Schaeffler podniká v USA úspěšné kroky proti produktovému pirátství

22. září 2014, 12:42

Společnost Schaeffler Gruppe dosáhla společně s dalšími výrobci valivých ložisek a v úzké spolupráci s americkými úřady významného úspěchu v boji proti celosvětově rozšířenému produktovému pirátství v oblasti valivých ložisek. U obchodníka Tex Star Bearings v Houstonu, Texas/USA byla 16. a 29. července 2014 zabavena padělaná valivá ložiska v hodnotě přesahující 500.000 USD.

Razie provedl celní úřad ministerstva pro vnitřní bezpečnost / Homeland Security. Velkou část produktů uskladněných u obchodníka specialisté identifikovali jako padělky a odvezli. Podíl plagiátů, které byly označeny obchodní značkou společnosti Schaeffler FAG, činil 185.000 USD. Vyšetřování tohoto případu pokračuje, ale riziko škod na věcech a na zdraví, které mohou při použití plagiátů vzniknout, bylo zabavením těchto produktů včas omezeno. Obchodníkovi Tex Star Bearings vznikly už jen vyprázdněnými regály ve skladu ztráty v šestimístném řádu. Kromě toho hrozí další vysoké peněžité pokuty a plnění náhrady škody.

Podrobnosti o vyšetřování
Firma Tex Star Bearings se opakovaně ocitla v podezření, že obchoduje s plagiáty. Nedávno se toto podezření potvrdilo zabavením zboží celními úřady. Již zde byly staženy z oběhu padělky označené obchodní značkou FAG v hodnotě několika stovek tisíc amerických dolarů. Následující razie ve skladech obchodníka byly dalšími důležitými akcemi s cílem chránit menší distributory a koncové uživatele před těmito plagiáty. Namontování takového ložiska může mít podle toho, kde je použito, katastrofální následky a dokonce může ohrozit lidské životy, například v případě, když se tyto kvalitativně podřadné produkty použijí při výrobě aut, lodí nebo dokonce letadel. Za účelem dalšího omezení těchto rizik se během tohoto procesu sledují i prodeje z minulosti a v případě potřeby se padělané produkty stahují zpět nebo nahrazují. Samozřejmě se toto vše děje na náklady původce, který plagiáty uvedl do oběhu.

Schaeffler proti produktovému pirátství
Za účelem ochrany odběratelů, zákazníků a koncových uživatelů, kteří nakupují produkty INA a FAG, společnost Schaeffler celosvětově ohodnotila a certifikovala své distribuční partnery. Tím je zajištěno, že prostřednictvím tohoto kanálu se obchoduje pouze s originálním zbožím. Kromě toho Schaeffler celosvětově úspěšně bojuje proti produktovému pirátství. Cílený postup a účinná opatření jsou centrálně řízena týmem pro ochranu obchodní značky "Brand Protection Team" a s lokální podporou realizována přímo na místě. Ve Světovém svazu průmyslu valivých ložisek, World Bearing Association (WBA), postupují významní výrobci valivých ložisek společně proti padělatelům a taktéž docilují velkých globálních úspěchů. Při koupi valivých ložisek se vyplácí dbát na důvěryhodné zdroje a ověřené originální zboží, neboť již jedno jediné ložisko může způsobit značné finanční škody nebo dokonce představovat nebezpečí pro zdraví a životy.

Související články

Schaeffler: Produktové pirátství a padělání značek
Schaeffler: Produktové pirátství a padělání značek

V posledních 20 letech se na celém světě značně zvýšil počet případů produktového pirátství. Zatímco se o padělání produktů v hudební a filmové branži nebo v oblasti spotřební elektroniky a značkové módy referuje velmi často, jsou plagiáty průmyslových výrobků v centru veřejného zájmu výrazně méně často. Přitom z nich může plynout nesrovnatelně větší riziko. Právě […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!