Philips oslavuje 100 let

18. dubna 2014, 12:59

Od roku 1914, kdy společnost vyrobila první žárovku do automobilového světlometu, je Philips světovou jedničkou v oblasti světel pro automobily. Dnes má žárovky Philips již každé třetí auto po celém světě.

A protože si lidé auta zamilovali, motivuje firmu Philips vášeň jim život zpříjemnit. Proto se také stali předními inovátory v této oblasti – byli průkopníky halogenové a xenonové technologie i technologie LED a OLED. Už 100 let vám svítí na cestu a spolehnout se na něj můžete i do budoucna.

Video: Svítíme vám na cestu již od roku 1914

1914-1936 – Raná fáze
Dochází k založení společnosti Philips Automotive a k výrobě první žárovky pro automobily zvané Half Watt. Tu následuje žárovka Philips Duplo – první dvojitá žárovka pro automobily, která využívá žhavicí vlákno, a také žárovka Philips Duplolux Selectiva – první moderní žárovka do automobilového světlometu.

1937-1962 – Nový začátek
Společnost Philips vyrábí žárovku pro automobily Duplo-D s vylepšeným asymetrickým potkávacím světlem a otevírá novou továrnu v Cáchách v Německu.

1963-1998 – Ještě více světla
Po prvních halogenových žárovkách H1 a H4 přichází první xenonová žárovka HID. Také je zahájena výroba žárovek s modrým světlem, která odstartuje prodej žárovek Philips BlueVision.

1999-2010 – Technologický pokrok
Automobily Toyota Porte obsahují první systém bez rtuti a automobily Audi R8 zase první světlomety LED. Také je vyrobena první halogenová žárovka Philips X-tremeVision, která přináší o 100% více světla.

2011-2014 – Myslí na budoucnost
Je zahájena výroba žárovek Xenon X-tremeVision – prvních xenonových žárovek, které přináší o 50% více světla. Také se začínají vyrábět žárovky Philips ColorVision – první žárovky s barevným efektem. Slaví 100. výročí společnosti a těší se na dalších 100 let.

Zdroj + foto: www.philips.cz

Související články

PHILIPS přináší revoluci do hlavních světlometů s barevným nádechem
PHILIPS přináší revoluci do hlavních světlometů s barevným nádechem

Philips pokračuje ve vedení v automobilovém osvětlení a uvádí řadu ColorVision – první autožárovku s barevným efektem ve světlometu, zatímco vozovka je osvětlena o 60% silnějším bílým světlem. ColorVision nabízí revoluční způsob pro řidiče, jak odlišit jejich vůz, s výběrem modré, zelené, žluté nebo fialové barvy. Vytvořen pro skutečné automobilové nadšence, ColorVision nabízí skvělou úpravu […]

Nové webové stránky Philips o inspekčních lampách (+video)
Nové webové stránky Philips o inspekčních lampách (+video)

Firma Philips spustila speciální stránka informující o inspekčních lampách. Zažeňte tmu Profesionální mechanici a technici musí každý den řešit mnoho různorodých a komplexních problémů. Někdy ale není nejnáročnější zjistit závadu, ale mít dost místa, světla a zručnosti na to ji odstranit. My vám pomůžeme posvítit si na každou drobnost s milimetrovou přesností. Veškeré podrobné informace […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!