaných chemisorpcí přímo na styčných površích (tzv. tribovrstva).

Složení motorových olejů je upraveno na míru pro každý typ motoru, díky tomu prémiové motorové oleje MOL Dynamic poskytují stabilní a spolehlivou ochranu motoru během celého výměnného intervalu. Portfolio motorových olejů je velmi široké, pokrývá běžné i nejnovější viskozitní třídy (0W-20 až 15W-40) a je určené, jak pro nejmodernější osobní a nákladní vozidla, tak i pro vozidla s vysokým počtem najetých kilometrů. V nedávné době se naše portfolio rozšířilo například o nové motorové oleje pro osobní automobily:

  • MOL Dynamic Gold Longlife 0W-20 je motorový olej Longlife typu IV určený zejména pro nejmodernější vozidla vyráběná koncernem VW. Splňuje specifikace VW 508 00/509 00 a Porsche C20 kladené na nejnovější benzínové i dieselové modely vozů VW Group (Audi, Seat, Škoda a VW). Je vhodný pro vozidla vybavená hybridním automatickým systémem start-stop.
  • MOL Dynamic Gold DX 5W-30 je motorový olej splňující nejnovější požadavky specifikace Dexos1 Gen2 vydané společností General Motors, se specifickou ochranou proti předčasnému vznícení při nízkých otáčkách a vysokým točivým momentem (LSPI). Je vhodný pro přeplňované motory s přímým vstřikováním benzínu (TGDI) a i pro vozidla spalující bioetanol (E85).
  • MOL Dynamic Tornado LS 5W-30 je vysoce kvalitní motorový olej s nízkým obsahem popela a s mimořádně dlouhými intervaly výměny oleje, určený pro motory vysoce výkonných nákladních vozidel, stavebních a zemědělských strojů. Splňuje specifikaci nejvyšší výkonnostní úrovně motorových olejů v USA, API CK-4, která byla zavedená v roce 2016 a je plně zpětně kompatibilní s předchozími vydanými americkými specifikacemi pro dieselové motorové oleje (API CJ-4, CI-4 Plus, API CI-4, API CH-4 a další). A proto je vhodným motorovým olejem pro nejnovější (2017-), ale i starší vysoce a středně zatížená užitková vozidla.
graf MOL
Oxidační stabilita

Kvalita za rozumnou cenu – olej MOL Essence

MOL EssenceMotorové oleje MOL Essence jsou cenově příznivější volbou pro zákazníka. Oleje plně vyhovují požadavkům výkonnostních specifikací ACEA a API na oleje pro benzínové a naftové motory osobních a lehkých dodávkových automobilů.

Formulace motorových olejů nabízí trojnásobnou antioxidační ochranu pro dlouhou životnost motoru. Speciální přísady v olejích MOL Essence úspěšně inhibují radikálové reakce, zpomalují proces degradace motorového oleje a zabraňují vzniku karbonových úsad a kalů a tím jednoznačně prodlužují životnost motorového oleje a motoru.

MOL
Konvenční motorový olej – Usazeniny a opotřebení vytvořené na pístu při použití běžného motorového oleje
MOL
Olej MOL – Essence Píst při použití olejů MOL Essence zůstává déle bez viditelných usazenin

 

 

 

 

 

 

Pro výběr správného motorového oleje můžete využít našeho poradce https://molcesko.cz/cz/maziva-autochemikalie/poradce-pri-vyberu-motorovych-oleju-a-maziv/ nebo kontaktovat přímo náš technický servis nebo obchodní zástupce.

Kontakty naleznete na https://molcesko.cz/cz/maziva-autochemikalie/doprava/kontakt/.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!