SKF jmenuje k 1.lednu 2015 nového prezidenta a výkonného ředitele Alrika Danielsona, který nahradí Toma Johnstonea

29. srpna 2014, 9:27

SKF jmenuje k 1.lednu 2015 nového prezidenta a výkonného ředitele Alrika Danielsona, který nahradí Toma Johnstonea.

Společnost SKF dnes oznámila, že Tom Johnstone se rozhodl odstoupit z funkce prezidenta a výkonného ředitele společnosti SKF k 1. lednu 2015.

Tom Johnstone bude ve funkci nahrazen Alrikem Danielsonem, který od roku 2005 zastával funkci prezidenta a výkonného ředitele společnosti Höganäs AB. Alrik Danielson pracoval v SKF mezi lety 1987 a 2005 a zastával řadu vedoucích pozic v rámci společnosti, včetně funkce prezidenta průmyslové divize SKF Group a člena výkonného výboru SKF Group.

Leif Östling, předseda představenstva společnosti SKF, poznamenává: "Jsem velmi potěšen, že můžeme Alrika Danielsona přivítat zpět v SKF. Jeho zkušenosti za 18 let na různých pozicích v SKF a za posledních devět let jako výkonného ředitele Höganäs AB z něj dělají kompetentního nástupce Toma Johnstonea.”

Leif Östling pokračuje: “Chci srdečně poděkovat Tomu Johnstoneovi za jeho velké úspěchy během téměř 38 let v SKF, a především během jeho působení ve funkci prezidenta a výkonného ředitele. Pod vedením Toma se z SKF stala zisková společnost založená na znalostním inženýrství, zvýšila své tržby z 41 miliard SEK v roce 2003 na 63 miliard SEK v minulém roce a dosáhla celkového výnosu pro akcionáře více než 400 procent”.

Alrik Danielson říká: “Jsem hrdý a šťastný, že se vracím do SKF a že se v lednu stanu prezidentem a výkonným ředitelem této společnosti. Těším se, že budu pokračovat v pozitivním rozvoji společnosti během posledního desetiletí.”

Tom Johnstone, prezident a výkonný ředitel společnosti SKF vysvětluje: “Odejít z SKF po téměř 38 letech nebude snadné. Nicméně, je správný čas, a rozhodnutí odstoupit bylo jednodušší díky rozhodnutí představenstva vybrat za mého nástupce Alrika Danielsona. Přeji hodně štěstí jemu i celému týmu SKF. Rád bych využil této příležitosti a poděkoval představenstvu, našim akcionářům, zákazníkům a distributorům a všem fantastickým zaměstnancům SKF za jejich silnou podporu v letech mého působení jako prezidenta a výkonného ředitele.”

Alrik Danielson, 52,
je švédským občanem a je držitelem B.Sc v oborech podnikového řízení a mezinárodní ekonomie na univerzitě v Göteborgu. Do SKF nastoupil v roce 1987 jako finanční kontrolor v Göteborgu. Před odchodem z SKF v roce 2005 zastával řadu manažerských pozic ve Švédsku, Venezuele, Španělsku, Portugalsku, České republice a Brazílii. Mezi lety 1996 and 1999 byl prezidentem průmyslové divize SKF ve Španělsku a Portugalsku. Poté byl v letech 1999 až 2003 jmenován prezidentem SKF v Brazílii a v letech 2003 až 2005 byl předsedou průmyslové divize SKF Group a členem výkonného výboru SKF Group. V letech 2005 až 2014 byl prezidentem a výkonným ředitelem Höganäs AB.

Alrik Danielson je ženatý a žije se svou rodinou v Göteborgu.

Tisková zpráva SKF CZ a.s.

Související články

SKF podepsala dohodu o partnerství pro trh s náhradními díly s Bosch Service
SKF podepsala dohodu o partnerství pro trh s náhradními díly s Bosch Service

SKF Brazil podepsala dohodu s Bosch Service o spolupráci při dodávání celého sortimentu náhradních dílů pro 1.800 servisních míst Bosch Service po celé Brazílii. O distribuci se postarají místní distributoři SKF. Brazílie je jedním z nejrychleji rostoucích automobilových trhů na světě a nabídka SKF pokrývá náhradní díly pro většinu osobních a těžkých nákladních vozidel v […]

Zpráva SKF za tři čtvrtletí roku 2014
Zpráva SKF za tři čtvrtletí roku 2014

Tom Johnstone, prezident a generální ředitel SKF,představil zprávu za tři čtvrtletí roku 2014. ”Poptávka byla mírně nižší než se očekávalo během čtvrtletí, a to zejména v Evropě a v našem automobilovém průmyslu. Tím pádem i výroba poklesla na hodnoty nižší, než bylo plánováno na začátku čtvrtletí, což mělo vliv na naše výsledky, ale také zajistilo snížení zásob ve fixní měně. […]

Stephane Le-Mounier jmenován prezidentem SKF Automotive
Stephane Le-Mounier jmenován prezidentem SKF Automotive

SKF oznámila, že Stephane Le-Mounier byl jmenován prezidentem divize SKF Automotive. Stephane svou novou roli zaujme 1. ledna 2015 a stane se členem vedení SKF Group a výkonného výboru. Současný prezident Tryggve Sthen odchází do důchodu a Stephane se stane jeho nástupcem. K SKF se přidal v roce 1988 a od té doby zastával řadu […]

SKF oznamuje novou organizační strukturu
SKF oznamuje novou organizační strukturu

SKF spojuje dvě průmyslové obchodní oblasti, Strategická odvětví a Regionální prodej a služby. Změna umožní efektivnější využití výhod životního cyklu aktiv SKF u průmyslových zákazníků díky zjednodušené organizační struktuře. Zároveň posílí zaměření SKF na organický růst a ziskovost v rámci podporování finančních cílů skupiny SKF. S účinností od 1. ledna 2015 budou činnosti SKF probíhat […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!