Zaměstnanci Bosch Diesel s.r.o. podpořili rekordním výtěžkem čtyři charitativní projekty v Kraji Vysočina

19. března 2015, 8:56

Necelých pět set návštěvníků, značný počet hostů a rekordní částka z výtěžku plesu putující na dobročinné účely provázely jedenáctý reprezentační ples firmy Bosch Diesel s.r.o. konaný dne 13. března 2015. V rámci tradiční společenské akce věnovali zaměstnanci firmy výtěžek ze vstupenek a tomboly na pomoc charitativním projektům v Kraji Vysočina. Celkový výtěžek z plesu dosáhl výše 190.000 korun.

Jako čestné hosty na plese mohli uvítat obchodní ředitel Hermann Butz společně s technickým ředitelem Stefanem Hamelmannem například senátora Parlamentu ČR Miloše Vytrčila a náměstka primátora Jihlavy Jaroslava Vymazala. O pestrý kulturní program večera a dobrou náladu se postaraly hudební hvězdy Marta Jandová a Petr Kolář. 

Výtěžek z letošního plesu připadne obecně prospěšné společnosti Sdílení Telč a třem základním školám z Kraje Vysočina. Výtěžek z prodeje lístků ve výši 100.000 korun podpoří projekt domácí hospicové péče realizovaný Sdílením Telč pro nemocné s onkologickým nebo jiným nevyléčitelným onemocněním. Finanční dar bude použit na nákup prostředků umožňujících zkvalitnění domácí hospicové péče a pomůže tak postiženým osobám prožít, i přes těžké onemocnění, plnohodnotný život. 

Výtěžkem z prodeje tomboly bude podpořen projekt integrace osmi dětí postižených autismem do běžné výuky na třech základních školách Kraje Vysočina, konkrétně na základní škole Puklice, Myslibořice a Telč Masarykova. Každá ze jmenovaných základních škol obdržela částku ve výši 30.000 korun. Díky finančnímu daru se budou tyto děti moci účastnit běžné výuky spolu se svými spolužáky a budou pro ně pořízeny speciální pedagogické pomůcky a výukové materiály. Integrací do běžného kolektivu bude u postižených dětí výrazně pod-pořeno jejich sociální začlenění. Tím budou tyto děti lépe připraveny vést v do-spělosti samostatný život.

Převzetí finančního daru se za Sdílení Telč účastnila ředitelka Michaela Čeřovská. Základní škola Puklice byla zastoupena Marií Vaňkovou, základní školu v Myslibořicích zastupoval Pavel Nováček a základní školu Telč Masarykova ředitel školy Karel Navrátil. 

Vedle výtěžku z prodeje Novoročního koncertu je firemní ples druhou z celkových třech každoročních akcí firmy Bosch Diesel s.r.o. a jejích zaměstnanců směřující výtěžek na dobročinnou činnost. 

Společné přejímání společenské odpovědnosti firmou a zaměstnanci
„Vizí naší firmy je „Závod Jihlava: Excelence z Vysočiny“. Vedle excelentních výrobků z našeho závodu tato vize znamená, že přebíráme i společenskou zodpovědnost za město Jihlavu a Kraj Vysočina. Jako spolehlivý partner města Jihlavy a regionu Vysočiny proto podporujeme již řadu let například různé sociální a charitativní instituce, vzdělávání, jakož i kulturní akce. Jsem hrdý na to, že naši zaměstnanci podporují různé dobročinné akce, jako například letošní firemní ples a v obzvláště vysoké míře tak opětovně dokládají svoji společenskou zodpovědnost. Podporou společenské zodpovědnosti zároveň výrazně přispívají k naplnění vize firmy v praxi,“ sdělil obchodní ředitel firmy Bosch Diesel Hermann Butz.

Závod Jihlava
Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. je zaměstnáno na 4.300 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém Common Rail. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cenu kvality ČR – Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2014 se firmě podařilo opakovaně získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2014“ první místo v kategorii „Exportér s největším objemem exportu 2013 – Kraj Vysočina“, zároveň i sedmé místo v kategorii „Objem exportu 2013“ (velcí exportéři nad 500 mil. Kč) a osmé místo v kategorii “Objem exportu 1993 -2013“ (exportéři nad 100 mil. Kč).

Související články

Jihlavská firma Bosch Diesel má nového technického ředitele
Jihlavská firma Bosch Diesel má nového technického ředitele

Od 1. března 2015 převzal Dr. Stefan Hamelmann funkci technického ředitele jihlavské strojírenské firmy Bosch Diesel s.r.o. V této funkci tak nahradil Karstena Müllera, který již od 1. února 2015 působí jako technický ředitel závodu firmy Bosch ve Feuerbachu (Německo). Jako technický ředitel působil Karsten Müller v Jihlavě celkem čtyři roky. Dr. Stefan Hamelmann přichází […]

Bosch spolupracuje se společnostmi BMW a Vattenfall Baterie z elektromobilů stabilizují elektrickou síť
Bosch spolupracuje se společnostmi BMW a Vattenfall Baterie z elektromobilů stabilizují elektrickou síť

Kam s cennými bateriemi z elektromobilů, jakmile dosáhnout své životnosti? V Hamburku se v projektu tří společností využívá starých baterií k vytvoření rozsáhlého úložného systému energie ke stabilizaci elektrické sítě. Elektromobilita a skladování energie jsou dvěma základními prvky přechodu k alternativním formám energie. Společnosti Bosch, BMW Group a Vattenfall spojuje snaha ve společné projektu posunout […]

#MediaHackDay: Spolupráce mezi Bosch a Axel Springer Media Entrepreneurs
#MediaHackDay: Spolupráce mezi Bosch a Axel Springer Media Entrepreneurs

První hackathon věnovaný „digitálním médiím ve vozidlech připojených online“. Aplikace mySpin základem současných i budoucích řešení konektivity v vozidlech. Bosch a Axel Springer Media Entrepreneurs připravili na dny 21.–22. března 2015 první společný hackathon na téma „vozidla připojená k internetu“. „Connected Car MediaHackDay“ spojil dohromady síly více než 120 nezávislých návrhářů a vývojářů softwaru a vizionářů […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!