Firestone modernizuje řadu pneumatik pro osobní vozy

6. prosince 2013, 7:43

Firestone přišel do Evropy ve 30. letech minulého století a v reakci na rostoucí popularitu svých pneumatik vybudoval několik výrobních závodů po celém kontinentě. Firestone vycházel ze svých amerických tradic a v letech 1965 až 1975 dodával pneumatiky Firehawk pro závody Formule 1.

Firestone je v současnosti pro evropské zákazníky důvěryhodnou značkou, která složila zkoušku času. V uplynulých dvou letech modernizoval Firestone svou nabídku pneumatik pro osobní vozy, v níž motoristé naleznou velmi konkurenceschopnou řadu pneumatik navržených pro maximální spolehlivost, bezpečnost a vynikající poměr cena/výkon – v létě i v zimě.

Letní pneumatiky

Firehawk SZ90μ: pro zaujetí z jízdy
Nejsportovnější člen rodiny pneumatik Firestone je příkladným nositelem legendárního názvu Firehawk. Pneumatika SZ90μ nabízí vynikající reakce na řízení, preciznost a ovladatelnost v zatáčkách, přičemž poskytuje dokonalou rovnováhu mezi jízdními vlastnostmi na mokru a suchu.

Firehawk SZ90μ RFT: rozšířená mobilita díky technologii run-flat
Pneumatika SZ90μ má zesílenou konstrukci bočnic, jež zvyšuje úroveň bezpečnosti a praktičnosti. Firehawk SZ90μ RFT je první pneumatikou Firestone s technologií run-flat v Evropě. Byla představena v roce 2012 v reakci na rostoucí poptávku na trhu pneumatik run-flat pro náhradní spotřebu.

Firestone TZ300α: skutečně všestranná
Cestovní pneumatika navržená pro vysokou úroveň bezpečnosti a komfortu s robustním, spolehlivým výkonem. Podélné drážky a dlouhé příčné drážky v ramenní oblasti tvoří společně dynamicky tvarované hrany bloků dezénu, které zajišťují vysokou úroveň výkonu na mokru. Měkké bočnice a nižší radiální tuhost přispívají k vyššímu komfortu odpružení. Mezi výborné výsledky testů patří respektované hodnocení „doporučovaná“ od německého autoklubu ADAC v roce 2011.

Zimní pneumatiky

Winterhawk 3: vylepšený výkon ve středoevropských podmínkách
Firestone používá nejmodernější lamelovou technologii pro zvyšování úrovně výkonu, bezpečnosti a životnosti. Pneumatika Winterhawk 3 získala hodnocení „doporučovaná“ a titul „Vítěz v poměru cena/výkon 2013“ od GTÜ, a také dosáhla dosud nejlepšího výkonu ve své cenové kategorii v testu ADAC/TCS/ÖAMTC, který byl zveřejněn letos v září. Pneumatika Winterhawk 3 v něm byla označena za „výjimečně dobrou na suchých a mokrých silnicích“ (test zimních pneumatik ADAC 2013, 09/2013).

Winterforce: nová pneumatika s hroty pro severskou zimu
Společností Firestone nově vyvinutý dezén se „stupňovitými“ bloky zvyšuje trakci a zároveň i tuhost bloků tak, aby byl zajištěn excelentní výkon při brzdění a akceleraci dokonce i za extrémně nízkých teplot. Vysoká hustota lamel s různými úhly, které pokrývají celou styčnou plochu, maximalizuje záběrový efekt a poskytuje řidiči pocit jistoty na ledu a uježděném sněhu. Pneumatika nabízí pozoruhodný výkon na mokru a rozbředlém sněhu díky širokým drážkám ve tvaru písmene V, které rychle odvádějí vodu ze styčné plochy a zajišťují tak bezpečný kontakt mezi pneumatikou a povrchem vozovky.

Silné zaměření na zimu a bezpečnost
Zimní pneumatiky jsou základem strategie Bridgestone s cílem nabízet motoristům příslib bezpečnosti a spolehlivého výkonu v jakýchkoli zimních podmínkách. Zaměření Bridgestone na zimní pneumatiky, doprovázené velkými investicemi do testování a vývoje, pramení z touhy společnosti poskytovat zákazníkům produkty, které nabízejí bezpečnost a jistotu kdykoli a ve všech podmínkách. Aby se uvedené cíle staly realitou, investovala společnost Bridgestone Europe do nového vybavení a zázemí testovacího polygonu ve Švédsku, který byl založen v roce 2009.

Související články

Závodní historie značky Firestone
Závodní historie značky Firestone

Závodní historie značky Firestone. 1909 Zakladatel společnosti Harvey Firestone namontoval sadu pneumatik Firestone na vůz, který řídil Barney Oldfield v závodě Indianapolis 300. „Mojí jedinou životní pojistkou jsou pneumatiky Firestone,“ řekl Oldfield přítomným divákům během testovacích jízd před závodem. 1911 Ray Harroun zvítězil na pneumatikách Firestone v prvním závodě Indianapolis 500 za volantem vozu Marmon […]

Bridgestone a její značka Firestone vytvořily tým s Turbem od DreamWorks Animation (+video)
Bridgestone a její značka Firestone vytvořily tým s Turbem od DreamWorks Animation (+video)

Společnost Bridgestone Americas Tire Operations (Bridgestone Americas) oznámila počátkem března roku 2013 mnohostrannou propagační kampaň a soutěž na podporu nejnovější 3D komedie DreamWorks Animation, Turbo, o obyčejném hlemýžďovi zahradním, který sní o tom, že soutěží v Indy 500. Spojení mezi kultovní značkou Bridgestone Firestone a společností DreamWorks Animation známou pro její populární filmy Shrek, Kung […]

Bridgestone uzavřel rekordní sezónu MotoGP™
Bridgestone uzavřel rekordní sezónu MotoGP™

Ve strhujícím závodě na okruhu Circuito Ricardo Tormo ve Valencii, rozhodl o svém zisku letošního titulu MotoGP™ jezdec stáje Repsol Honda Marc Marquez. Tím byla úspěšně uzavřena dvanáctá sezóna značky Bridgestone v MotoGP™ a její šestá sezóna v roli Oficiálního dodavatele pneumatik pro královskou kategorii silničních motocyklových závodů. Pokračující růst MotoGP™ byl patrný z rozšíření […]

Společnost Bridgestone získala prestižní ocenění Quality Excellence Award společnosti Volvo Cars
Společnost Bridgestone získala prestižní ocenění Quality Excellence Award společnosti Volvo Cars

Nejvyšší kvalita jde ruku v ruce s dokonalostí. To je věc, které společnosti Bridgestone a Volvo Cars velmi dobře rozumí. Proto se společnost Bridgestone, největší výrobce pneumatik na světě, pyšní oceněním z programu Volvo Cars Quality – Excellence (VQE), které její závazek ke kvalitě a dokonalosti potvrzuje. 22. října 2013 obdržel pan Hiroyuki Osaki ocenění […]

Skvělý start pro novou pneumatiku Firestone Destination HP
Skvělý start pro novou pneumatiku Firestone Destination HP

Pneumatika, která vrací legendární značku do záře reflektorů, byla sama středem pozornosti během skvěle připravené dvoutýdenní prezentace ve španělské Valencii. Firestone Destination HP, nejnovější vrcholná pneumatika značky pro SUV, byla podrobena testům 450 nezávislými odborníky na pneumatiky, členy médií a prodejci pneumatik v řadě dynamických produktových prezentací a jízdních zkoušek, které se uskutečnily v průběhu […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!