Která značka je na trhu motorových olejů nejznámější?

18. dubna 2016, 13:58

Až dvě třetiny českých motoristů si v souvislosti s termínem „motorový olej“ spontánně vybaví značku MOGUL. Řidiči MOGUL považují za produkt s výbornými vlastnostmi, který je doporučovaný profesionálními závodníky. Jeho vysoké oblibě také nahrává dobrá dostupnost na trhu. Tyto údaje vyplývají z výzkumu mezi uživateli motorových olejů, který realizovala společnost GFK.

„Jak průzkum ukázal, při výběru motorového oleje zohledňují zákazníci více atributů, především se pak řídí technickými parametry oleje, nebo poměrem mezi cenou a kvalitou oleje. V tomto ohledu nabízí MOGUL zákazníkům širokou škálu produktů, v čele stojí motorové oleje řady MOGUL EXTREME, které odpovídají nejvyšším nárokům na výkonnost a které jsou testovány v závodech rally,“ říká Marek Gładysz, generální ředitel společnosti Paramo.

Mogul je synonymem kvality a motorsportu
Výsledky průzkumu také ukázaly, že řidiči nejvíce důvěřují motorovým olejům, které byly vyrobeny v České republice, s menším odstupem těm pocházejícím ze západní Evropy. Oleje MOGUL se přitom kompletně vyrábí v tuzemsku, stejně jako jejich obaly a etikety. Tuto značku považují řidiči za prémiový motorový olej, s nímž si motoristé nejvíce asociují využití v závodních autech. „Povědomí o oblibě MOGULu závodními jezdci má až 30 % oslovených.  Fakt, že jej používají závodníci v motosportu, je pro velkou většinu řidičů známkou vysoké kvality,“ dodává Marek Gładysz.

Společnost Paramo je dlouhodobě aktivní v oblasti motorsportu. Jde zejména o MOGUL RACING TEAM, kde již téměř deset let firma spolupracuje s jedním z nejúspěšnějších českých rally jezdců Romanem Krestou. Na něj nyní navazuje spolupráce s mladým nadějným rally jezdcem Janem Černým. Dále je to podpora a spolupráce s jednotlivým závody rally (Šumava Rallye Klatovy, Barum Czech Rally Zlín, Bohemia Rally Mladá Boleslav a Rallye Český Krumlov). V rámci Rally Dakar spolupracuje Paramo s týmem Barth Racing, jehož hlavní osobností je David Pabiška a KM Racing Martina Macíka.  V rallycrossu podporujeme mistra Evropy Romana Častorala. Ollie Roučková reprezentuje značku MOGUL na čtyřkolkách. Všechny závodní týmy spojuje to, že používají ve svých závodních strojích oleje MOGUL z produkce pardubického Parama.

Široká dostupnost nutností
Dalším z klíčových atributů pro úspěch motorového oleje na trhu je podle průzkumu také dobrá dostupnost produktů na trhu. Motorové oleje MOGUL se přitom mohou opřít o širokou distribuční síť, kterou reprezentuje například síť čerpacích stanic Benzina, ale i další čerpací stanice. Dále lze oleje MOGUL zakoupit v sítích supermarketů, u prodejců autodoplňků, ve specializovaných prodejnách a u autorizovaných dealerů společnosti Paramo. Stále významnější roli sehrávají i specializované e-shopy na oleje i vlastní e-shop www.mogul.cz.

Průzkumu, který pro Paramo provedla společnost GFK na konci roku 2015, se účastnilo celkem 608 uživatelů motorových olejů.

Související články

Unipetrol konsoliduje aktivity na Slovensku
Unipetrol konsoliduje aktivity na Slovensku

Skupina Unipetrol konsoliduje své aktivity na slovenském trhu a rozhodla se sloučit společnosti UNIPETROL SLOVENSKO s.r.o. a MOGUL SLOVAKIA, s.r.o. Nástupnickou společností, která bude zastřešovat velkoobchodní distribuci paliv a prodej olejů a maziv značek MOGUL a PARAMO na slovenském trhu, bude společnost UNIPETROL SLOVENSKO s.r.o. Změna povede k efektivnější koordinaci firemních aktivit a měla by […]

Paramo investovalo do výroby procesních olejů
Paramo investovalo do výroby procesních olejů

Paramo dokončilo modernizaci výrobní jednotky, kterou používá pro produkci procesních olejů. Nová technologie odpovídá přísným požadavkům na kvalitu a ekologii. Společnost do jednotky investovala 18,4 milionů korun a očekává snížení nákladů na energie a zvýšení produkce. Paramo patří mezi největší producenty procesních olejů v České republice. „V loňském roce Paramo vyprodukovalo více než 13 tisíc […]

Paramo a Mogul mají nová loga, spojí je symbol kapky
Paramo a Mogul mají nová loga, spojí je symbol kapky

Kapka. Právě tento symbol spojuje nová loga společnosti Paramo a její hlavní retailové značky Mogul. K finální podobě log vedla delší cesta: společnost oslovila agentury a studenty grafických škol, jejich koncepty však nakonec vybrány nebyly. Uspěly až návrhy profesionálního grafika Martina Škrocha. Modernizovaná loga jsou provázanější, mají hlubší význam a odkazují na zaměření a postavení […]

MOGUL dále podporuje Jana Černého
MOGUL dále podporuje Jana Černého

Jan Černý s Petrem Černohorským budou i v tomto roce závodit v MČR v rally se Škodou Fabia S2000 s podporou značky MOGUL. Tým se plánuje zúčastnit všech soutěží MČR v rally a zvažuje i start na závodech zařazených do Rallysprint série. Sezona 2015 byla pro mladého soutěžního jezdce z Příbrami Jana Černého přelomová. Poprvé […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!