Zpráva SKF za tři čtvrtletí roku 2014

10. listopadu 2014, 12:41

Tom Johnstone, prezident a generální ředitel SKF,představil zprávu za tři čtvrtletí roku 2014.

”Poptávka byla mírně nižší než se očekávalo během čtvrtletí, a to zejména v Evropě a v našem automobilovém průmyslu. Tím pádem i výroba poklesla na hodnoty nižší, než bylo plánováno na začátku čtvrtletí, což mělo vliv na naše výsledky, ale také zajistilo snížení zásob ve fixní měně. Cash flow byl silný na úrovni přes 1,4 miliardy SEK a nadále se zaměřujeme na snížení čistého pracovního kapitálu. Tato činnost zesílí v průběhu čtvrtého čtvrtletí a do příštích let, kdy budeme provádět zvláštní kroky zaměřené na různé oblasti v rámci čistého pracovního kapitálu.

Pokračovali jsme v přijímání řady významných zakázek, uvedli jsme na trh mnoho nových produktů a také jsme oznámili vytvoření nového Globálního technického centra v Severní Americe. Jakmile centrum bude na konci příštího roku v provozu, dokončí tím naši plánovanou síť dvou Globálních technických center v každém hlavním regionu světa.

Je to téměř rok, co jsme získali společnost Kaydon a její růst a vývoj zisku byl od té doby velmi pozitivní. Probíhající integrace je plně v souladu s našimi plány ohledně synergie prodeje a nákladů.

Těšíme se na další pokračování činnosti v nejistém podnikatelském prostředí, které se v Evropě v posledních měsících možná mírně zhoršilo. Proto očekáváme, že poptávka po našich produktech se ve čtvrtém čtvrtletí relativně nezměnění jak ve čtvrtletním, tak i meziročním srovnání, a výroba mírně poklesne pod úroveň prodeje, aby došlo k dalšímu snížení zásob.

Jak jsem již dříve oznámil, na konci tohoto roku odstoupím z funkce prezidenta a generálního ředitele, a rada vybrala za mého nástupce od 1. ledna Alrika Danielsona, kterého srdečně vítám zpět do SKF.”


 
Key figures

Q3 2014

Q3 2013

YTD 2014

YTD 2013

Tržby, milióny SEK

17,787

15,623

52,476

47,167

Provozní zisk, milióny SEK

2,073

1,923

6,193

5,240

Provozní marže, %

11,7

12,3

11,8

11,1

Provozní marže bez jednorázových položek, %

11,8

12,9

11,8

12,2

Zisk před zdaněním, milióny SEK

1,827

1,717

5,375

4,581

Čistý zisk, milióny SEK

1,407

1,165

3,869

3,087

Zisk na akcii, SEK

3,01

2,47

8,27

6,57

 

Meziroční změna obratu, v SEK,

způsobená:

 

Obrat

Cena/
mix

Struktura

Vliv
měny

Celkem

3. čtvrtletí 2014

 

1,9 %

1,3%

5,4%

5,3%

13,9%

K dnešnímu datu probíhajícího roku 2014

 

3,8%

0,7%

4,7%

2,1%

11,3%

 

Tržby v třetím čtvrtletí v místních měnách zůstaly relativně beze změny v Evropě a Latinské Americe, zvýšily se o 3,0 % v Severní Americe, o 8,0 % v Asii a o 7,0 % na Středním východě a v Africe. Výroba ve třetím čtvrtletí byla relativně beze změn v porovnání s loňským rokem. Tržby v prvních třech čtvrtletích se v místních měnách zvýšily o 2 % v Evropě, o 3 % v Severní Americe, o 1 % v Latinské Americe, 11 % v Asii a o 14 % na Středním východě a v Africe. Výroba v prvních třech čtvrtletích byla v porovnání s loňským rokem mírně vyšší.

Výhled na čtvrté čtvrtletí roku 2014

Srovnání poptávky se čtvrtým čtvrtletím roku 2013
U poptávky po výrobcích a službách SKF se pro celou skupinu a pro Evropu nepředpokládá žádná změna, dále se předpokládá mírný nárůst pro Asii a Severní Ameriku a mírný pokles pro Latinskou Ameriku. Očekává se mírný nárůst u strategických odvětví, neočekává se žádná relativní změna u regionálního prodeje a služeb a dále se očekává mírný pokles u automobilového odvětví.

Poptávka v porovnání s třetím čtvrtletím roku 2014
U poptávky po výrobcích a službách SKF se pro celou skupinu a pro Evropu nepředpokládá žádná změna, dále se předpokládá mírný nárůst pro Asii a Severní Ameriku a mírný pokles pro Latinskou Ameriku. Neočekává se žádná relativní změna u strategických odvětví, dále se očekává mírný nárůst u regionálního prodeje a služeb a mírný pokles u automobilového odvětví.

Výroba
Očekává se, že výroba bude v meziročním srovnání i ve srovnání s třetím čtvrtletím mírně nižší.

Tisková zpráva SKF CZ a.s.

Související články

SKF jmenuje k 1.lednu 2015 nového prezidenta a výkonného ředitele Alrika Danielsona, který nahradí Toma Johnstonea
SKF jmenuje k 1.lednu 2015 nového prezidenta a výkonného ředitele Alrika Danielsona, který nahradí Toma Johnstonea

SKF jmenuje k 1.lednu 2015 nového prezidenta a výkonného ředitele Alrika Danielsona, který nahradí Toma Johnstonea. Společnost SKF dnes oznámila, že Tom Johnstone se rozhodl odstoupit z funkce prezidenta a výkonného ředitele společnosti SKF k 1. lednu 2015. Tom Johnstone bude ve funkci nahrazen Alrikem Danielsonem, který od roku 2005 zastával funkci prezidenta a výkonného […]

SKF podepsala dohodu o partnerství pro trh s náhradními díly s Bosch Service
SKF podepsala dohodu o partnerství pro trh s náhradními díly s Bosch Service

SKF Brazil podepsala dohodu s Bosch Service o spolupráci při dodávání celého sortimentu náhradních dílů pro 1.800 servisních míst Bosch Service po celé Brazílii. O distribuci se postarají místní distributoři SKF. Brazílie je jedním z nejrychleji rostoucích automobilových trhů na světě a nabídka SKF pokrývá náhradní díly pro většinu osobních a těžkých nákladních vozidel v […]

Stephane Le-Mounier jmenován prezidentem SKF Automotive
Stephane Le-Mounier jmenován prezidentem SKF Automotive

SKF oznámila, že Stephane Le-Mounier byl jmenován prezidentem divize SKF Automotive. Stephane svou novou roli zaujme 1. ledna 2015 a stane se členem vedení SKF Group a výkonného výboru. Současný prezident Tryggve Sthen odchází do důchodu a Stephane se stane jeho nástupcem. K SKF se přidal v roce 1988 a od té doby zastával řadu […]

SKF oznamuje novou organizační strukturu
SKF oznamuje novou organizační strukturu

SKF spojuje dvě průmyslové obchodní oblasti, Strategická odvětví a Regionální prodej a služby. Změna umožní efektivnější využití výhod životního cyklu aktiv SKF u průmyslových zákazníků díky zjednodušené organizační struktuře. Zároveň posílí zaměření SKF na organický růst a ziskovost v rámci podporování finančních cílů skupiny SKF. S účinností od 1. ledna 2015 budou činnosti SKF probíhat […]

Pozvánka SKF na Hannover Fair 2015
Pozvánka SKF na Hannover Fair 2015

Chcete na vlastní oči vidět, jak SKF svými inovacemi mění budoucnost? Navštivte SKF na Hannover Fair 2015.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!