Novou výrobní halu slavnostně otevřel premiér Sobotka

3. června 2016, 7:46

Jeden ze světových lídrů v oblasti světelné techniky pro automobilový průmysl, společnost Varroc Lighting Systems, pokračuje ve svých záměrech a úspěšně rozšiřuje jak výrobní kapacity, tak kancelářské prostory.

Ostravská kancelář vývoje v dubnu rozšířila své prostory o 50% své plochy. Varroc plánuje investovat více než 1,8 miliardy Kč do rozšíření výrobních prostor a vývoje. V květnu dokončil Varroc dle svých plánů druhou ze tří fází expanze, která rozšíří výrobní prostory o 8.340m2. V říjnu plánuje Varroc otevřít nové centrum elektroniky vybavené speciálními elektronickými laboratořemi a testovacím zázemím, které poskytne prostor dalším 75 elektronikům. Závod v Rychvaldu plánuje rozšíření výrobních prostor o 8750 m2. Očekávané investice v obou závodech  v následujících 18 měsících vytvoří více než 400 nových pracovních pozic. Poslední květnový den zavítal do společnosti Varroc i předseda vlády Bohuslav Sobotka, aby svou návštěvou vyjádřil podporu při probíhající expanzi a navyšování pracovních míst v regionu.

Rozšiřování výrobních prostor a nového centra elektroniky v Novém Jičíně
„Objem zakázek, které se nám daří získávat, v posledních letech výrazně roste. Jen za minulý rok jsme dokázali vyrobit přes 10,8 milionů světel. Abychom uspokojili poptávku všech našich odběratelů, nejen že  modernizujeme a rozšiřujeme stávající technologie, ale musíme myslet i na investice do výrobních kapacit s tím související. Tento krok logicky vyžaduje i personální posílení. V České republice máme globální vývojové centrum s více než 430 vysokoškolsky vzdělanými techniky. V minulém roce jsme úspěšně nabrali více než 100 vysokoškolsky vzdělaných techniků a plánujeme v tomto trendu pokračovat i letos,“ uvádí Todd Morgan, viceprezident společnosti Varroc Lighting Systems.

Jeho slova potvrzují i činy. V květnu Varroc úspěšně dokončil první dvě fáze expanze v Novém Jičíně, který rozšíří výrobní prostor o 2.800 m2, po úplném dokončení expanze se tak nový prostor rozšíří o 8.340 m2.  

Nově vzniklé prostory budou sloužit pro vstřikolisy a montážní linky pro nové programy. Množství elektronických součástek v našich produktech významně roste, a proto Varroc plánuje v této oblasti zásadní investice. Nové centrum elektroniky poskytne další prostor pro 75 vysokoškolsky vzdělaných techniků, prototypovou dílnu a testovací laboratoř pro vývoj elektroniky. V současné době probíhá rekonstrukce celého objektu s plánovaným dokončením v říjnu 2016.

Třetí fáze expanze bude dokončena v polovině roku 2017.

Rozšíření ostravské kanceláře
V první polovině dubna proběhlo za účasti zástupců Vysoké školy báňské prof. RNDr. Vladimíra Vašinky, CSc., doc Ing. Petra Tomčíka, Dr. Ing. Anny Plchové , Dr. Ing. Jaroslava Meleckého a výkonného ředitele Moravskoslezského automobilového klastru Ing. Ladislava Glogara slavnostní otevření nově rozšířené kanceláře v Ostravě, která by měla pojmout až 60 zaměstnanců.

Ostravská kancelář začala fungovat v roce 2012 se sedmi zaměstnanci, kteří měli na starosti jeden program a jednoho zákazníka. Po čtyřech letech pečuje již o tři zákazníky a celkem 11 programů. „Do budoucna plánujeme další rozšiřování kapacit a během letošního i příštího roku budeme pokračovat v náboru nových zaměstnanců, zkušených a schopných techniků, bez kterých bychom se neobešli. Jsem přesvědčen, že atraktivní prostředí komplexu The Orchard, stejně jako intenzivní spolupráce s vysokými školami, nám pomůže najít ty správné talenty,“ dodává Morgan.

Investice v závodu Rychvald
Závod Rychvald rozšíří do roku 2017 svou výrobní kapacitu o téměř 8.750 m2. Samotná výroba se rozšíří o 8 nových projektů pro zákazníky Jaguar Land Rover, Bentley a Ford. Varroc zde postaví úplně novou výrobní halu, kterou vybaví novými  vstřikolisy, zařízeními pro povrchové úpravy a montážními linkami.

Investice a navýšení počtu zaměstnanců
Varroc v následujících 18 měsících investuje 1,8 miliardy Kč do nových výrobních prostor a technického vybavení. Varroc roste, jen za poslední rok bylo přijato 100 inženýrů a předpokládá se, že tento trend bude pokračovat i v letošním roce. Varroc vytvoří dalších 280 nových pozic ve výrobě a 30 pracovních míst v administrativní sféře.

Navyšování počtu pracovních míst v Moravskoslezském regionu ocenil také premiér Bohuslav Sobotka, který spolu s dalšími členy vlády zavítal do společnosti Varroc a v rámci otevření nové výrobní haly slavnostně přestřihl pásku.

„Pro Varroc je naprostou prioritou udržení růstu v regionu, velice si ceníme toho, že jsme novou výrobní halu otevřeli za přítomnosti pana premiéra Sobotky a dalších vážených hostů,“ dodal Todd Morgan.

Související články

Varroc vyrábí zadní svítilny pro Škodu Superb a získává titul Dodavatel pro Auto roku 2016 v České republice
Varroc vyrábí zadní svítilny pro Škodu Superb a získává titul Dodavatel pro Auto roku 2016 v České republice

V rámci letošního ročníku české prestižní ankety Auto roku 2016, jejíž vyhlášení se konalo v polovině února v Praze, získala společnost Varroc Lighting Systems oficiální ocenění Dodavatel pro Auto roku 2016 v České republice. Právě Varroc totiž ve svém závodu v Novém Jičíně vyrábí osvětlení pro letošního vítěze, kterým se podle očekávání stal model Superb […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!