AUTOMECHANIKA FRANKFURT 2016 – úspěch pro BRISK

26. září 2016, 14:01

Majitelé nových sedanů Alfa Romeo Giulia budou v létě odjíždět od evropských prodejců s jedním bonusem navíc, protože jejich vůz bude vybaven sportovními pneumatikami Bridgestone Potenza S001 s technologií RFT (Run-Flat Technology) pro ještě vyšší úroveň bezpečnosti.

Koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) uzavřel před více než rokem se společností Bridgestone smlouvu na dodávky pneumatik světové úrovně pro prvovýbavu nového vrcholného sportovního sedanu značky Alfa Romeo.

Potenza S001 je po celém světě velmi oblíbenou volbou sportovně zaměřených řidičů, kteří oceňují její precizní ovladatelnost s rychlými reakcemi. Pokud k tomu přidáme ještě vyšší úroveň bezpečnosti díky technologii run-flat, získáme dokonalou pneumatiku pro nový model Giulia,“ říká Christophe de Valroger, viceprezident ve společnosti Bridgestone Europe, zodpovědný za oblast prvovýbavy.

Bridgestone je průkopníkem vývoje pneumatik RFT, které poskytují řidičům bezpečnost i po ztrátě tlaku, protože mají jistotu, že nezůstanou stát na krajnici. Pro řidiče sedanů a manažerských vozů je důležité, že Bridgestone v současnosti vyrábí pneumatiky RFT, které navíc poskytují stejně vysokou úroveň jízdního komfortu jako standardní pneumatiky.

Bridgestone dodává pro nový model Giulia ultravysokovýkonné sportovní pneumatiky Potenza S001, jakož i celoroční pneumatiky Turanza EL450 s technologií RFT (Run-Flat Technology). Rozměry pneumatik Bridgestone RFT, montovaných na model Giulia, jsou následující: 225/50 R 17 94W Potenza S001 RFT pro všechna kola, 225/40 R 19 89Y Potenza S001 RFT (vpředu) a 255/35 R 19 92Y Potenza S001 RFT (vzadu), 225/50 R 17 94V Turanza EL 450 RFT a 225/45 R 18 91W Turanza EL450 RFT pro všechna kola.

Všechny pneumatiky Bridgestone budou označeny logem „AR“ na znamení, že se jedná o pneumatiky pro prvovýbavu modelu Giulia.

Značka Alfa Romeo si v minulosti již mnohokrát vybrala prémiové pneumatiky Bridgestone pro prvovýbavu svých vozů. Jednalo se například o pneumatiky Turanza a Potenza pro modely Alfa Romeo 147, 156, 159 a v poslední době pro model Giulietta a třídveřovou verzi modelu MiTo.

Související články

Brisk na veletrhu Automechanika Moskva obdržel cenu
Brisk na veletrhu Automechanika Moskva obdržel cenu

Ve dnech 22-25.8.2016 se v Moskvě uskutečnila výstava MIMS 2016. Výstava automobilového příslušenství každoročně ukazuje jaké výrobky budou firmy nabízet v dalším období. Brisk Tábor a.s. obdržel na letošním MIMSu plaketu nejlepšího výrobku za novou zapalovací svíčku BRISK Premium EVO ( více o svíčce ZDE). Zapalovací svíčka BRISK Premium EVO je revolučním řešením pro spalovací motory. […]

Nové zapalovací svíčky BRISK
Nové zapalovací svíčky BRISK

BRISK Tábor a.s. přizpůsobuje svůj výrobkový sortiment dynamickým změnám v konstrukci zážehových motorů. Využívá velký vývojový potenciál k rozšiřování stávajících výrobkových řad zapalovacích svíček a zavádí zcela nové výrobkové řady optimalizující technické parametry zapalovacích svíček k novým požadavkům, které vyplývají z inovací motorů motivovaných potřebou plnění přísných emisních norem příštích desetiletí. Downsizing motorů, vystřikování paliva […]

Letecké zapalovací svíčky Brisk
Letecké zapalovací svíčky Brisk

Firma Brisk Tábor a.s. je dodavatelem zapalovacích svíček nejen do automobilů, motocyklů a zahradní techniky, ale také do leteckých motorů. Dodává letecké svíčky do několika firem certifikovaných pro letecký průmysl, a to českých i zahraničních. V červnu 2016 proběhl v BRISK Tábor a.s. externí audit certifikované organizace v civilním a vojenském letectví  LOM PRAHA  s.p., […]

BRISK Tábor otevřel v ruském Togliatti nový závod
BRISK Tábor otevřel v ruském Togliatti nový závod

Česká firma BRISK Tábor, jeden z pěti nejvýznamnějších světových výrobců zapalovacích svíček, slavnostně otevřela 19.10.2016 svůj nový závod OOO Brisk Rus v ruském Togliatti, centru automobilového průmyslu v RF. Tím potvrzuje svoji silnou pozici nejen na ruském trhu, ale přizpůsobuje svoji strategii i celosvětovému automobilovému průmyslu. V loňském roce Brisk vyrobil přes 50 miliónů zapalovacích […]

Brisk se představí na výstavě Moto Expo Melbourne
Brisk se představí na výstavě Moto Expo Melbourne

Firma Brisk bude vystavovat na výstavě Moto Expo Melbourne, která se koná ve dnech 25.-27.listopadu 2016. MOTO EXPO MELBOURNE je největší motocyklová výstava v Austrálii, kde se představí nejnovější motocykly, skútry, výrobky a služby související s tímto odvětvím.

Brisk slaví úspěch v Supermoto
Brisk slaví úspěch v Supermoto

Letošní spolupráce firmy BRISK Tábor se závodníkem Supermoto Pavlem Kejmarem opět potvrdila kvalitu a spolehlivost zapalovacích svíček BRISK v nejnáročnějších podmínkách na závodní trati. Spolupráce s Pavlem Kejmarem a jeho týmem v 2016 byla pro obě strany velmi úspěšná. Obě strany se těší na seriál závodů Mistrovství světa, Evropy a České republiky v 2017. Již […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!