Kia představuje vlastní řadu originálních olejů

20. ledna 2020, 13:56

Značka KIA představuje svoji řadu originálních motorových olejů s označením ‚Kia Original Oil‘. Oleje Kia byly navrženy speciálně s ohledem na maximální životnost, hospodárnost a výkon benzínových i naftových spalovacích motorů Kia.

Originální oleje Kia

Originální oleje Kia se budou nabízet všem zákazníkům, kteří navštíví autorizovaný servis Kia za účelem výměny nebo dolití motorového oleje v rámci servisování vozidla. Majitelé vozidel si též budou moci zakoupit praktická balení k dolévání oleje, aby vždy měli po ruce olej správného složení pro období mezi doporučenými servisními prohlídkami.

Komentuje Fred Sihler, viceprezident pro poprodejní služby ze společnosti Kia Motors Europe: „Přivývoji produktů řady Kia Original Oil jsme využili tytéž odborné znalosti, jaké uplatňujeme při navrhování motorů pro naše vozidla. Originální oleje byly navrženy tak, aby chránily spalovací motory Kia a zajistily jejich dlouhou životnost; jejich použití také znamená co nejhospodárnější chod našich vyspělých motorů. Tyto oleje přinášejí zákazníkům tu výhodu, že jejich prodejce vozů Kia jim dokáže nabídnout motorový olej ve správné specifikaci pro daný vůz.“

Stále vyšší počet modelů Kia používá maloobjemové přeplňované motory, často z modernějších řad agregátů, jako jsou např. velmi hospodárné jednotky Smartstream, a spoléhá tak na vysoce kvalitní oleje s nízkou viskozitou, nezbytné ke snížení spotřeby paliva a co nejefektivnějšímu provozu.

Originální oleje Kia byly vyvinuty na ochranu spalovacích motorů Kia a zachování jejich požadovaných parametrů. Nová maziva, nabízená ve specifikacích 0W30 C2, 5W30 C3 & A5/B5, 5W40 A3/B4 a10W40 A3/B3, jsou určena pro široké spektrum pohonných jednotek Kia, od hospodárných motorů 1,0 litru T-GDi (přeplňovaný benzínový motor s přímým vstřikováním), který je použit pro nejrůznější kompaktnější modely značky, až po vysoce výkonný agregát 3,3 litru T-GDi pro model Stinger. Motorové oleje pokrývají i potřeby vznětových agregátů a zážehových hybridních pohonů značky Kia.

ZDROJ: Tisková zpráva KIA MOTORS CZECH

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!